rambolbambol Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 @maciejas Twoja Codeina piękna jest, ale smutna strasznie. Nakarm ją konkretnym błotem bo to sprzęt do tego stworzony. Co do napędu 30x11-40 ... powiem tak ... a nie mówiłem? Dla mnie w Cobii 33 zęby z przodu i 11 z tyłu to za mało na dokręcanie powyżej 45km/h i przy najbliżeszej zmianie wskoczę z całą pewnością w 36z z przodu. Idealny config to byłby 36x10-42, ale kasety tego typu są pierońsko drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Omg, powodzenia przy ustawianiu DB BTW, ile toto ma skoku? Aha, wspominałem że fajny sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Uwaga - większa dawka narkotyku. Z profilu. En face. I o poranku. @ArtD - chcesz mi powiedzieć, że mam brzydszą wersję, hę? No spawy to akurat pasują do generalnie siermiężnego wyglądu całości - są, są i po stokroć są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 codeine miażdży - pozytywnie zazdraszczam motym w krzyzem pokutnym niezle..... 500 lat juz stoi, nie ogarniam tego.... ciekawe platformy i fajna gleba w espedekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Co do napędu 30x11-40 ... powiem tak ... a nie mówiłem? Dla mnie w Cobii 33 zęby z przodu i 11 z tyłu to za mało na dokręcanie powyżej 45km/h A nie , to nawet nie o to chodzi. Brak mi teraz płynności przełożeń w niskich rejonach kasety i coś z tym będę musiał zrobić - albo łydę zrobię, albo zębatki podmieniać będę. A 30T musi być z przodu, bo ja nie Itr - w górach nie dam rady. BTW, ile toto ma skoku? 140 przód / 130 tył. Oczywiście milimetrów. Da się z przodu jeszcze 1 cm, może 2 cm więcej zrobić - ale chyba nie trzeba. Aha, wspominałem że fajny sprzęt? Nie Idealny config to byłby 36x10-42, ale kasety tego typu są pierońsko drogie. Żeby mieć 10T z tyłu musisz też bębenek wymienić na inny, choćby patent SRAMa, albo dawne próby Shimano: http://sheldonbrown.com/capreo/index.html Najnowsze projekty takich kaset będą używać SRAMowego bębenka, z tego co pamiętam... Edytowane 3 Czerwca 2014 przez maciejas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtD Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 .... @ArtD - chcesz mi powiedzieć, że mam brzydszą wersję, hę? No spawy to akurat pasują do generalnie siermiężnego wyglądu całości - są, są i po stokroć są. maciejas - nie brzydszą (to mi nawet przez myśl nie przeszło) - bardziej męską !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawoduwa Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 maciejas, on-one udostępnił twój rower na facebooku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaimz Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Zdjęcie mało wybitne, ale...słońce było ostre ;-) Edytowane 3 Czerwca 2014 przez jaimz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 maciejas, nie chcę Cię martwić, ale jedziesz na zlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 zacne kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M29 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Składana Orbea Lanza 29er z 2008 roku. Rama jako pierwsza w polsce kupiona od dystrybutora. Waga 11,3 kg. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez M29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias666 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ta lekka mgiełka w tle lepiej nie mogła przypasować do tego bike'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 maciejas, on-one udostępnił twój rower na facebooku O popatrz - pewnie ktoś podkablował Faktem jest, że OnOne do dziś nie zrobił własnych zdjęć niebieskich ram czy rowerów (poza zdjęciami ich zawodników). Ciekawe czy dostanę lajki nie mając konta na facebooku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtD Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 maciejas - masz ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 maciejas, nie chcę Cię martwić, ale jedziesz na zlot Który? Pewnie pojawię się na ET... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Fajne maszynki .A tak z ciekawości gdzie w tym Lapierre i ,,Kofeinie,, bidony wkładacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Nie kofeina tylko kodeina (On-One Codeine) - chyba, że kawe potraktujemy jako narkotyk Edytowane 3 Czerwca 2014 przez afly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugosz Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 @M29 jakie masz blaty wsadzone do Lanza? Bo prześwit między nimi jest spory Wyklepane na Nexusie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie kofeina tylko kodeina (On-One Codeine) - chyba, że kawe potraktujemy jako narkotyk Dlatego dałem niby w cudzysłowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaimz Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 W LP bidon do plecaka. Po zalozeniu tradycyjnego koszyka szoruje sie o dziob. Moze ten tegoroczny, boczny Speca zmienilby podejscie do tematu, ale wydaje mi sie, ze gorna czesc i tak by dotykala. Z plecakiem da sie zyc :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 tak z ciekawości gdzie w tym Lapierre i ,,Kofeinie,, bidony wkładacie ?? A czemu mają je paskudzić kawałkiem plastiku na pięknych ramach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M29 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 @M29 jakie masz blaty wsadzone do Lanza? Bo prześwit między nimi jest spory Wyklepane na Nexusie 4 Blaty 38 i 22. Powinno być 24, ale jak działa to jest 22 szczególnie że kaseta jest 11-32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 A czemu mają je paskudzić kawałkiem plastiku na pięknych ramach ?? Żeby nie śmigać 50km z plecakiem ? jaimz oka rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaimz Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Całkiem nieźle się śmiga i 30 i 100 z plecakiem ;-) Plecak tylko dobry musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 nie śmigać 50km z plecakiem do takich sprzęcików tylko plecaczki pasują.system air comfort i każda nawet najdłuższa wyprawa robi się przyjemna,do bidonu nie schowasz jedzonka,kurtki,bluzy,koszulki,suchych skarpetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi