Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

madhammmster, dnia 18 Maj 2014 - 4:11 PM, napisał: Latarki jak latarki ;-) dla mnie w pełni zrozumiałe. Ale to dwie pompki to majstersztyk :-D  Faktycznie nie zwróciłem uwagi ;P 
Mądrale lepiej się dobrze przyjrzyjcie bo ta na dolnej rurze to pompka do amorków   
Napisano

Nawet kiedyś myślałem, żeby je maznąć, ale boję się, że farba się bedzie wykruszać.

Zresztą, nie można też przesadzać - bo uzyskamy efekt odwrotny do zamierzonego. Jak to mówi stare polskie przysłowie: "co za dużo, to niezdrowo" :thumbsup:

Ha! Wiedziałem ;)

Ja tak lekko z przekory ;) Kona piękna i wycacana.

Napisano

Pierwszy ładniejszy (brudny) wypad czyli błoto, błoto i po trzykroć błoto co bym się nie wyparł więc błoto.

pv1q.jpg

Błoto +glina+ posypka asfaltowa jak na A1 = schabowy w panierce

v46z.jpg

9zfr.jpg

post-139577-0-67070400-1400619986_thumb.jpg

Napisano (edytowane)

post-6854-0-16193200-1399411990.jpgdownload-icon.png

jescze takie mi się udało wkleić wydaje mi się że ładniejsze

Edytowane przez SWS
  • Mod Team
Napisano

post-6854-0-16193200-1399411990.jpgdownload-icon.png

jescze takie mi się udało wkleić wydaje mi się że ładniejsze

Ano byłoby fajowe zdjecie, gdyby  nie ten obrzydliwy Szpec na pierwszym planie...

Szacunek...

I.

Napisano

Ja tam roweru nie widze, chyba że to zagadka

nie żebym się bardzo czepiałą, ale za chwile ludzie będą tu wklejać fotki w stylu

"a to moja rozcięta opona z 29er'a"

Napisano

Ano byłoby fajowe zdjecie, gdyby nie ten obrzydliwy Szpec na pierwszym planie...

Szpec jak Szpec mnie tam aż tak bardzo nie przeszkadza

Napisano (edytowane)

https://www.dropbox.com/s/7m05fw0sugo7icj/2014-05-01%2016.31.39.jpg

To masz fotke najbardziej aktualną całego roweru i daj spokój :D

https://www.dropbox.com/s/l7cp85x17l5lmiw/2014-05-17%2015.59.00.jpg

@UP a co do zdjęć z poprzednich postów,to było błoto drugie,pierwsze ktore odrzuciłem było o wiele większe....Ale drugi raz sie nazbierało.to była taka glina,jak plastelina.

Edytowane przez llancer
Napisano

Ano byłoby fajowe zdjecie, gdyby  nie ten obrzydliwy Szpec na pierwszym planie...

Szacunek...

I.

Wtedy ostrość poszłaby gdzie indziej i góra nie byłaby tak przepalona ;)

A poza tym to zazdroszczę widoków, takich zdjęć powinno być tutaj więcej :)

Napisano

Te zaklejone błotem rowery świadczą tylko o jednym. Ramy są słabo zaprojektowane pod kątem miejsca na oponę (jak to anglosasi mawiają - not enoguh mud clearance).

Jeszcze jak Vki zbierają błoto, to ok. Taki ich urok. Ale widok z tego zdjęcia: https://www.dropbox.com/s/4t74f92utk9gw5o/2014-05-13%2019.52.24.jpg jest niestety dowodem porażki konstrukcyjnej.

A jaki jest rozmiar ramy tego roweru na załączonym zdjęciu ?

Napisano

Hmm to rozmiar nie ma znaczenia ;) . Myślałem , ze to jakaś ciasna 17 :). Ale to błoto to nie zupełnie błoto . To jest wjechanie w mokry teren(trawę)  a później w suchy piasek ew suchą ścieżkę .

Napisano

Te zaklejone błotem rowery świadczą tylko o jednym. Ramy są słabo zaprojektowane pod kątem miejsca na oponę (jak to anglosasi mawiają - not enoguh mud clearance).

Jeszcze jak Vki zbierają błoto, to ok. Taki ich urok. Ale widok z tego zdjęcia: https://www.dropbox.com/s/4t74f92utk9gw5o/2014-05-13%2019.52.24.jpg jest niestety dowodem porażki konstrukcyjnej.

Jeśli chodzi o moje błotko to nie błotko czy mokry piach lub ziemia a coś na co nie ma konstrukcji na tej pięknej ziemi.

Glina wredna blać.

Na poczatku jest spokojnie opona zmienia kolor a my jedziemy... mija czas i się zaczyna.

Powoli z efektem kuli śniegowej nabieramy panierkę, a miejscówka z moich zdjęć jest zdradliwa bo twarda pod spodem a miękkie nie jest głębsze niż wysokość opony. Na koniec przychodzi czas że noga nie podaje bo opony mają grubość tych z WSK-i :)

Więc patrząc na poczętek mojego pierwszego posta to zwykłe kłamstwo :)

Glina x3 :)

Napisano (edytowane)

Venom2000  dla Ciebie, pogoda dopisuje to mozna jezdzic do pracy rowerkiem

324213_WP_20140523_001.jpg

324212_WP_20140523_002.jpg

324211_WP_20140523_003.jpg

Edytowane przez caynon