rambolbambol Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Giant ma dożywotnią gwarancję na ramę dla pierwszego właściciela. Widać się nie musi przejmować jeśli właściciel roweru przez pęknięcie ramy się zabije. @terrago Przepraszam, nieśmieszny komentarz mi wyszedł. Możesz zrobić zdjęcie miejsca, gdzie ci się rower rozszedł. Chodzi mi o ten krawężnik i trochę zdjęć samego roweru w nieco lepszym świetle. Takie fotografie mogą być bezcenne dla przyszłych kupujących a i gwarant inaczej podejdzie do twojej sprawy, jeśli tu trochę dymu zrobimy. Cytuj
99tomcat Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Zastanawie mnie niezrozumienie znaczenia gwarancja dożywotnia. To samo jest w komputerach itp.Tutuaj nei chodzi o do końca życia kleenta, ale do końca produkcji danego modelu.W komputerach jet to np bezpłatna wymiana pamięci ram do końca produkcji danego modelu + zwykle 2 lata w zależnosci od szczegółowej polityki firmy. Cytuj
pietia79 Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 To jak rozumieć "dożywotnia" zależy od tego co jest zapisane w dokumencie gwarancji - a minimalne wymogi określa ustawa (muszą jasno wynikać obowiązki gwaranta i uprawnienia kupujacego. W branży rowerowej dożywotnia gwarancja to gwarancja nieograniczona czasowo, nie znaczy do "końca życia produktu", nigdzie nie ma takich ograniczeń i wyłączeń (a jest dość dużo). W komputerach to faktycznie tylko ściema. Co do Gianta ja bym nie odpuszczał. Skoro odmówili uznania naprawawy gwarancji to pozostaje sprawa cywilna - wpis to 5% wps, więc zapłacisz 50-100 zł - plus info do centrali Gianta. Cytuj
venom2000 Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Coś jeszcze macie do dodania w tym temacie? Usunąć ten OT,załóżcie sobie osobny wątek o Giant-cie i tam wylewajcie żale i dyskusje Cytuj
madluki Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Z całym szacunkiem ale kolega przypierdzielił w krawężnik, który pewnie był wielkości Muru Chinskiego i się dziwi że rower połamał ;-) Marka model nie ma znaczenie jaki sprzęt to zniesie ? Myślisz ze jak wyrzucę rower z 3 pietra to uznają mi reklamacje ? Takie wydarzenie można podciągnąć pod DH przecież.. Nie jestem fanem marki ale nie ma co psioczyć.. aaa przenieście temat ;-) Cytuj
terrago Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Z całym szacunkiem ale kolega przypierdzielił w krawężnik, który pewnie był wielkości Muru Chinskiego i się dziwi że rower połamał ;-) Marka model nie ma znaczenie jaki sprzęt to zniesie ? Myślisz ze jak wyrzucę rower z 3 pietra to uznają mi reklamacje? Jaki miałbym w tym cel? Takie wydarzenie można podciągnąć pod DH przecież.. Tak trudno zrozumieć moje rozgoryczenie? Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2014 ten temat dalece odbiegł od "galeriowego", ale żeby nie było jednostronnie -napisz nam Terrago ale tak szczerze z ręką na sercu - jak to się wszystko podziało. Co znaczy "konfrontacja" z krawężnikiem? Nie dziw się reakcji niektórych. Ze zdjęć i Twojej lakonicznej wypowiedzi odnośnie samej kraksy (ale za to długim żalu) ja powiedziałbym to samo - za wysoki krawężnik, za duża prędkość, za słaby kierowca. Rower nie wytrzymał- bo nie do tego jest ten rower. To nie było Glory (po co tak od razu wyskakiwać z modelami dh?) które taki krawężnik połknęło by bez pierda, a rower do atb, lekkiego XC. Lekko, przyjemnie, trochę terenowo.Oczywista może tez być i tak, że sterówka była w 100% wadliwa, źle sklejona, złączona z koroną i nawet na prostej by strzeliła. Można by to ocenić po... przednim kole - jak ono wygląda po tej kraksie. No i te ostrzeżenia dla użytkowników Gianta Nie strzeliła rama Gianta podczas zakrętu, nie odpadł suport razem z korbami, ba! nie odkręciły się hamulce przykręcone w autoryzowanym seriwsie Gianta. Strzelił amor Sountura (?) oklejony naklejkami Gianta a to ciut zmienia sprawę.ps: żeby nie było: nie mam, nie miałem roweru tej firmy, mieć pewnie nie będę jeszcze chwilę, nie pracuję w ich sklepie oraz mój ojciec kuzyn ani brat nie jest u nich jakimś tam dyrektorem z podpisami ps2: aaa.. zgadzam się w 100% - to nie miejsce na ten temat Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2014 Sami analfabeci ? Proszę mi przeczytać jak co pisze w temacie ? Cytuj
maciejas Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Talon, talon, talon... Ale co to za miejscówka???? Cytuj
ronina Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Drugi weekend bez przerzutek Edytowane 9 Czerwca 2014 przez ronina Cytuj
caynon Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) zapiecie kola popraw a i ten trojkat troche nie pasuje Edytowane 9 Czerwca 2014 przez caynon Cytuj
w1sien Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Poprawi się. Trójkąt kupowałem na oko i rzeczywiście trochę nie podszedł do geometrii, ale przynajmniej nadrabia funkcjonalnością więc póki co zostanie jak tak jak jest. Cytuj
pietia79 Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 A co to masz za monstrum pod siodłem? Ile to ma litrów? ze 4? Bo kusi mnie ortlieb saddle bag 2.7 litra i boje się że za duże, a nie mam kiedy porównać na żywo Cytuj
ShemTNT Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 swego czasu myślałem nad zakupem tej ramy i modeli wyżej ale dobrze że tego nie zrobiłem bo jakoś niezbyt dobrze to wygląda no cóż ....są gusta i guściki ;p Hej jak nazywa się ten model ? Cytuj
jasinski21444 Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 A co to masz za monstrum pod siodłem? Ile to ma litrów? ze 4? Bo kusi mnie ortlieb saddle bag 2.7 litra i boje się że za duże, a nie mam kiedy porównać na żywo Odpowiem za kolegę - to ma 12L przy minimalnym zrolowaniu - mam identyczną - http://bikepack.pl/shop/index.php?route=product/category&path=20 Cytuj
markowy Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Talon, talon, talon... Ale co to za miejscówka???? Talon i....Malinowska Skała , a w tle Małe Skrzyczne. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2014 @Ronina - co tu pisać, same punkty mówią wszystko @Morfish/Bartoszu - na Kuciu Stali nazwałem to-to "machającym psem" ale teraz widzę, że "pies zdechł" hehe Cytuj
w1sien Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Hej jak nazywa się ten model ? Cube Analog 2014 - mój pierwszy prawdziwy rower Edytowane 9 Czerwca 2014 przez w1sien Cytuj
zgucior Napisano 10 Czerwca 2014 Napisano 10 Czerwca 2014 Drugi weekend bez przerzutek i to jest bardzo fajny sprzęt Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi