lago Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Przytnij rurę widelca, komin nie robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Mój poskładany w dniu dzisiejszym Cube Aim 21". Koszt : 2175 Cube Aim 29 21" Spinner Aeris 300-100 Shimano Alivio/Deore 2008 Shimano HG31 11-34 Shimano Altus 42-32-22 Alexrims XC49& Formula CL51/shimano rm66 Shimano RT53/54 180/160 Manetki alivio Wipperman Connex 800 Boplight Race Hayes Stroker Trail Ladnie wyszedl . Ramka 21cali a tak wysoko wysunieta sztyca . Cube chyba faktycznie dosyc male ramy robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Niektórzy po prostu są wysocy. Akurat do wysokości ramy (rury podsiodłowej) producenci za dużo do gadania nie mają, 21" to 21" +/- kilka mm. Tu nie ma dowolności jak z długością ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Podsiodłówka ma 52cm , sztyca wysunięta 29,5cm a mój wzrost to 191 Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Podsiodłówka ma 52cm , sztyca wysunięta 29,5cm a mój wzrost to 191 To jestes 3 cm nizszy odemnie . Tez niedlugo bede szukal ramy dla siebie . Tylko ze ja chcem poszukac jakiejs stalowki uzywanej . Niektórzy po prostu są wysocy. Akurat do wysokości ramy (rury podsiodłowej) producenci za dużo do gadania nie mają, 21" to 21" +/- kilka mm. Tu nie ma dowolności jak z długością ramy. Ja tez do wysokich naleze 194cm wzrostu to raczej nie malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 ograniczcie mydlenie, prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Podsiodłówka ma 52cm , sztyca wysunięta 29,5cm a mój wzrost to 191 Dalej sporo - ja mam 190 cm, musisz mieć albo wielkie stopy albo nogi jak słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 A ja pochwalę się moim nowym nabytkiem:) Kross Level B9 SLX - wersja znaczącą różniąca się od katalogowej. Pełna specyfikacja niedługo w profilu. Generalnie cały na SLX oprócz tylnej przerzutki - XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 To się nazywa zdjęcie uśmiech na twarzy jak byś trzymał milion dolarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 no i mamy fajną fotkę pokojową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Jako, ze w czwartek jazda asfaltami po gorach i 230km to wrzucilem opony szosowe.... trasa: http://www.mikspec.pl/myroute/default/readroute/146444/1/10 29er, opony Maxxis Detonator 700x28C Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez demek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Posprzątaj na stoliku Wysyłane z mojego Xperia Live with Walkman za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 świetny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jako, ze w czwartek jazda asfaltami po gorach i 230km to wrzucilem opony szosowe....Pedały nie haczą o glebę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jako, ze w czwartek jazda asfaltami po gorach i 230km to wrzucilem opony szosowe 29er, opony Maxxis Detonator 700x28C Wow, fajnie to wyglada też muszę wypróbować ile dałeś za komplet? O właśnie, nie zaczepiasz o ziemię? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Do ziemi maja "gieje" jeszcze daleko. Na prostej ok, przechylonych zakretow jeszcze nie probowalem ale nie widze problemow jakis zeby mogly wystapic. 69 opona x 2 + detki (to nie stolik tylko lawa i to nie moje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 ...przyzwoitosc wrecz nakazywalaby nie zachwycac sie 29erem na szosowych oponach w zakretach mozna strzelic cyrkiel, dlatego lepiej nie pedalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Mnie sie ten pomysl widzi mniej niz srednio. No ale skoro juz sie zdecydowalismy na taki wyjazd...to trzeba sobie zycie ulatwic. Koszt niewielki ... a pol kilo z kazdego kola spadlo ;-) Szczegolnie, ze pojedzie dwoch kolesi na szosach. Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez demek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 w zakretach mozna strzelic cyrkiel, dlatego lepiej nie pedalowac ja bym tam nie przesadzał - korby nie zejdą i tak niżej niż w szosie a jakoś jaskółcze kółka pedałem na zakrętach nie zdarzają się tak często w sumie wszelakie bastiony powoli padają, podobnie jest z geo-wystarczy porównać kąty w przełajce/turystycznej szosie np z sztywnym mtb... Rower pojedzie, przejedzie i nic się złego nie stanie.A taka uniwersalność roweru powinna tylko cieszyćAle faktem jest - rower jak powyższy to już nie 29". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No w sumie nie. bo to zwykle 28. Jednak na ramie do 29era ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 wszyscy dobrze wiemy co to jest 29" - bardzo uogólniając - przerośnięte 28"a tu mamy odchudzone 28" do jego minimum ot klasyczna siedemsetka z ramą na sterydach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 W zasadzie to nawet nie jest 27", najbliżej do 26" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No to mamy problem Panowie... Proponuję chłopa spalic na stosie za szerzenie Niepraworozmiarowości Szacunek... I. PS. Najfajniejszą konwersję szosową jaką kiedykolwiek widziałęm to był Turner RFX... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 W zasadzie to nawet nie jest 27", najbliżej do 26" Przeca to teraz czyste 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Czyste 28" to opona 45mm Proponuję chłopa spalic na stosie za szerzenie NiepraworozmiarowościA na podpałkę jego opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi