SNM Napisano 24 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 tobo, co do siodełka, to wiem to wszystko i z opisów i z doświaczenia. Zawsze lekko pochylam w dół, ale na tyle, żeby zalety przeważyły nad wadami. Na załączonym zdjęciu trochę przegiąłem, bo wycieczkę rozpocząłem od podjazdu, na którym wad tego ustawienie nie odczułem. Potem pogoda się skaszaniła i już nie myslałem o ustawieniach, tylko byle do samochodu. Rower jest prawie nowy (patrz niżej) i chociaż wiem, jak mi jest wygodnie, to ten jest około 30mm dłuzszy, niż poprzedni i szczegóły ustawień wyjdą podczas dłuższych wycieczek. Kupiłem EX 6 i podczas pierwszej wycieczki zauważyłem, że lekko skręcam kierownicę, pomimo tego, że starannie ją ustawiłem. Kontrola jakości Treka miała wolne w dniu składania mojego roweru i rama była po prostu krzywa. Tylne koło nie leżało równolegle do osi roweru. Trek dał ciała, ale sklep i dystrybutor zwarli szeregi i z braku dostępnej ramy EX 6 w rozmiarze 23" wstawili mi ramę EX 7, oczywiście po uzgodnieniu tego ze mną. Trwało to 3 tygodnie. W sumie straciłem ze 2, 3 weekendy z fajną pogodą, ale EX 7 ma lepszej jakości malowanie i chyba trochę lepszą jakość generalnie. Summa summarum jestem zadowolny, chociaż fakt, że krzywa rama trafiła do sprzedaży jest zastanawiący. Nie będę dochodził dlaczego. Ot, takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 z którego roku jest ten fuel ex ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNM Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Model na 2014, produkcja oczywiście 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 To jak to możliwe, że mój fuel ex ma inną ramę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 A masz rozmiar 23? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNM Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Geo to samo, a ze Twój rower jest 2x droższy, niż moj, to pewnie coś tam wycieniowali i malowanie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Okej myślę ze to kwestia rozmiaru, przy takiej ramie to i koło wydaje się małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ostatnie fotki przed zimowaniem Dziś się udało wyrwać na parę godzin i poszaleć w terenie Co d poprzedniej wersji - zmieniły się koła - dt u cresty - zostały zamienione na cobalty 3 - zmiana siodelka slr xc gel flow - na slr xc flow - sztyca z alu wcs na ec90 Napisze jakąś recenzje a na razie na szybko Koła - tylna piasta i zapadki robią swoje - pozostawiam jeszcze cresty w obwodzie Patyka na razie nie złapałem, Siodełko stare wysłużone ma 5 lat, ale 20g żelu robiło swoje. Tu ciut twardziej Sztyca - dla tych co wierzą w carbon - cudów nie ma po zmianie z alu No i fotki Jak widać rama mimo że carbon się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitbol Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Koła marzenie Kolekcja 2014? Edytowane 1 Grudnia 2013 przez mitbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Sztyca - dla tych co wierzą w carbon - cudów nie ma po zmianie z alu ...no cóż, jak się bierze jeden ze sztywniejszych patyków węgla na naszym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 EC90 fajnie tłumi drgania i poprawia komfort - ale różnicę widać najbardziej jak się ją wciśnie do jakiegoś alu kloca. Co nie znaczy, że zmienia HT w fulla, jest odrobinę przyjemniej i lżej. Kółka fajne, sam o takich myślałem dopóki się nie rozmyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Kolekcja 2014 kupowałem je zeszłej zimy, model 2012 ..no cóż, jak się bierze jeden ze sztywniejszych patyków węgla na naszym rynku wiem, ale musi udźwignąć moje 90kg, no i potrzebowałem matowy (kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 co do wykonania i jakości zero złego słowa ale w "testach ugięcia" z tego co pamiętam wypadała jak 17letni Bambo na widok nagiej nauczycielki biologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Tzn. że się nie uginała? Pytam, bo już dawno zapomniałem jak to jest być 17letnim Bambó, no i żadna uczycielka się tak nie zaprezentowała. Co do karbonowych elementów typu sztyca, mostek i kierownica, to z opinii praktyków wynoszę, że poprawiają one komfort jazdy nieznacznie lub wcale. Jako że ludzkie plemię za wszelką cenę chce lepiej i wygodniej, choćby o 1g czy 1 mm, ekspansja karbonu trwa. Wiadomo, dlaczego karbonizują się zawodnicy, ale śmiem twierdzić, że w przypadku całej reszty parametry użytkowania są drugorzędne. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ...jako użyszkodnik i miłośnik rowerów w pełni sztywnych ale komfortowych (są tacy co zwą to"inteligentną amortyzacja hehe) zgadzam się praktykami, ale nie do końca Ale co by nie rozwijać myśli i dostać po łbie od Nabiała za offtopy powiem - są wyjątki i to spore. Bywają bardzo elastyczne alu, superkomfortowe tytany i pierońsko sztywne carbony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario3m Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Tu test sztyc dla zainteresowanych: http://velonews.competitor.com/2012/12/training-center/technology/from-the-pages-of-velo-getting-the-most-from-your-post_267560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) (stary dobry artykuł!) Edytowane 2 Grudnia 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Ostatnie fotki przed zimowaniem img=http://images62.fotosik.pl/439/e777dafa88898bea.jpg] Co to za licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Garmin Edge 500 Teraz wyszedł 510 ale jak na mój gust nie warto dopłacać, chyba że chce się aby ktoś cię śledził :-) (żona, dziewczyna, trener, znajomi na facebooku, czy ktoś inny - 510 umożliwia przesyłanie danych przez telefon gdzie jesteś, jaką masz kadencje jaki puls i jeszcze pewnie parę innych rzeczy) Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Greg00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneMoreBike Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Surly Karate Monkey w rozmiarze 18" w pierwotnej wersji. Na tę zimę dostał koła z biegami, chudsze opony i pełne błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) O, Karate! I od razu pytanko OneMoreBike: jesteście oficjalnym dystrybutorem Surly w Polsce? Edytowane 6 Grudnia 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneMoreBike Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 W tej chwili nie ma oficjalnego dystrybutora Surly na Polskę, ale jesteśmy tak umówieni z Surly, że współpracujemy z innymi europejskimi dystrybutorami i wszystko jest pod tym względem oficjalne. Jakby co to możemy sprowadzić wszystko na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Najs! A mógłbyś dać znać na PW (coby wątku nie zaśmiecać) ile dajmy na to taki 29 x 3 Knard by u Was kosztował?Z góry dzięki. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Surly w Pl! jeaa!Pogratulować maszynki Kolego (choć brzydka jak noc )..można by rzec: "Karate po polsku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 warszawskie velove z tego co wiem ma surly w ofercie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi