errwin Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Marcus nie ma się co wściekać, po prostu kupując rower trzeba wybrać odpowiedni rozmiar a z tego co pisałeś mierzyłeś 8 sztuk Odwrócenie mostka na minus ma tyle samo sensu co przesunięcie ciężaru ciała na przód bo plecom wcale nie pomożesz skoro tak się przygarbisz a "komfort i radość z jazdy" to poczujesz ale w nadgarstkach. Więc można zacząć od offsetu siodła bo tu nie o szerokość chodzi, można szeroką gumę założyć na bezdętce i na niskim ciśnieniu jeździć, można most wydłużyć i giętą kierę założyć ale może też warto zmienić przyzwyczajenia prosów i nauczyć się jeździć na miękkich kolanach, mocniej ugiętych co na pewno lepiej pomoże plecom, bo pierwsze słyszę aby zgięty kręgosłup pomagał w jego rehabilitacji. Peace&Love Edytowane 23 Października 2014 przez errwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal291 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Tak sobie czytam to i owo - np na temat że 29" to dla wysokich a potem się okazuje że tak naprawdę to dla wysokich mało co jest. Sam mam 195 cm i wybór znikomy. A sa więksi ode mnie i też by chcieli pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2014 A sa więksi ode mnie i też by chcieli pojeździć i dlatego za dwa, trzy lata jak już euforia na faty oklapnie i ludzie zaczną znudzonym wzrokiem rozglądać po półkach sklepowych.....ktoś w Hameryce wypuści 32erowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 ktoś w Hameryce wypuści 32erowce czemu nie! Cali nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Tak sobie czytam to i owo - np na temat że 29" to dla wysokich a potem się okazuje że tak naprawdę to dla wysokich mało co jest. Sam mam 195 cm i wybór znikomy. A sa więksi ode mnie i też by chcieli pojeździćJak ja 200cm i 104 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Marcus nie ma się co wściekać, po prostu kupując rower trzeba wybrać odpowiedni rozmiar a z tego co pisałeś mierzyłeś 8 sztuk Odwrócenie mostka na minus ma tyle samo sensu co przesunięcie ciężaru ciała na przód bo plecom wcale nie pomożesz skoro tak się przygarbisz a "komfort i radość z jazdy" to poczujesz ale w nadgarstkach. Więc można zacząć od offsetu siodła bo tu nie o szerokość chodzi, można szeroką gumę założyć na bezdętce i na niskim ciśnieniu jeździć, można most wydłużyć i giętą kierę założyć ale może też warto zmienić przyzwyczajenia prosów i nauczyć się jeździć na miękkich kolanach, mocniej ugiętych co na pewno lepiej pomoże plecom, bo pierwsze słyszę aby zgięty kręgosłup pomagał w jego rehabilitacji. Peace&Love Masz problem z kręgoslupem ? Edytowane 24 Października 2014 przez Emi00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jak ja 200cm i 104 kg Proszsz http://truebikes.eu/ A teraz niech ktoś wrzuci jakąś fotkę, bo przyjdzie nabial i będzie krzyczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Pamiątkowe zdjęcie z podróży poślubnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 jest juz znalazlem XXL 23'' ale wiem ze nie jest latwo w tym przpadku a wysokich ludzi nie malo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Masz problem z kręgoslupem ? Już nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jedna fotka z pleneru. może to "tylko" las ale i tak nieźle jak na kilkanaście miesięcy przerwy. Na szybko: dłonie bolą jak cholera - potrzebne grubsze gripy; tyłek... musi się przyzwyczaić; plecy - będzie dobrze. No i trochę za zimno ale 15 km to też niezły wynik. Podoba mi się sztywność korby. Amortyzator nie dobija do końca, a może nie miał okazji. Trochę jestem zawiedziony hamulcami ale może się dotrą albo po prostu są za słabe na moją wagę, albo mam jeszcze "hamulce" do mocnego hamowania... Mostek na razie nieruszony. Miała być niespodzianka w postaci mini błotnika z logiem treka (własna robota) ale franca nie mieści się pod podkową. Może coś jeszcze wyczaruje. Ktoś się orientuje, kiedy się ociepli?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amauser Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) No, w końcu zobaczyłem Twój sprzęt. Nieźle się prezentuje w niebieskim kolorze Edytowane 24 Października 2014 przez amauser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ktoś się orientuje, kiedy się ociepli?! Pewnie w maju :| No może w kwietniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wery Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 MTB miejskie i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 (edytowane) .ktoś w Hameryce wypuści 32erowce Myślałem, że już dawno wypuścił i do tego w dużo, tanio, wallmart @wery Pikny proszę pana, tylko po co Muck Off w bidonie? P.S. Z tym dolnym zdjęciem to trochę zgłupiałem bo miejscówka wygląda jak kopia z Zagórza Śląskiego. Edytowane 25 Października 2014 przez Tofi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 jeszcze jednoo... Nie wiem, czy powinienem już "wybrzydzać" ale wydaje mi się, że w przyszłości będę chciał zmienić amortyzator na klasę wyższą czy po prostu coś lepszego. Może nie wiem czego mam się spodziewać po obecnym XC32 SA. (Może to nie ten dział?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amauser Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Może jeszcze pokombinuj z ustawieniami, ja np. lubię twardy amor i wbijam mu około 145-150 PSI (przy mojej wadze producent zaleca 130). W planach mam wymianę na coś takiego: ...ale to dopiero jak się moja reba "skończy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 No więc tak - poleciałem na weekend w Jurę, miało być hucznie, skałki, srałki, LW, Sikorniki, srikorkniki itp. itd., czyli dwa dni jeżdżenia na full. Wyszło jak zwykle przez pewien peszek. To se po podwórku pojeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 A teraz zrób to samo w klikach... hue hue hue. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Nie wziąłem - to ten peszek właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Proszsz http://truebikes.eu/ A teraz niech ktoś wrzuci jakąś fotkę, bo przyjdzie nabial i będzie krzyczał. Dzieki Ale jakies to dziwne na razie chociaz zasieg mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekrio Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Witajcie Korzystając z okazji że taki temat istnieje, chciałbym Wam pokazać mojego ścieżkowego 29era: Kona Satori 2013 po kilku modyfikacjachSkok P/T: 140/130mm - Rock Shox Pike RCT3 Solo Air/Fox float CTDNapęd: SLX 2x10 (26/38)x(11-36)Hamulce: XT 180/180Koła: 29': Obręcze: dt s ex471/ Piasty: dt s 240s/ szprychy: dt s competitionOpony: WTB Vigilante 29x2.3Sztyca: regulowana Kind shock LEVSiodło: Wtb rocket vKiera/mostek: Crank Brothers 780mm/Funn 50mm Pozdr Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 @maciekrio bardzo fajny sprzęt, w moim guście! Czy na Piku masz na prawej goleni miarke sagu? Wideł był zamontowany fabrycznie czy twoj tuning? Czy jezdziles na nim w temperaturze ok 0? Bo ja po dzisiejszej jezdzie miałem wrażenie jak by pracowal bardzo tępo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekrio Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 @jahoo84, w Konie seryjnie byl Fox float 34, ktorego zmieniłem na Pike'a który nie ma miarki sagu na goleni, ale z tego co kojarze mają je wersje DPA, a Solo Air nie. Jeździłem przy temperaturze +3st.i nie było z pracą żadnego problemu - płynnie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Kupiłem pika w stanach i nie zauważyłem na zdjęciach ze nie ma miarki,zastanawialo mnie to czy nie jest to jakas wersja oem. Musze poobserwowac jeszcze pika w niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi