Rulez Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) W DT 240 to jest ten problem, że trzeba mieś specjalny klucz do wymiany łożyska , ale na 4 komplety kółek z piastami DT miałem problem tylko z klasycznymi - czyli 370, piasty 240, 340 i Tricony - bezproblemowe. Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Dorzuciłbym do listy i9. Opinie mają świetne, moje -krótkie bo krótkie - doświadczenia mówią, że niebezpodstawnie. Tylko trzeba mieć cierpliwość do dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 dobra, bo sie tworzy temat o piastach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Miało być jakieś 120/120, ale nie ma za wielkiego wyboru - a udało się trafić takie coś: Stylowe odblaski jak widać - ale i tak paru znajomych skomplementowało zgrabny wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb2k6 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Całkiem całkiem... ALE... Zdejmij odblaski (albo zacznij używać roweru zgodnie z przeznaczeniem - wtedy podobno same odpadają), odwróć mostek, skróć kabel od przedniego hamulca i wróć z nowym zdjęciem to porozmawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Całkiem całkiem... ALE... Zdejmij odblaski (albo zacznij używać roweru zgodnie z przeznaczeniem - wtedy podobno same odpadają), odwróć mostek, skróć kabel od przedniego hamulca i wróć z nowym zdjęciem to porozmawiamy Odblaski odpadną - a po kiego grzyba mam odwracać mostek - to trailówka (choć bliżej jej do AM nawet) Jedyne co - to może dam 100-105, 90-tka jest lekko niestabilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilik Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam, mój składaczek i jeden problem potrzebuje w miarę lekkich kół do wagi 100 kg obecne są do 85-90 kg i chętnie oddam w dobre ręce ZTR CREST 29er piasty novatec na mleczko oponki maxxis bever w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb2k6 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 A te koła co masz nie wytrzymują? Może wymień tylko obręcze na przykładowo Arch EX 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilik Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) A te koła co masz nie wytrzymują? Może wymień tylko obręcze na przykładowo Arch EX 29. Kupiłem z takimi w komplecie cena była dobra teraz muszę upgrade zrobić pod swoją wagę, te na stronie producenta mają limit jaki podałem nie chce ich pogiąć bo są nówki poprzedni właściciel zrobił na nich lekko ponad 100km czyli nic. Te ztrki wytrzymają chłopa 100 kg plus ??? Sorrki ale jestem świeżak w tych sprawach Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez pilik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Następne wcielenie Gienka - tym razem sztywno, singlowo i spartańsko! Genesis High Latitude POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jest tak apetycznie prosty, że aż się chce go wziąć i wymłócić jakąś przenicę U mnie tyż parę zmian, ale że tak to ujmę - wahadłowych. Jest upgrade w postaci kółek i laczków bardziej ogarniających aktualne trasy (Jura), czyli wspomniane i9 Torch plus 2xNN. Downgrade to korba, w sensie wróciła wysłużona a la Deore. Może i wygląda jak psia kupa, ale przynajmniej nie wylata w środku tripa jak Rotor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 wymłócić jakąś przenicę Sol, a co to jest "przenica"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam, mój składaczek i jeden problem potrzebuje w miarę lekkich kół do wagi 100 kg obecne są do 85-90 kg i chętnie oddam w dobre ręce ZTR CREST 29er piasty novatec na mleczko oponki maxxis bever w komplecie Bardzo chętnie takie kółka przygarnę. info na priv proszę odnośnie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Sol, a co to jest "przenica"? Oż ty, ale masakra. Kto to napisał, na pewno nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paznok Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 kazafaza, nowe wcielenie proste aż do bólu:) można wiedzieć co to za widelec? kona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkolo Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Po prawie 2-letniej przerwie powróciłem na rower:) Francja-elegancja Lapierre 929 pro race... cały czas w przebudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Miało być jakieś 120/120, ale nie ma za wielkiego wyboru - a udało się trafić takie coś: Stylowe odblaski jak widać - ale i tak paru znajomych skomplementowało zgrabny wygląd Szacuneczek Też mam taką furę daje rade. Ile masz wzrostu, jaka rama. Ja 1,96 na xl też trochę nerwowości odczuwałem na Enduro Trophy, zmieniłem kierę na szerszą o 6cm i jest dużo lepiej na zjazdach wedle wemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) 190 cm, L-ka - do ogranicznika sztycy jest może z 1.5 cm. Generalnie chciałem jak najmniejszą ramę i to L jest całkiem sensowne wg mnie rozwiązanie. Nie wyobrażam sobie szerszej kierownicy- już z tą chwilami ciężko się między drzewa zmieścić Poza kierownicą jakieś upgrady ze stocka? Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez mucher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 @@kazafaza, No właśnie, co to za wideł? I drugie pytanie, jak się rama z nim zachowuje, w porównaniu do amora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 paznok, panSocjolog: wideł to niedawno odzyskana stalówka z DiamondBack'a Mojito, dosyć długi bo aż 490mm! Przesadną sztywnością to on nie grzeszy, ale dzięki temu jest w miarę komfortowy, wiadomo że z amorem było o niebo wygodniej i mi się obraz nie rozmywał przy szybszych zjazdach Jedynym problemem jest dosyć szeroki kołnierz przy podstawie sterówki - z główką ramy 44mm się gryzie i musiałem zapodać dwie bieżnie sterów - jedna zeszlifowana "na płasko" żeby nieco podnieść całość... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) (temat:widelec sztywny a amor:) )490mm? - to musi nieźle pracować pod Twoją Wielką Postawą W temacie sztywnych widłów mam wręcz odwrotne spojrzenie na problem jak u Kazafazy - im szybciej tym bardziej gładko, jest chyba jakaś prędkość plus częstotliwość dziadostwa na drodze gdy amplituda drgań stali o długości 440 (lub inna) a powyższe dziadostwo nachodzą na siebie. W skrócie - jest gładko i komfortowo. Robiliśmy taką jazdę w naszej Bukowej porównawczą - ja i obok full, ta sama prędkość, wredny zniszczony bruk leśny plus dodatki. Oba tak samo trzepały (lub bardzo podobnie). Niech wyznacznikiem pracy będzie fakt, że można jechać bez trzymanki.Naturalnie - uskoków, większych kamieni itd toto nie połknie - cudów nie ma."TRZEBA PO PROSTU ZAPIER....ALAĆ, i WTEDY OBRAZ SIĘ PROSTUJE" Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) W temacie sztywnych widłów mam wręcz odwrotne spojrzenie na problem jak u Kazafazy - im szybciej tym bardziej gładko, jest chyba jakaś prędkość plus częstotliwość dziadostwa na drodze gdy amplituda drgań stali o długości 440 (lub inna) a powyższe dziadostwo nachodzą na siebie. W skrócie - jest gładko i komfortowo. Robiliśmy taką jazdę w naszej Bukowej porównawczą - ja i obok full, ta sama prędkość, wredny zniszczony bruk leśny plus dodatki. Oba tak samo trzepały (lub bardzo podobnie). Niech wyznacznikiem pracy będzie fakt, że można jechać bez trzymanki. A nie można krócej napisać? Trzeba po prostu zap*****ać, i wtedy się obraz prostuje... Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Salsa Spearfish XL 2012' wcześniej prezentowana w Lardżu w wiosennej zieleni teraz dojrzała i prezentuje się niczym czerwcowa pomarańcza, urosło się jej też trochu - XL teraz mnie będzie wozić gdyż eLka była fajna, skoczna i skora do zabawy ale mi chodzi raczej o długofalowy, spokojny i wygodny związek Zdjęcia jak zwykle u mnie robione skrzynką na listy, malkonentów uprzedzam że wydałem całą kasę na rowery i części i nie mam za co zapodać DSLRa, ba, dziś na kolację mam łańcuch i szprychy a do popicia mleczko...oczywiście bezdętkowe ...teraz tylko czekam aż dojrzeje siodełko w przyszłym tygodniu oraz amor - ale kiedy to nastąpi..? POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 w wiosennej zieleni teraz dojrzała i prezentuje się niczym czerwcowa pomarańcza Pyszna rybka kazafaza I w mojej prywatnej opinii w pomarańczku prezentuje się o niebo lepiej od tej niedojrzałej, zielonej...Poza tym, że urosła o jeden rozmiar, to optycznie wcale nie odbiera jej żwawości i skoczności.dziś na kolację mam łańcuch i szprychy a do popicia mleczko...oczywiście bezdętkowe No to życzę smacznego. Ja dzisiaj miałem na obiad pyszne nyple z ŁT-43 i benzynkę ekstrakcyjną do popicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Lordzie Kazafazonie, Chylę czoła przed Twą mechaniczną Pomarańczą (o ostrym posmaku)Wyszedł zaje..ładnie, no i chyba nikt już się tu nie przyczepi do braku proporcji, za wysokiego mostka, przydługich korb, za-żółtego wentylka, za-zielonego napisu na amorze i zbyt drewnianej przerzutki itd itdBrawo!ps: to ja miałem spaghetti przynajmniej (naturalnie "carbonare" ), ze starych linek przerzutkowych i pancerzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi