nabial Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 z siodlem przegiales pale nieziemsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Chwilowo. Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojzu Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Mojzu odwróć mostek na jakiś czas wystarczy Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka mam taki plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 adamos, jakie masz tam zęby? Ukruszona dolna jedynka po lewej i ósemka po prawej nie do końca wyrżnieta. Poza tym komplet. PS. tak na serio, to oczywiście 32x18T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Z dzisiejszej wielkanocnej wycieczki wokół Jeziora Charzykowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Jogi uwierz mi jest wiele innych wygodnych siodeł, to co zobaczyłem na twoim Peak'u rozwaliło mi psyche! To jest kanapotapczan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 To nie tak. Siodło jest chwilowo. Obecnie klepaki się skończyły. Jest to siodło z b'twina, nie kanapo coś tam. Zwykłe siodło żelowe z roweru crossowego. No nie zwykłe, bo waży 637g. O.o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Jogi , ile masz wzrostu i dł. nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 177-178. Noga 82 (chyba, nie pamiętam). Ramka jest idealna. 3 cm od główki kończy się przekrok. Siodło i kiera nie sa jeszcze finalnie ustawione, ale wiem ze siodło musi iść do przodu. Sztyca 20mm offsetu, mostek 90mm, kiero 600mm (doraźnie-jak wyzej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 jogi, bardzo fajny projekt kolorystyczny. Nie moje klimaty, fakt, ale b. ładnie skomponowane. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Dziękuję. Szukam jeszcze idei aby wprowadzić w tylny trójkąt po stronie napędu coś zielonego. Myślałem o nakrętce kasety zielonej, albo (bardziej) o szybkozamykaczu/nakrętce zielonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Szukam jeszcze idei aby wprowadzić w tylny trójkąt po stronie napędu coś zielonego. Myślałem o nakrętce kasety zielonej, albo (bardziej) o szybkozamykaczu/nakrętce zielonej. Mnie osobiście strasznie kłują w oczy różne odcienie zieleni na chwytach, koszyku, zacisku sztycy i przewodach... I to siodło - jest ohydne! Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez wiater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Wiesz, jak go budowałem tez miałem takie odczucia. Ale w rzeczywistości, mimo ze oczywiscie widać rozne odcienie, to ladnie sie to komponuje. Zdjęcia tego tak nie oddaja. Mam na oku Odi Rogue, ktore maja taka wlasnie inna zielen. W przyszlosci spróbuje. A koszyk jaks tez mi wlasnie nie lezy do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Jogi, Jaki to rozmiar ramy ? "m'? Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 jogi, plus że szukasz,rower mniej sie podoba,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Jogi dlaczego skrzywdziłeś Peaka tą kanapą? Moja propozycja nie dawać zdjęć projektów które są niepełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 kiero 600mm A nie myślałeś o szerszej kierownicy? 60 cm w 29erze jeszcze przy sztywnym widelcu to czasem aż strach się rozpędzić. Nie brakuje Ci zwrotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Projekt jest pelny, siodlo tylko wstawione do czasu az nazbieram kasy na nowe. W rzeczywistości wyglada niecolepiej. Ale szczerze, to ono nawet wygodne nie jest...Kiera to samo, szukam w dobrej cenie. Zwrotnosci nie brakuie, ale np dzis przy 40 w terenie strach bylo jechac po takich małych kamerdolcach. Rozmiar M. Sztyca ma jeszcze 3 cm do ogranicznika. drezyna - podoba sie czy mniej podoba? Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez jogi109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak alw temacie wlasnych projektów; kupic canyona grand al 5.9 czyli 3700zl czy za te cene da sie zrobic cos swojego lepszego ? Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez kubasias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Da się zrobić Peaka 29" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Zakladam ze rame, amor i kola chce miec nowe. Rama 700 fox32\reba 1800\1500, kola z 800 to juz jest okolo 3tysiecy a cała reszta podzespolow ? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Co się tak czepiacie tego biednego siodełka.... Będzie kasa -będzie lepsze. Ktoś chce jeździć i montuje to co ma ,tak trudno to pojąć? Wszystko od pierwszego dnia w swoich złomach macie Hi-End? XTR od dołu do góry? Luzujta linę bo pęknie. Mnie się osobiście rower PODOBA. Za to że jest rigidem. Bo gdyby miał amor-to dla mnie osobiście papka jakich wiele. W jeździe na sztywniaku całkiem inny mikrokosmos. I autor tego Peak'a wiedział co chce osiągnąć. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Tja ... ja sie z Toba zgadzam. Swoj projekt ulepszam juz od roku. Nie przejmuj sie ... napinka jest lwia czescia wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziękuję za słowa poparcia. Jednak troche mają racji- jest brzydkie. Generalnie tak jak mówisz- odlot. Szczególnie podoba mi się przyspieszenie na stojąco. Nie wiesz kiedy a już 4 dychy są. W gruncie rzeczy, to gdyby nie ten zielony, to starczyłoby może na siodełko. Doszedłem jednak do wniosku, ze nie chce budować kolejnego (na świecie, na tym forum, itp) zwykłego czarnego roweru. Chciałem coś tam wprowadzić innego- udało się (podpowiedź- kolor zielony). Dodatek: Takie pytanie - komplet całkowicie gotowych do jazdy kół (łącznie z powietrzem) ważących 4593 g to dużo jak na 29era? Trochę ciężka jest kaseta-450g ... Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez jogi109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Rama 700 fox32\reba 1800\1500, kola z 800 to juz jest okolo 3tysiecy a cała reszta podzespolow ? Demonizujesz kolego,amorka wyrwie za 700,koła zrobi za góra 600,rama 700,napęd 350 i za resztę hamulce,mostek,siodło,sztyca oraz drobnica ale to w innym temacie powinno się zawierać,tutaj ma być pokaz swoich 29-erów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi