kilohaszu Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Funkiel nówka, mało co śmigany Canyon Nerve AL 7.9 w rozmiarze największym możliwym (po pierwszym myciu, przed nie szło rozpoznać koloru). Rowerem jestem zachwycony, skręca, zjeżdża i podjeżda (to ostatnie zwłaszcza mu wychodzi po ustawieniu lisków na tryb C(limb) ). Jedyne co planuję zrobić to siodełko wypoziomować, bo fabryczne ustawienie (jak na zdjęciu) przetestowałem, ale chyba mi się nie spodobało Edytowane 27 Października 2014 przez kilohaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 27 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Także tego.... Ten Kanjon wygląda lekko pokracznie.... Kona Mackario jest fajniuchna. Myślałem, że już dawno wypuścił i do tego w dużo, tanio, wallmart Nie... byłem 2 miesiące temu w Juesej , robiłem zakupy w Łolmarcie i nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Z doświadczenia powiem, że rowery w rozmiarach XL faktycznie wyglądają z reguły lekko pokracznie. Aczkolwiek jak patrzę teraz na moje zdjęcie, to dochodzę do wniosku, że na żywo Kanjon wygląda lepiej. Mnie tam się podoba, dobrze mi się jeździ i o to chyba chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2014 ... a jaki byłby to pokrak na kiszuni... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdhlodz Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witajcie Korzystając z okazji że taki temat istnieje, chciałbym Wam pokazać mojego ścieżkowego 29era: Kona Satori 2013 po kilku modyfikacjach Skok P/T: 140/130mm - Rock Shox Pike RCT3 Solo Air/Fox float CTD Napęd: SLX 2x10 (26/38)x(11-36) Hamulce: XT 180/180 Koła: 29': Obręcze: dt s ex471/ Piasty: dt s 240s/ szprychy: dt s competition Opony: WTB Vigilante 29x2.3 Sztyca: regulowana Kind shock LEV Siodło: Wtb rocket v Kiera/mostek: Crank Brothers 780mm/Funn 50mm Pozdr Maciek Jak ci się ten Bender Fender sprawdza? Bo u mnie słabo. Myślę, że przy kole 29 to lipa i strata kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekrio Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) @mdhlodz : to zależy czego od niego oczekujesz... ja kupiłem z myślą o czystych goleniach i w tej kwestii doskonale się sprawdza, a gębe mam przy okazji mniej ubłoconą. Nie żałuje wydanych na niego 30 zł. Pozdr Edytowane 27 Października 2014 przez maciekrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 kilohaszu ile masz wzrostu? bo po rowerze widać, że dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 BF wypuścił teraz nowe, większe modele pasujące do dużego koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 kilohaszu ile masz wzrostu? bo po rowerze widać, że dużo No, mama dobrze karmiła ;-). 198 cm wzrostu i przekrok 98 cm zmierzony. Sztyca wpuszczona jest przynajmniej 3 cm poniżej punktu bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdhlodz Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 @mdhlodz : to zależy czego od niego oczekujesz... ja kupiłem z myślą o czystych goleniach i w tej kwestii doskonale się sprawdza, a gębe mam przy okazji mniej ubłoconą. Nie żałuje wydanych na niego 30 zł. Pozdr No u mnie golenie nie są jakoś idealnie czyste, a mam amor 100mm. Twarz może i nie obrywa jakoś bardzo. Myślę, że przy kole 26 są naprawdę dobre efekty tego błotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) Edytowane 28 Października 2014 przez GhOsTwrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) Zima nadchodzi ... Cobia na zimówkach w konfiguracji 29/29 Kierownicę dotychczas miałem Bontrager Low Riser, 31.8mm, 5mm rise, 9 degree sweep 690mm To co teraz mam to Genesis 720 20 ... czy jakoś tak. Przeszmuglowana uprzejmie przez naszego tajnego agenta w UK. Wrażenia? Najpierw zamontowałem ją upside-down, żeby retro było i było źle. Potem mostek poszedł wyżej i na plus i też było źle. Potem odwróciłem ją normalnie i było jeszcze gorzej i dopiero dziś mnie tknęło, żeby dać ją jak najbardziej płasko, poziomo ... i jest miód. Jest 3cm szersza niż Bontragerowa prosta rura a ma się wrażenie znacznie węższego chwytu. Łokcie są bliżej ciała i zakręty ... miód, masełko i zimne piwko a nie zakręty. Na technicznych odcinkach jest też znacznie lepiej, bo rower zrobił się przejemnie szybki w reakcji. Wspinanie się też jest tak jakby łatwiejsze. Jeszcze za mało objeździłem tę kierę, ale już czuję, że Bontrager pójdzie do ludzi. Edytowane 29 Października 2014 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xms Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Kiera jak od motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) Że wygląda jak od motocykla ... pffff ... rowerem sie jeździ, a nie patrzy na niego Edytowane 29 Października 2014 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xms Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Szerokości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Cobia na zimówkach w konfiguracji 29/29 Masz odpowiednią ilość lameli w oponach? Bezpieczeństwo to podstawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Niestety nie, mam za to klocki i miękką mieszankę. Jak będzie potrzeba, to żyletka w dłoń i wycinamy lemele Schwalbe Dureme poszło w chwilową odstawkę z powodu mokrych liści zalegających po lasach. Jak tylko spadnie śnieg, to Dureme wróci do łask, bo z napędówką 29x2.2 to nie to samo co z szybką 28x2.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 No to jeszcze żelazna rama, full blotniki i bedziesz mial Fajny Rower™ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) W jesiennej szacie. Muszę przyznać, że szelest liści się nigdy nie nudzi. Edytowane 29 Października 2014 przez MrMacko06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) PIĘKNA JESIENNA SCENERIA!!! Edytowane 29 Października 2014 przez yakuza79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub81 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Witam Wszystkich, właśnie znalazłem ten temat na forum i postanowiłem się podzielić swoim wycieczkowcem. Chciałem zmienać, ale postanowiłem trochę przebudować oto efekty : Kross Big Wheel model 2010. z seryjnego została praktycznie tylko rama i siodełko. Edytowane 1 Listopada 2014 przez Jakub81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Nie zrozum mnie źle, widzę że projekt pod względem finansowym był dużym przedsięwzięciem. Pierwsza sprawa jaka od razu rzuciła mi się w oczy to trochę zagubiona koncepcja. Z jednej strony poszedłeś w futurystyczne koła i całkiem barwną kolorystykę, z drugiej strony ubrałeś to wszystko w klasyczną stalową ramę (sam teraz składam coś na Fe). Znacznie lepiej widziałbym tam ramę alu/carbon lub klasyczne koła, czarna sztyca i delikatne smaczki na kokpicie. Całkiem możliwe, że takie wrażenie powoduje delikatna rama (przekroje rur) wraz z pozornie delikatnymi kołami, "napompowanymi" oponami i dosyć bogatą/rozbudowaną kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Się czepiliście chłopaka a niepotrzebnie. Fajny rowerek, stalowy. Pewnie bardzo lekki. Ładny dywanik (choć trochę się siepie), ładna półeczka z kwiatkami i obrazkiem (krajobrazik?). Rowerek ma ciepło i przyjemnie. Taka lekka fajna kompozycja. Tylko wziąć kakao i popatrzeć. A wy na tym wątku tylko takie ubłocone kocmołuchy pokazujecie, jakby je co dopiero z lasu wyciągnięto. @Jakub81 Zapraszam na ten wątek. Tu z pewnością docenimy fotografię twojego roweru na dywaniku i z meblami w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 postanowiłem się podzielić swoim wycieczkowcem. Podobuje mnie się. Stalowy "Old skool" + newsy.... wsio w jednym.... Jakub czy aby nie pomykałeś na nim na żoliborzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Podoba mi się to z pozoru niekonsekwentne połączenie. Gdyby jeszcze jedynymi czerwonymi akcentami były te w kołach - byłby po prostu miód/malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi