Osu Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 nie kumam? Mozesz jasniej dla laika? :-) Tak, mostek mam tak na stale...jak wspomnialem to wersja turystyczna 29era ;-) Nie lubie obciazac nadgarstkow i to stad wzial sie taki mostek plus rogi.. Rama to 21 dla wzrostu 184cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Mniejsza rama byłaby krótsza* i nie musiałbyś ustawiać mostka pionowo. Nie znam geo tejże ramy ale ja generalnie wybieram maxymalnie 21"(Inbred był za długi) lub 20,5" przy wzroście 189cm i długim odwłoku. POZDRo-:ver * oraz lżejsza, zwinniejsza, łatwiejsza we wdrapaniu się nań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 O, Manitou masz na przedzie? Bacząc zaś na mostek w ujemnym wysięgu sugerowałbym nieco krótszą ramę dla Ciebie następnym razem... ...aby nie offtapiać zbytnio: powtórka foty z poprzedniej strony cyknięta dedykowanym ku temu sprzętem + kilka bonusiaków. Krampuśniak w lesie. POZDRo-:ver Niezle sprzety lordzie! Ale zaraz... widze przedni hebel zamontowany po herbaciarsku, cztaj po zlej stronie:) jest jakas wartosc dodana takiego pacjenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 21 cali przy wzroście 184cm to chyba jednak sporo za dużo. galeria.... Bielskie ścieżki w grudniowy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomachos Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Kurde, fajny ten krampuśniak Kaza - poczochrałbym jakiegoś singla na nim W międzyczasie czochrałem Jurę. Dowód obrazkowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 co do mostka - przeciez wspominalem, ze nie lubie pozycji pochylonej Pozycja "kiblowa" jak kto lubi ofkors, ale tam oprócz mostka "panuboguwoko", jest wywrotka podkładek... Może faktycznie trzeba było mniejsza ramę kupić a nie taką gimnastykę odprawiać? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 no to i ja pokaze Swiatu mojego 29er-ka....wielu stwierdzi "profanacja"....ale to ich problem a nie mój Ja tam jestem zadowolony ze swojej uturystycznionej wersji. Potrzebowalem solidnego sprzeta (waże 110kg) do jazdy zarówno po miescie, drogach gruntowych wszelakiej masci i szosach....i powiem Wam, że 29er sprawdza się w każdym tym srodowisku REWELACYJNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pomimo grubych opon 2,25, nabity dobrze powietrzem, idzie po asfalcie bezoporowo - opony SMART SAM (polecam - mega uniwersalne jak ktoś planuje wyprawe). Przedni amorek z blokada tez przydatny...i nie tylko podczas podjazdow ale i na szosie.... Wprawne oczy wylapia i inne modyfikacje pod dluzsza wyprawowa jazde, tj. siodełko, mostek, koszyk na bidon, stopka, bagażnik... Ci którzy pomysla/powiedzą profanacja 29er'a to niech sprobuja mi wskazać inny rower który spelni wszystkie moje potrzebny odnośnie typow nawierzchni i podola moim 110kg plus ekstra sakwy Miałem crossa to sie okazywal za wiotki i delikatny... Pod tym stosem toreb, torebek i torebeczek... błotników i rogów jak u bawoła trudno dostrzec rower Ale jak tak musi być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 @kazafaza . to sie nazywa "sterylność kokpitu" mam na myśli twoją kiere . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Niezle sprzety lordzie! Ale zaraz... widze przedni hebel zamontowany po herbaciarsku, cztaj po zlej stronie:) jest jakas wartosc dodana takiego pacjenta? Przesiadka na motór mniej boli A po prawdzie - będąc w znakomitej większości praworęcznych mam lepszą modulację siły hamowania. Wszak tylnym się zwalnia a przednim hempluje(sorrewicz za prawienie banałów). Dzięki za pochlebne opinie, Krampuśniak się cieszy z otrzymanych komplementów. ...i jeszcze jeden do Galeryji: POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 @ kaza . czemu dałeś zdjęcie bez roweru ? tylko jakieś plamy widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Kazafaza dostajesz plusa za gumy bo rama i reszta jest daleko na drugim planie jak się patrzy na to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 święta... ino robione tym co pod ręką ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ostatnie, nic nie wnoszące do tematu posty ,zostały usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Nawiązując do turystycznych 29erów mój budżetowy składak na ramie Cube Aim 29 2014. Jeździ się bardzo wygodnie nawet na długich trasach. W planie wymiana amorka na jakiegoś XCRa i hamulców na BB7. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Pidzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Zmień tego XCM na sztywny widelec - zyskasz ponad kilogram, czuje sie tę różnice na podjazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Ciekawa nomenklatura: turystyczny 29er . Ni to krossówka, ni to turystyk, ni to niner... Po prostu... rower hybrydowy . Z tego co widzę pojawia się coraz więcej takich składaków. I dobrze. Niech każdy montuje co mu się podoba i co mu potrzebne. Swoją drogą to fajna ta nowa korba Alivio. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez HerrMann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Made in China, powered by Marek Konwa Edytowane 30 Grudnia 2015 przez daVe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Z dzisiaj... zimmmnoo było brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Piękny. To będzie mój następny rower jeśli zdecyduje się na kolejnEgo fula. To L czy XL? Edytowane 31 Grudnia 2015 przez maciej762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Dzięki. Xl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Bardzo zgrabnie wygląda. Mój rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reba29er Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Z dzisiaj... zimmmnoo było brrrrr na takie radomskie lasy to taki full jest lepszy niz np carbonowy canyon https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/2016/grand-canyon-cf-sl-8-9.html ? i jaki masz wzrost ze kupiles XL tego speclialzied ? Edytowane 31 Grudnia 2015 przez reba29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Po "Radomskich" lasach jeżdżę bo gdzieś trzeba a głównie to góry Świętokrzyskie, 1h jazdy samochodem. Z racji że się z nikim nie ścigam i jeżdżę dla mej przyjemności to taki full to dla mnie przede wszystkim wygoda i duży margines bezpieczeństwa w górach. ps. Mam 193cm wzrostu Edytowane 31 Grudnia 2015 przez jahoo84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6rz Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 mój 29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi