Skocz do zawartości

[Galeria] Pokaż Twojego 29era

ZbyszekP

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa tylko zakładając że ma się Koła/dętki/opony/sztycę/siodło/mostek/kierownice/chwyty.... wyjdzie to do 3k ;p takie mącenie trochę w głowie.

oj tam oj tam, każdy coś tam po kątach ma, a jak nie ma to raczej za składanie się nie bierze ;) zresztą zmieniając osprzet na deore/alivio spokojnie mieścimy  w budżecie  kupując wszystko nowe . tu masz dokładne wyliczenie: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai2UfFyV6BOudHZSRDROamNIWExuOEN4b0FJdkhGWnc&usp=drive_web

z każdym zdjęciem peak29 coraz ładniejszy

Dzięki ;)

Ta kierownica, koła i cała reszta tego co już miałeś do budowy Peak'a nie pochodzi z rozbiórki jakiegoś Unibike'a? :)

PS. Bardzo ładny rower na fajnym osprzęcie! :)

Koła od Evo29, reszta kupowana "na zapas" na allegro.

Edytowane przez Teodoryk

Sprzęt może i niczego sobie ale to pełne "okablowanie" nijak nie pasuje. A jeśli już musi tak być, to lepsze byłoby w kolorze bardziej współgrającym z ramą. Ale to detale, najważniejszy komfort użytkowania  :thumbsup: Jaka szerokość kiery, bo ze zdjęć wydaje się wąska?

Wąziutka, 600, ale jak dla mnie optymalna, bo Mazowsze, płaskie i okoliczne leśne wąskie drogi nie pozwalają na nic więcej.

Ps. Okablowanie jest dość specyficznie ułożone, ale kto, co lubi, a spójność  kolorystyczna przewodów, wiem mogło być lepiej.

Edytowane przez realkrzysiek

Wąziutka, 600, ale jak dla mnie optymalna, bo Mazowsze, płaskie i okoliczne leśne wąskie drogi nie pozwalają na nic więcej.

Ps. Okablowanie jest dość specyficznie ułożone, ale kto, co lubi, a spójność  kolorystyczna przewodów, wiem mogło być lepiej.

Mam 710 mm, byłem na ŚLR w Daleszycach, gdzie była dość wymagająca trasa i dawałem radę  :) Myślę, że spokojnie możesz założyć szerszą kierę, sposób prowadzenia roweru jest bez porównania lepszy. Wiem, bo fabrycznie miałem chyba 620 mm. A propozycja od artoora odnośnie pancerza rzeczywiście pasowałaby do Twojego roweru idealnie. :)

@Adamos

Daje, jak się nie przekrzywi ;) Kluczowe jest odpowiednie wyprofilowanie dziurek mocujacych na prętach + zabezpieczenie taśmą izolacyjną przed zsuwaniem się w którąkolwiek stronę. Chociaż jak dupę za siodło wystawisz to 50/50, ze będziesz musiał poprawić teczuszkę. Wycinając z szablonu, wypada zrobić dłuższy ogon.

@ Obes

Tam jest taka śmieszna mieszanka piachu z czarną ziemią, nawet jak przejedziesz przez bajoro, to po 100m lać jest suchy.

Mam giętą 700 i mogę spróbować. Wiele osób mi doradza szerszą kierownicę, ale jeszcze nie dałem się skusić.

Kierownicę każdy powinien dobierać pod siebie, teoretycznie szeroko jest lepiej, ale  sam np do Puszczy Kampinoskiej wróciłem do 600 mm w Inbredzie bo to mi najbardziej pasuje, jako złoty środek ....testować testować i jeszcze raz testować.

Edytowane przez itr

• Mod Team

Stary, nie chcę Cię martwić ale zrobiono Cię w baloona ;)
Delfin jak żywy: http://zwierzagi.files.wordpress.com/2008/10/am_0010.jpg

białe podbrzusze, niebieski górą, no i ten nos! Rekiny mają zupełnie inne nosy/łby....Oglądnij ..."Szczęki" heheh
No tak mi przykro, z tego pudla bestii nie będzie :D