Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

demek, a co? Opona 29era przy 2 barach jest już wystarczająco twarda na asfalt, różnic w prędkości nie ma. Przy 4 barach może ci najwyżej mocniej dupsko odbić na dziurach :).

Napisano

Opona 29era przy 2 barach jest już wystarczająco twarda na asfalt, różnic w prędkości nie ma. Przy 4 barach może ci najwyżej mocniej dupsko odbić na dziurach :).

Dokladnie tak to wyglada , nawet przy 26" ma to miejsce 

Napisano

dziś zrzuciłem z 4 na 2 bary i nie pozostaje mi nic innego jak przytaknąć kolegom. Zasadniczo różnicy w oporach i prędkości nie ma a jeśli już to marginalne :)

Napisano

Witam.

Ja również chciałbym pochwalić się swoim  rowerkiem, pierwszym 29erem, choć wiem, że za bardzo nie ma czym ;).

Napisano

demek, a co? Opona 29era przy 2 barach jest już wystarczająco twarda na asfalt, różnic w prędkości nie ma. Przy 4 barach może ci najwyżej mocniej dupsko odbić na dziurach :).

Ja jeździłem na ciśnieniu ok. 1.9-2 - dobiłem i powyginałem obręcz. 

Napisano

Ja przy 26 calach również nie stwierdzam dużych różnic przy ciśnieniu 2 czy 3 bary. Obecnie na kombinacji XKing/ RK 2.2 mam ciśnienie w okolicach 2 bar, a czasem nawet i mniej i po asfalcie średnie 25-26 km/h osiągam bez problemu, a w terenie dupsko i ręce nie bolą. Raz przez pomyłkę nabiłem 3 bary (inny manometr) i w po kamienistej drodze nie dało się jechać bo ciągle podskakiwałem ;)

• Mod Team
Napisano

Ivan, o zgrozo. Po Tobie się nie spodziewałem. Nie tylni, tylko tylny :voodoo:

Ale koszyki zacne. Na grzybobranie jak znalazł :P

• Mod Team
Napisano

OOo toście mi na ambit wdepnęli...

No i macie :P

A-1301019_large.jpg?864

166866d1147983254-ti-29er-grocery-getter

Purystą językowym nigdy nie byłem zatem dla bezpieczeństwa napiszę, iż ZADNIEGO - a moze ZADNEGO :P - nie trafiłem :D

Szacunek...

I.