morfish Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Panowie, ale tu są naprawdę precyzyjne zasady: - wklejamy foty 29erów - jak się komuś zdjęcie podoba, to wciska zieloną strzałkę w prawym dolnym rogu - jak się nie podoba, to może sobie głośno przed ekranem skomentować słowami uznanymi za obelżywe - dla zdjęć z umeblowaniem jest ten temat http://tiny.pl/ql16f - w przypadku pytań o siodło, kąt sztycy i futerko na gripach - priv Tyle. Raczej każdy sprawny intelektualnie użytkownik forum jest w stanie to ogarnąć, prawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 A wiosna to już nawet w Białymstoku się pokazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) Panowie, ale tu są naprawdę precyzyjne zasady: - wklejamy foty 29erów - jak się komuś zdjęcie podoba, to wciska zieloną strzałkę w prawym dolnym rogu - jak się nie podoba, to może sobie głośno przed ekranem skomentować słowami uznanymi za obelżywe - dla zdjęć z umeblowaniem jest ten temat http://tiny.pl/ql16f - w przypadku pytań o siodło, kąt sztycy i futerko na gripach - priv Tyle. Raczej każdy sprawny intelektualnie użytkownik forum jest w stanie to ogarnąć, prawdaż? podbijam wymiana argumentow albo na poziomie, albo poza forum, bo w taka pogode sa ciekawsze zajecia, niz usuwanie postow Edytowane 9 Marca 2014 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Wrzucam zdjęcie z mojego nowego pokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Szacuneczek Rower był tu jakiś rok temu. Zaliczył kilka startów w ET, wycieczek w Beskid Śląski głównie i kręcenie po okolicznych "laso - asfaltach". Wrażenia z jazdy pozytywne, jak u każdego właściciela chyba Camber 2012 xl Zmiany: - pasta tył - bo padła na maksa, - kierownica na szerszą 720 na 780 - bo na zjazdach pewniej - hamulce, zawitali Święci w komplecie - bo avid elixir 7 nie dawał rady - skok zwiększony ze 110 na 120 - bo pewnie przyda się W planach: myk myk I siodełko ale chwilę trzeba poczekać ££££ Edytowane 11 Marca 2014 przez marioromario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) jak zmieniłeś skok z 110 na 120? przedni fox oryginalnie miał 100mm zawieszenie tył 110mm. z tą kierownicą poszalałeś, pięknie pod wiatr musi się jechać ile masz wzrostu, że na ramie xl siodło ustawiłeś gdzieś w stratosferze? Edytowane 11 Marca 2014 przez erzurum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 o skoku wygooglałem na mtbr, taki ogranicznik wyjąć trzeba kiera to wpływ kolegów z ET i robi róźnicę trzeba przyznać wzrostu będzie u mnie jakieś 198cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 czyli zmiana ze 100 na 120 z przodu, ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Nie mierzyłem, ale chyba się nie mylą http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/camber/camber-comp-29 Znalazłem coś takiego " Increasing travel to 120mm on Camber 29 with FOX 110mm" http://forums.mtbr.com/specialized/increasing-travel-120mm-camber-29-fox-110mm-864694.html Edytowane 11 Marca 2014 przez marioromario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 no kiera szeroka nieziemsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Szacuneczek Rower był tu jakiś rok temu. Zaliczył kilka startów w ET, wycieczek w Beskid Śląski głównie i kręcenie po okolicznych "laso - asfaltach". Wrażenia z jazdy pozytywne, jak u każdego właściciela chyba Camber 2012 xl Zmiany: - pasta tył - bo padła na maksa, - kierownica na szerszą 720 na 780 - bo na zjazdach pewniej - hamulce, zawitali Święci w komplecie - bo avid elixir 7 nie dawał rady - skok zwiększony ze 110 na 120 - bo pewnie przyda się W planach: myk myk I siodełko ale chwilę trzeba poczekać ££££ Camber fajna sprawa. Skoku wiecej w takie okolicznosci przyrody sie przyda, wiec popieram. Kierownik 780mm do twojego wzrostu tez na 'tak'. Znaczy, ze kolega wie co robi Czytam o tych Beskidach i cos mnie sie zdaje, ze mielismy okazje razem pojezdzic w ubieglym roku, maj bodajze, ale slabo sie zanapoznalismy, bo do wodki nie bylo kiedy usiasc Toczylem sie voofczas na czarnej Big Wig. Prawde mowie czy bredze? Edytowane 11 Marca 2014 przez kovaldesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Prawdę powiadasz. Fajna jazda w błotnych okolicznościach przyrody Beskidy Żywieckiego pod wezwaniem ET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) Paradox po transformacji (widelec, koła, kierownica): [sharedmedia=garage:vehicles:2836] W większym formacie: https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/13124179394/sizes/h/in/photostream/ https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/13124239524/sizes/o/in/photostream/ https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/13126032805/sizes/h/in/photostream/ Edytowane 13 Marca 2014 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Niezłe oponki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 jak wrazenia z uzytkowania corsy? manetka nie drazni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Jedzie się "pluszowo", ale takie wrażenie było nie do uniknięcia po przesiadce ze sztywnego. Na razie się sycę i przyzwyczajam. Także do manetki, ale mi przeszkadza całe to ustrojstwo na kierownicy. Opony mnie zjadły. Szkoda tylko, że Maxxis nie przewidział na Europę rozm. 2.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darok Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Opony faktycznie niezłe teraz moda na ala retro, można już gdzieś je kupić u nas w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Plus dla Bandziora! Eh, Paradox gdyby taki sztywny na zadzie nie był to ciężko byłoby mi się z nim rozstać... ...a jeśli o manetkę chodzi to zdawa mie się że bardzo podobną Suntour miewa - ja swoją onegdaj zmontowałem(na focie niżej co-nieco widać) odwróconą i po lewej stronie. A żeby jeszcze smieszniej było to ostatnio też zapodałem Marcocha(choć bezmanetkowego) do przyszłego projektu On-One Inbred slot dropout 21" POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 A wiosna to już nawet w Białymstoku się pokazała Fajne! Panoramiczne Czy pociągnięte niebo PSem, czy samo się tak zakoloryzowało? no kiera szeroka nieziemsko No ale przy 2 metrach rozpiętości skrzydeł to już całkiem uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 @ artoor. Jest kawal bryki! Gumy jednak, mnie osobiscie, wogole nie 'siedza' z tym rowerem. Czarne Ardenty byly by tu o wiele lepsze IMO, i byc moze by Cie nie zjadly @ kazafaza. Fajna 'kremowka' i do tego jakis zloty detal zmieniajacy biegi ?! Rarytasowo PozdrOOwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Gumy jednak, mnie osobiscie, wogole nie 'siedza' z tym rowerem. Czarne Ardenty byly by tu o wiele lepsze IMO, i byc moze by Cie nie zjadly A dla mnie właśnie gumy "robią" mu wygląd. Czarne byłyby jak w setce innych, a te są świetne! Googlam właśnie ile za takie kawowe wołają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Fajne! Panoramiczne Czy pociągnięte niebo PSem, czy samo się tak zakoloryzowało? No ale przy 2 metrach rozpiętości skrzydeł to już całkiem uzasadnione. Automatyczna korekta w Lightroomie;p nic więcej nie kombinowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Opony faktycznie niezłe teraz moda na ala retro, można już gdzieś je kupić u nas w kraju. Maxxisa rozprowadza w kraju Merida Polska http://www.rowerymerida.pl/akcesoria-czesci-rowerowe-marka2/maxxis.html i można zamówić ten model za pośrednictwem każdego sklepu, który coś od nich bierze (sami nie prowadzą detalu). Oddałem lokalnemu po 100zet za sztukę i taniej od Uralu po Wyspy Owcze w lutym nie było. @kovaldesign - czarne Ardenty też mnie jedzą, ale przy szerokich, czarnych obręczach byłoby z nimi za smutno. Tak to już jest jak świeży naogląda się NAHBS Czarne gumy siedzą na czerwonym komplecie, więc jakiś balans jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalM Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Był już na forum, ale tym razem nowe zdjęcie (lepsze ) Do tej pory dodałem licznik, koszyk + bidon, tylną lampę i torbę pod ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jakis zloty detal zmieniajacy biegi ?! A czy to nie jest czasem drewniany SRAM "Woody" czy jakoś tak? Widziałem kiedyś taką gdzieś jako ciekawostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi