kolo1 Napisano 30 Listopada 2014 Napisano 30 Listopada 2014 (edytowane) Ogólnie to@kolo1 Masz wilgoć w piwnicy/garażu. Widać po posadzce, że ci woda podciąga. Na ścianie miejscami z tego samego powodu farba ci odchodzi. Polecam zedrzeć i potraktować to jakimś oddychającym gruntem i potem odpowiednią farbą akrylową (tylko bez lateksu). Na tej miseczce z lewej, widoczej na dwóch ostanich fotkach to trutka na szczury czy karma dla kota? @cała reszta tych, co prezentują 29ery w piwnicach, domach, na stojakach w sklepach Wy się chyba nigdy nie nauczycie Jak macie parcie, żeby podzielić się widokiem piwnicy/meblościanki/korytarza z elementem rowerowym, to zapraszam tutaj. No chyba, że dla was: - stanik najlepiej prezentuje się w pudełku - zwierzę najlepiej czuje się w klatce - używacie XTR, XT, Ritchey, FOXów i podobnych szpejtów tylko jako elementów dekoracyjnych przedpokoju - jazda na rowerze ma niższy priorytet niż jego postój w przestrzeni zamkniętej ... to ja w takim razie się poddaję. Witam . Ja tu z rowerem a Ty o mojej piwnicy . Nie musisz się martwić o wilgoć w piwnicy bo jej nie ma ... , za to piasek i owszem . Kotek też jest - ktoś roweru musi pilnować . Lamperia na dole jest nieco zakurzona - chyba będe musiał uwagę zwrócić sprzątaczce że mnie tu za stan piwnicy obsmarowali . Ale chyba nie o tym jest to forum .... . Mój rower nie jest po to aby robił za wystrój pokoju mieszkania - on służy do jazdy i to jest najwyższy priorytet . A piwnica jest miejscem gdzie przechowuje swoje rowery - a nie pokój w mieszkaniu ...., no chyba że ktoś lubi spać w łóżku ze swoim rowerem . . Edytowane 30 Listopada 2014 przez kolo1 Cytuj
qsik Napisano 30 Listopada 2014 Napisano 30 Listopada 2014 Zwyczaje zwyczajami, ale skoro regulamin pozwala na wrzucanie takich fotek, to proponuje internetowym napinaczom i głosicielom prawdy objawionej strzelić baranka w ściane, a potem ponownie rozważyć czy kolejny raz dyskusja o tle zdjęcia ma sens. Jak ktoś ma z tym problem, to niech stosuje do siebie, a reszcie pozwoli samemu decydować. Cytuj
ugupu Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 no chyba że ktoś lubi spać w łóżku ze swoim rowerem A czemu nie? http://drunkcyclist.com/2014/09/02/top-10-reasons-bike-better-boyfriend/ Cytuj
zgucior Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 och co to za maxxisy Ty mnie mów , i gdzie można je dostać? uch nie tylko ja się podnieciłem oj już z tym podniecaniem to tak nie hiperbolizuj 2014 Specialized Stumpjumper FSR Comp 29 O żesz kurka ! Śnieg!? Już?? Rama była malowana i w zależności od ilości światła się inaczej prezentuje. Efekt do dziś też mnie zaskakuje:) Tutaj zdjęcia zaraz po malowaniu. ale tu to już się pośliniłem Ładne cacko. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 O żesz kurka ! Śnieg!? Już?? śnieg to nawet w Szczecinie dziś zawitał, zaczyna się :/ Cytuj
nhandu Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 ale tu to już się pośliniłem Ładne cacko. Kilka fotek jeszcze przed złożeniem i zmianami. https://plus.google.com/photos/116623210636244031934/albums/5955814176036597041?banner=pwa Cytuj
yakuza79 Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Chcesz chyba nas doprowadzić do nirwany ślinotokowej Cytuj
dovectra Napisano 5 Grudnia 2014 Napisano 5 Grudnia 2014 oj już z tym podniecaniem to tak nie hiperbolizuj hiper... co? ja tam nie wiem czy się obrażać czy co ? a oponki słuszne(rozsądna cena i waga), onzy są fajne ale ceny.... zawsze mi się podobały skinwall-e. w swoich mam retro mam podobne a tu się okazuje że 29-ery już retro zabytkiem się stają ... Cytuj
zgucior Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 Kilka fotek jeszcze przed złożeniem i zmianami. https://plus.google.com/photos/116623210636244031934/albums/5955814176036597041?banner=pwa BArdzo ładna ta rama i bardzo fajnie skomponowany rower, przynajmniej ja tak uważam. Dobry sprzęt do zapi...ania Cytuj
Tomek21001 Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 Chrzciny w górach - Sępia Górka,Świeradów,piątek.Pogoda na zakończenie sezonu - rewelacja. Wklejam,bo takiego chyba tu jeszcze nie było,na razie poza 42z i reverbem seria,więc ciężki i brzydki. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2014 ..ale za to foto, aż miło popatrzeć (choć nie do końca ostre)!I od razu rower staje się ładniejszy (choć te czerwone wstawki pod siodłem są jakimś nieporozumieniem-jeżeli ktoś oczywista zwraca na to uwagę) Cytuj
Mod Team adamos Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2014 No, no Tomek, jest na czym polatać... Cytuj
erzurum Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 taki rower i takie zdjęcie...naprawdę nie przystoi. Cytuj
Tomek21001 Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Foto poruszone,od chaty w Wolimierzu trza tam dymać z godzinę do góry,a po drodze raczyliśmy się z piersiówki - w końcu chrzciny.Na detale przy gotowcu nie zwracam uwagi,i tak nie mam wpływu,nie składałem.Co się da zdrapać - zdrapie. Najważniejsze - tam gdzie cykor pozwoli,zjeżdza wszystko,do góry wyszło ponad 1500m na 6-godzinny trip więc tragedii nie ma. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Tomek21001 Cytuj
Mod Team michuuu Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 Hmmm, od powitań jest inny temat. Tutaj ludzie chwalą się swoimi maszynami. No chyba że jest coś czego tylko ja nie widzę w tym poście. Cytuj
basidion Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Wiem, ze to nie temat do powitan, niechcacy wysłałem po pierwszym wyrazie i żeby było śmieszniej akurat padł mi net, TPSA postanowiła coś zamotać i strasznie głupo wyszło, nie mogłem zedytować. przepraszam.... Teraz przechodzę do własciwego tematu.. Korzystając z bezcennej wiedzy forum, poskładałem sobie od zera 29'era... Założenie : w miarę budżetowo, pare części z przekładki ( Korba, bloki, przednia przerzutka) z 26era, pod "typowego europejczyka" (198cm/120kg).. i tak powstał Revox. Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie Cytuj
ugupu Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Szczerze powiem że przejadły mi się już takie krzykliwe kolory To jest dobre na jeden sezon. No ale gustów się nie ocenia A mnie przejadły się szarości i czernie. ...to jest kiera (z tego co widzę) 10D i tę tak się ustawia, i tak wygląda. No pod wrażeniem jestem Pana ogarnięcia w temacie... To właśnie gładka jak pupcia noworodka kiera Ritchey 10 deg backsweep w wersji Comp... Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 ..abo ja się na tę kierę nastawiałem jak była jeszcze tylko w wcs-ie (czyli z dwa lata temu?) - stąd znam jej "charakterystyczny design", ostatecznie padło na on-ona z około 15*pierdyknięciemps: a smaka mam ciągle na answera 20/20 (no ale ten pieniądz...) Cytuj
ugupu Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Korzystając z bezcennej wiedzy forum, poskładałem sobie od zera 29'era... Ładny... .abo ja się na tę kierę nastawiałem jak była jeszcze tylko w wcs-ie (czyli z dwa lata temu?) - stąd znam jej "charakterystyczny design", ostatecznie padło na on-ona z około 15*pierdyknięciem ps: a smaka mam ciągle na answera 20/20 (no ale ten pieniądz...) Pieniądz pieniądzem ale ergonomia... Gdyby tylko był w polskiej oficjalnej dystrybucji to już by był mój... Chyba, że jest o czym moja mieńszość nie wie... Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2014 u nas nie znalazłem ,ale bez problemu kupisz na crc: http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/answer-xc-enduro-720-20-20-carbon-bar/rp-prod87814ergo jedno ale dobrze tłumiący carbon to dwa, a w tej chwili jest chyba jedyną tak gięta kierownica carbonową na rynku Cytuj
venom2000 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Chrzciny w górach Kto je krzesnymi ? Osłona pod łańcuch powinna być odwrotnie Cytuj
Tomek21001 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) My je krzestni,bo w dwóch byli,a konie oba krzczone,jeno na zdjęciu jeden. Osłona - jest ok,nie ma opcji inaczej,jest śruba od dołu do wahacza i kanał na pancerz tam gdzie trzeba.To jest inna osłona niz Epic,Stumpi itd. Btw, Basidion,Twoja rama jest osiągalna gdzieś w normalnej sprzedaży,czy tylko rozbiórka ? Wygląda bardzo solidnie,mam znajomego podobnego wzrostu,szuka czegoś takiego. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Tomek21001 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi