Mod Team adamos Napisano 4 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 se wypraszam.... Ale Ty durny- jesteś... A to zasadnicza różnica. Sarna to całkowicie sztywny skoczny i lekki pomykacz leśny (niekoniecznie z białym tyłkiem) Pozwolę się niezgodzić. Tutaj są dowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Dziś w ramach projektu AFAT z opcją MTB (As Fat As Possible * Mind The Budget) testowałem Jabole od Schwalbego i sprawiedliwą deskę Speca. Edytowane 4 Lutego 2014 przez morfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Sorry koledzy, ostatni raz z firanką...wybaczcie, pierwszy weekend wolny przede mną w tym roku ( mam nadzieję że z dobrą pogodą to wrzucę coś z trasy:) Lapierre Pro Race 20" na Swiss'ach i Skinwall'ach pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evildick Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Zacna maszynka a kółka... ehhh... marzenie... Mój cały rower był tańszy niż one... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Fajny. Bardzo mi się podoba. Gdzie kupiłeś kółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter105 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Co to za model tych DT Swissów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablocjusz Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Co to za model tych DT Swissów? Nie jestem pewien ale patrząc na napis to XCR 950T i google twierdzi że jest więc może to być to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Obręcze to repliki 3 x tańsze od oryginałów i co najważniejsze pod oponę a nie szytke:) 3 miechy szukałem fabryki na Tajwanie żeby obręcze były lekkie (330 g +/- 10 g) i wytrzymałe ( naciąg 1300 N), piasty Mack, a szprychy CX ray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Obręcze to repliki 3 x tańsze od oryginałów To się nazywa podróba, a nie replika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Master podróbki kojarzą się z czymś gorszym, zrobionym z gorszego materiału, zapewniam Cię że te obręcze są zrobione po mistrzowsku, a "oryginały" nie wytrzymują takiego naciągu, nie ważne kto to robi, ważne jak to robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Master podróbki kojarzą się z czymś gorszym, zrobionym z gorszego materiału, zapewniam Cię że te obręcze są zrobione po mistrzowsku, a "oryginały" nie wytrzymują takiego naciągu, nie ważne kto to robi, ważne jak to robi:) Kolego, jeżeli ktoś bezprawnie podpisuje produkt fałszywym wykonaniem/marką/miejscem produkcji dla podniesienia prestiżu, wartości towaru czy choćby po to by koło było bardziej okrągłe to to zwykła PODRÓBA. Mam nadzieję, że te napisy to dostałeś z obręczami a nie sam przykleiłeś bo to już pachnie tandetą i żenadą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 No to się dostało baty za "podrobione" graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Anarchy problem jest z tymi napisami, to nie sa nalepki. Nie chodzilo mi o napisy ani o "prestiż" tylko o stosunek masy do wytrzymalosci obreczy karbonowych, nie moja wina ze widnieje na nich taki napis a nie inny. Dlaczego nie czepiamy sie inny uzytkownikow mostkow, sztyc, kierownic, siodel pseudo Ritchey'a, Bontragera, FSA, ktorych tutaj pełno? 90% czesci rowerowych produkowana jest na dalekim wschodzie i nic na to nie poradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Witam, W miniony weekend mialem niespotykana sposobnosc ponownie przywrocic do zycia Salse El Mariachi 2012, tym razem jednak nie na wlasne potrzeby. Rower wkrotce wyladuje u nowego wlasciciela w Krakowie. Poki co, pod garazem przyspiewuje zatem dwoch El mariachi Zainteresowanych zapraszam do galerii z detalami: https://picasaweb.google.com/107396504948877159056/SalsaElMariachiX2 Edytowane 5 Lutego 2014 przez kovaldesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Lapierre Pro Race 20" na Swiss'ach i Skinwall'ach Elkolo - sam piszesz że rower na kołach Dt - w wała sobie lecisz z forumowiczami? W dodatku piszesz, że to nie podróba tylko ...replika Podróba - taka sama jak dresik z targowiska z 3 paskami - taki też masz? I nie myl miejsca produkcji z właścicielem produktu. Wstyd Panie Kolego. amen ps: a właścicieli "bontragerów" też się czepiamy - był nawet o tym wątek... Edytowane 5 Lutego 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cianek1991 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Ta czerwono - żółto - zielona Salsa jest niesamowicie piękna . Idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Kolega Kovaldesign wie jak zagrać człowiekowi na zdrowiu Salsy cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Koval, czyli że jak? Foksik lepszy dla Grajka od SIDa, czy może na odwót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 adamos - czy foksik lepszy, tego jeszcze nie wiem, ale okazja sie nadarzyla, wiec trzeba przetestowac. Poprzedni Rock Shox to Reba RLT Dual-Air - fenomenalny amor. Naklejki kiedys zminilem w ramach walki z nuda Off-topowo, zupelnie jako ciekawostka (+ nie wiem gdzie to wkleic na FR) - wagi kilku widloow pod wielkie kolo, ktorem mial okazje pomacac: - Reba RLT Dual Air z manetka blokady, rurka 1 1/8" - 1770 - Reba RLT Dual Air, rurka 1.5" tapered - 1695 - SID RCT3 Dual Air, rurka 1.5" tapered - 1785 - Reba RL Solo Air, rurka 1.5" tapered - 1670 - Fox Talas 32 RLC, rurka 1 1/8" - 1870 - Fox Float 32 RLC, rurka 1 1/8" - 1775 - Fox Float 32 CTD, rurka 1.5" tapered - 1590 Wszystkie amory z oska 15mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) jakby nie bylo kolega elkolo przyznal ze to "replika" ;-) wiec az tak bym sie go nie czepial. Ja tez przyznaje sie ze mam koszyk elite i bontrager xxx lite i mam obawy ze moze to byc replika, wiecej replik nie posiadam ;-) koval jesli to nie tajemnica, ile ~ za taka piekna niebieska Salse? Edytowane 5 Lutego 2014 przez Pulse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 jakby nie bylo kolega elkolo przyznal ze to "replika" ;-) wiec az tak bym sie go nie czepial. Żeby była jasność replika to REPLIKA (inaczej duplikat, np. tańsza wersja strojów teamowych, robiona z tańszych gatunków materiałów itd., itp. przez tego samego producenta lub jego podwykonawcę), a podróba to PODRÓBA (falsyfikat, np. wspomniane obręcze, mostki, sztyce, itd., które nic wspólnego z producentem oryginału nie maja i tylko jego produkt udają lub się pod niego podszywają). Off-topowo, zupelnie jako ciekawostka (+ nie wiem gdzie to wkleic na FR) - wagi kilku widloow pod wielkie kolo, ktorem mial okazje pomacac: Najlepiej do strefy testów z krótką recenzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Zatem czy naklejenie Sid'a na Rebę to też podróba? Śliczne te grajki, nowy kolor o wiele przyjemniejszy według mnie... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jeżeli kolega kupił obręcze noname i nakleił sobie DT Swiss, to nie są to podróbki. Repliki też nie. Jeżeli kolega kupił tajwański wytwór pod nazwą DT Swiss, to nawet jeżeli są 100x lepsze od oryginału, są podróbką. Nadal nie są repliką Wydaje mi się, że mamy tutaj (w sensie w tym dziale) dość zasadnicze podejście do kwesti własności intelektualnej/przemysłowej, stąd takie a nie inne komentarze i tyle. Offtop mode off. @koval - ładne te Salsy. A ponieważ generalnie nie uznaję innego koloru niż jedyny-słuszny, zaliż doceń ten komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Zatem czy naklejenie Sid'a na Rebę to też podróba skądże, to raczej jak... wypychanie slipek piankową izolacją do rur, latem, na plaży w Międzyzdrojach Edytowane 5 Lutego 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
authorman Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 To i ja się swoim pochwalę. Na chwilę obecną 8.290g, a ostatecznie będzie 7.xxx g Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi