AgentOrange Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Mój nowy rower- zdjęcie świeżo po "zmontowaniu". Komponentów wypisywać nie ma sensu, to fabryczny AL SLX 7.9 . Edytowane 19 Stycznia 2014 przez AgentOrange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 I gdzie to zdjęcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 @elkologustowne firany @AgentOrangeładne kryształy PS. oczywiście fajne te Wasze rowery, ale dajcie jakieś fajne fotki z pleneru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Spokojnie,chłopcy rozpakowali swoje zabawki dopiero,daj się im nacieszyć przez chwilkę a dopiero jak już opadną emocje to cza ich zagnać do konkretów ,ja obecnie staram się zaspokoić swój umysł i ciało Peakem 29" ,miodzio toto się rusza,zakręty zbiera jak szalony i nie wozi du...em jak szafą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 No a więc znalazłem kilka chwil, aby wstawić zdjęcia swojego zakupu. Pytałem się dużo kolegów tutaj....różne typy były.Pierw Romet Jolene 29er, później już miałem kupować Scotta Scale 970 ale w końcu dzięki szczerej i rzeczowej rozmowie z morfish, zdecydowałem się na zakup Jamis'a Dragon Sport 29. Jamis wygrał ze Scottem ze względu na DMC rowerzysty. Rama 15". Dzisiaj pierwsze 23km po Puszczy Bydgoskiej w marznącej mżawce przy -5s stopniach. 3 wywrotki na lodzie, stłuczone kolano i banan od ucha do ucha. W porównaniu do mojego Arkusa....hm. nawet nie mam czego porównywać. Stalowy Smok jeździ jak czołg na paliwie rakietowym.... po wszystkim Tutaj bike zaraz po złożeniu: A tu pierwsza przejażdżka z kolegą na Kandsie Energy 1300. Tutaj album zawierający "unboxing bike". Jak na razie dużo tutaj subiektywizmu, ale jestem cholernie zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Dosyć dziwacznie wygląda, jak na mój gust ... jednak 29er nie dla każdego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Dziwny ten jamis w tym rozmiarze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 IMO lepsza 15 na dużej kiszce niż 22 na małej. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Jest po prostu dziwnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Co fakt to fakt dziwacznie to wygląda ale grubas to grubas a nie maluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Taki brzydki ten Jamis, że aż to musiałem napisać.... Z całym szacunkiem dla właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 @Piterro - Kujawy się zbroją To dobrze, będzie mocniejsza reprezentacja na Paprykarzu w tym roku. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A propo paprykarza 2014... Czy wymagane jest dosiadanie roweru stalowego czy roweru na dużej kiszce ... czy jedno i drugie jest wymagane? Bo zastanawiam się, który rower brać: Romet Wagant 1989 (stal, duże koło) Romet Wigry 2 (stal) Trek Cobia (glin ale duże koło) Oczywiście moja obecność uzależniona jest od komitetu akceptacyjnego (żona), która juz nosem kręci na moje rowerowanie. Jak ktoś twierdzi, że Wigry 2 to nie rower XC, to jest w błędzie. Z różowym klaksonem, każdy rower jest XC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 to kompletnie nie jest temat Paprykarzowy ale przypomnę tylko:I nazwa zobowiązuje..... prezes A.ps: Wigry i Bukowe? a proszę bardzo - będzie ciekawie... ps2:przepraszam za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 grubas to grubas ...to o moich gabarytach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Mowa o oponkach mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 @Piterro Tak z ciekawości, ile masz wzrostu? Rama 15 cali jest bardzo mała jak na koło 29cali. Wiem, że w polskiej dystrybucji zostały tylko 15'' i 21'', bo 17'' i 19'' sprzedały się w sezonie. Czy tę ramę kupiłeś pod swój wzrost, czy po prostu brałeś to co zostało? Tak czy inaczej, fajny śmigacz i w stosownym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Mowa o oponkach mistrzu Wiem.... ale można to było dwojako zrozumieć. Czy tę ramę kupiłeś pod swój wzrost, czy po prostu brałeś to co zostało? Wzrost 172cm, 107 kg. Szukałem 29era z małą ramą właśnie. Jamis zdeklasował wszystkie modele, nad którymi się zastanawiałem swoją dopuszczalną wagą rowerzysty wynoszącą 136kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remlik Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Wzrost 172cm, 107 kg. Szukałem 29era z małą ramą właśnie. Jamis zdeklasował wszystkie modele, nad którymi się zastanawiałem swoją dopuszczalną wagą rowerzysty wynoszącą 136kg. Mogę prosić o źródło DMC=136 ? Nie, żebym kwestionował, ale ongiś szukałem bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 owe dmc jest parametrem 'pi x oko', bo kazdy producent podaje z innym wspolczynnikiem bezpieczenstwa - ostro katowana rama pod 90kg doznaje wiekszych przeciazen niz podczas dosc rekreacyjnej jazdy pod 135kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Mogę prosić o źródło DMC=136 ? Nie, żebym kwestionował, ale ongiś szukałem bezskutecznie. Też dla mnie było ważne znalezienie oficjalnego źródła a nie ustnych przekazów. W instrukcji Scotta jest 110kg. A Jamisa: http://www.jamisbikes.com/usa/suport.html tu jest "Owner's manual" Jamisa w pdf'ie. strona 43-44 odnośnie hardtail'i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Mam nadzieję, że stalówki robi ktoś inny niż Kinesis, niestety ramy alu produkowane dla Jamisa przez Kinesis dosyć często pękały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 To i tak lepiej niż nasz "koffany" kross - w instrukcji obsługi rowerzysta + bagaż 80kg, z rowerem 96kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Pojawiły się pęknięcia na mojej poprzedniej ramie powłoki lakierniczej (Dla ciekawych pęknięcia pionowe poniżej zacisku sztycy) Stąd zareklamowałem i otrzymałem nowy model Szkoda bo miałem rower złożony już na ten sezon, ma to też dobre strony bo rozebrałem wszystko na części i poskładam po bożemu (musze tylko znalećć narzędzie do montażu suportu) stąd niedługo nowa odsłona Rama Cube Reaction GTC rozmiar 21 (realnie 20,1) Różnica do poprzedniej ciut dłuższy komin, nacięcia do montażu szycy są dwa po bokach - wcześniej jeden z tyłu, no i malowanie Stąd na amortyzatorze odkleję niebieskie naklejki (zawsze te pare gram mniej) dla tych co nie pamietają Buły Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Greg00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimone Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Szkoda, bardzo podobał mi się ten twój zestaw (szczególnie malowanie ramy). Z drugiej strony dobrze, że wymieniłeś bo nieuniknionego nie unikniesz i w końcu rama by chrupnęła. To malowanie jest zbliżone do tegorocznego Acida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi