Skocz do zawartości

[Galeria] Pokaż Twojego 29era

ZbyszekP

Rekomendowane odpowiedzi

@maciejas

Twoja Codeina piękna jest, ale smutna strasznie. Nakarm ją konkretnym błotem bo to sprzęt do tego stworzony.

Co do napędu 30x11-40 ... powiem tak ... a nie mówiłem?

Dla mnie w Cobii 33 zęby z przodu i 11 z tyłu to za mało na dokręcanie powyżej 45km/h i przy najbliżeszej zmianie wskoczę z całą pewnością w 36z z przodu. Idealny config to byłby 36x10-42, ale kasety tego typu są pierońsko drogie.

Uwaga - większa dawka narkotyku.

DSC_7157_29er%252C+Codeine%252C+On-One%2

Z profilu.

DSC_7162_29er%252C+Codeine%252C+On-One%2

En face.

DSC_7188_29er%252C+Codeine%252C+On-One%2

I o poranku.

@ArtD - chcesz mi powiedzieć, że mam brzydszą wersję, hę?  :icon_wink:

No spawy to akurat pasują do generalnie siermiężnego wyglądu całości - są, są i po stokroć są.

Co do napędu 30x11-40 ... powiem tak ... a nie mówiłem? Dla mnie w Cobii 33 zęby z przodu i 11 z tyłu to za mało na dokręcanie powyżej 45km/h

A nie , to nawet nie o to chodzi. Brak mi teraz płynności przełożeń w niskich rejonach kasety i coś z tym będę musiał zrobić - albo łydę zrobię, albo zębatki podmieniać będę. A 30T musi być z przodu, bo ja nie Itr - w górach nie dam rady. 

BTW, ile toto ma skoku?

140 przód / 130 tył. Oczywiście milimetrów. Da się z przodu jeszcze 1 cm, może 2 cm więcej zrobić - ale chyba nie trzeba. 

Aha, wspominałem że fajny sprzęt?

Nie :D

Idealny config to byłby 36x10-42, ale kasety tego typu są pierońsko drogie.

Żeby mieć 10T z tyłu musisz też bębenek wymienić na inny, choćby patent SRAMa, albo dawne próby Shimano: http://sheldonbrown.com/capreo/index.html

Najnowsze projekty takich kaset będą używać SRAMowego bębenka, z tego co pamiętam...

Edytowane przez maciejas

....

@ArtD - chcesz mi powiedzieć, że mam brzydszą wersję, hę?  :icon_wink:

No spawy to akurat pasują do generalnie siermiężnego wyglądu całości - są, są i po stokroć są.

maciejas - nie brzydszą (to mi nawet przez myśl nie przeszło) - bardziej męską !!! :D

maciejas, on-one udostępnił twój rower na facebooku
O popatrz - pewnie ktoś podkablował :) Faktem jest, że OnOne do dziś nie zrobił własnych zdjęć niebieskich ram czy rowerów (poza zdjęciami ich zawodników). Ciekawe czy dostanę lajki nie mając konta na facebooku?