gdy Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 ok , rozumiem, ze wybrałem zły wątek. przepraszam za zamieszanie . pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Fatbike to nawet nie ewolucja roweru tylko próba wprowadzenia nowej mody zeby popchnąć sprzedaż, niewytrenowany człek nie poradzi sobie z efektem żyroskopowym tak szerokiego lacza, jak ktoś próbował wcześniej pojeździć na Nokian Gazzalodi 3.0 to wie o co chodzi:) taki bike jest dobry na śnieg lub piach, a jedyne zawody w jakich można pojechać to Absa Cape Epic .....ale po Saharze he he.... a 26 cali to sie nadaje do roweru.....komunijnego he he. Dosyć biadolenia ! Pokazywać mi tu 29er'y Poczdrowienia dla Wielkokiszkowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 no własnie, wg tego co udowadnia firma G w swoim katalogu to jedyna zleta 29 , że lepiej zjeżdża . reszta wg ich porównania to same minusy . pytanie do uzytkownków : czy jednak warto kupic 29 czy może na nowa mode wejść w 27,5 ? BTW na 26 smiało można po schodach jeździć . czyja jest teoria, że trzeba znosić ? Rower nie zjeżdża, nie podjeżdża i nie skręca. Rower jest zjeżdżany, podjeżdżany i skręcany. Innymi słowy potrafi tyle ile potrafi jeździec - to pierwsze primo. Drugie primo - sam rozmiar koła nie przesądza czy warto brać. Przesądza co komu się podoba, co komu pasuje i do czego potrzebne. Trzecie primo - każdej nowości towarzyszy marketingowa sraczka. Nikt przecież nie będzie ładował kasy w nową inwestycje i ogłaszał jednocześnie, że to co już jest na rynku świetnie się sprawdza, a to nowe to w zasadzie nie jest potrzebne i można se darować. Mi pasuje, że 29er jest bardzo stabilny na zjazdach i że ma świetną trakcję na podjazdach, tudzież nie wymaga skrupulatnego wybierania ścieżki - bo przeszkody po prostu bierze na klatę. Zakrętów też bym nie demonizował. Owszem, brakuje mu lekkości baletnicy, ale brał je sprawnie, a po skróceniu mostka i poszerzeniu kiery tak zawinął, że z zaskoczenia poleciałem na ryj. Słowem - wszędzie tam, gdzie do głosu dochodzą ludzkie upodobania nie ma uniwersalnych prawd i o wszystkim cza się przekonać samemu. Przymykając oczy na marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 ok, easy ja tylko nawiązałem do teori spiskowych zawartych w katalogu G 2014 . onie kiedys też piali pod niebisa ,że 29 jest najlepszy a teraz twiedza co innego i tu jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madhammmster Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Widać, że ten kibic ma ewidentnie kompleksy z powodu małego... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Bardziej jak pedał czułem się na 26 niż 29... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Na tym poziomie dyskusji.....mniejsze koła się znosi po schodach,na 29 zjeżdża,ot cała różnica. Sumując, przyszłość należy do układu 76 dla niższych i 97 dla wyższych.Inne nie mają racji bytu. Każdy inny zakup będzie efektem marketingowego bełkotu. Jak się nie ma techniki to się znosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Widać, że ten kibic ma ewidentnie kompleksy z powodu małego... ;-) Bardziej jak pedał czułem się na 26 niż 29... Pany.... litości.... idźcie gdzieś...gdziekolwiek... Tu się zdjęcia wkleja, a nie analizuje wpływu rozmiaru koła na kwestie seksualno anatomiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 aby pogodzić wszystkich macie tu 26, 29 i 27,5 cali Peace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Z wycieczki do piaskownicy Kolejne genialne malowanie. Wygląda jak wk*rwione ferrari Ivan , czyli jednak 27,5 kupić ? bo nie wiem co masz na mysli przywołujac Moce Piekielne ? Lepiej się wstrzymaj. Bo może za dwa sezony wprowadzą nowy rozmiar i co wtedy - zostaniesz ofiarą marketingu Jeżdżenie nie zając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Wreszcie dotarł mój 29`er, 3 tygodnie opóźniony, ale późno niż wcale (: Pierwsza jazda zaliczona, i od razu się na nim dobrze czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 a więc tak wygląda bez fabrycznego mostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Quasimodo taki garbaty, że aż ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Jobba witam w hiszpańskiej rodzinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Sorki, ale ten Mondraker wygląda ohydnie- coś jak rowerowa wersja Qausimodo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 no cóż...trudno się nie zgodzić ze zdaniem, że jest tak brzydki, że aż .....coś w sobie ma.... No i potoczna opinia iż... "każda potwora znajdzie swojego amatora" jest jak najbardziej trafna. Oby się właścicielowi dobrze śmigało !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Wreszcie dotarł mój 29`er, 3 tygodnie opóźniony, ale późno niż wcale (: Pierwsza jazda zaliczona, i od razu się na nim dobrze czuje. Wygląda jak wsciekły byk na corridzie Mi osobiście baaardzo się podoba Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez wiater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Dla mnie też bomba! Naprawdę robi ogromne wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Dlaczego bez oryginalnego mostka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Teraz dopiero się garbus zrobił. Ale tak mi się nawet podoba, w odróżnieniu od wersji z fabrycznym mostkiem. Od pewnego stopnia brzydoty nie zwraca się na nią uwagi, zostaje więc oryginalność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Dlaczego bez oryginalnego mostka ? Waga (: Obecny mostek zipp`a jest o 180 g. lżejszy or oryginalnego. Poza tym oryginalny mostek nie przypal mi do gustu, taka jakaś wielka klufa. Pozycje na oryginalnym mial bym prawie identyczną, poza tym ze kierownice miał bym o około 5 mm. wyżej. Praktycznie zanim kopiłem ten rower to wiedziałem ze zmienię mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Czytanie tego czegos od konca jest sporo ciekawsze, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Zachęcony pozytywnym odbiorem przesyłam jeszcze jedno zdjęcie. Więcej na razie nie wstawiam bo mnie jeszcze zlinczujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartEPBY Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam Dziś mój TREK stał się 29erem pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi