Mod Team adamos Napisano 22 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2013 LOL! A to jest wątek o 29erach, czy o oświetleniu rowerowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Mnie też to ciekawi. Model, cena? Ultrafire D88 w cenie ok 48$ na Ebaju jest o nich cały wątek na mtbr forum. jak ktoś chce więcej wiedzieć to prosze na PW. Na pewno beda testy na forum latarkowym torch.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Przecież ten Unibike to 29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 ten xtc w tym rozmiarze nie wyglada zupelnie jak 29er wyglada jak stara poczciwa 26ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 (edytowane) ten xtc w tym rozmiarze nie wyglada zupelnie jak 29er wyglada jak stara poczciwa 26ka Na zdjęciach nie widać też np. stopnia nachylenia terenu. W rzeczywistości górka konkretna a foty (np. z maratonu), hmmm. takie sobie A na tym już widać duże koło Nie wstawiałem bo ostrość poszła na krzaki. Edytowane 22 Września 2013 przez stigzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Rama XL, 22" Jestes pewien że Ci dobry rozmiar sprzedali Mi to wygląda na 20". Moja 21" jest większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Muszę się tu zgodzić z wrażeniem, że ta rama jakaś mała, jeśli jest to rama 22", to powinna mieć podsiodłówkę 559 mm, przy wzroście 197 przyjmuję nogę 95 cm a to daje wysokość wierzch siodełka - środek suportu 84 cm, czyli 840 - 559 = 281 mm, minus 25 mm wysokości siodełka sztyca powinna być wysunięta 256 mm więc z jakiego powodu jest taki komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Taa, ale wrzuć zdjęcie swojego, a nie jakieś linki do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrlukz Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Może niezbyt wyjściowo ale co tam. Dragon w błotnym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 a gdzie meblościanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 gdzie go tak pan pobrudził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitu Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 To i ja pokażę...swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Muszę się tu zgodzić z wrażeniem, że ta rama jakaś mała, jeśli jest to rama 22", to powinna mieć podsiodłówkę 559 mm, przy wzroście 197 przyjmuję nogę 95 cm a to daje wysokość wierzch siodełka - środek suportu 84 cm, czyli 840 - 559 = 281 mm, minus 25 mm wysokości siodełka sztyca powinna być wysunięta 256 mm więc z jakiego powodu jest taki komin ? Może dlatego, że odległość oś suportu - wierzch siodełka to 855mm? Pisałem już, że rama XL....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 855 ?, a jak długą masz nogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Długą. 97cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 No dobra, 855 czyli sztyca przy podsiodłówce 559 powinna wystawać 271 mm, nie powinno wyglądać to tak dziwnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Może dlatego, że odległość oś suportu - wierzch siodełka to 855mm? Pisałem już, że rama XL....? Pisałeś. A mierzyłeś realną długość podsiodłówki? Mój małokołowy XTC sprzed lat jest w rozmiarze 20" co powinno dawać 508mm, a daje 50cm. Patrząc wg mojego przykładu - dla gianta cal=25mm. Może Twoje 22cale to też tak naprawdę trochę mniej. Jeśli możesz, to zmierz rurę od osi suportu do górnej krawędzi. Jestem ciekaw czy Giant stosuje ogólnie przyjętą miarę czy ma swoje giatnowskie cale Rowerek piękny masz. Tylko proste wiosło mi się nie podoba. Ja bym jakiegoś szerokiego low-risera wstawił. No ale ja mam już takie (nomen omen) skrzywienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Sprawdzę z ciekawości bo gdzieś faktycznie spotkałem informację o dziwnych rozmiarówkach tzn. na jakiś rynek XL to było 22" a gdzie indziej 21". Kiera będzie zmieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrlukz Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 gdzie go tak pan pobrudził? Na niedzielnej przejażdżce po Lesie Mokrzańskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Wątek nosi tytuł "Pokaż Twojego 29era". Rozumiem, że właśnie kupiłeś rower od Roberta Banacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Peaki mają swój temat. Nie lepiej tam pisać o Peakach? Uczulenie mam na tych co nie umieją czytać :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Watek często jest o dupie maryny , lampkach, odblaskach i meblościankach. Swój rower już zaprezentowałem. Jeśli trzeba to założę nowy temat o 29 Roberta Banacha. Domyślam sie ze masz uczulenie na peaka, Banacha albo jedno drugie ;-) Bez odbioru Pozdrawiam A masz jakiś swój rower do pokazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 stop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitu Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jeszcze dwa zdjęcia z wczorajszego testowanie pewnej konfiguracji opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Z przodu Mountain King 2.2", a z tyłu Geax Gato 2.1"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi