macias666 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Focus Black Forest 5.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Peak 29 Dobrze mu w tym zestawieniu B&W. W pierwszej chwili, po powiekszeniu foto, az sie wystraszylem! Na takowe bale w jakich zaparkowales, najechalem niedawno pod ostrym kątem podczas zjazdu, z lekko trzymanym tylnim hamulcem, w dodatku drewno bylo mokre... rany lize do teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Focus Black Forest 5.0Rower fajny, ale kup U-locka Kolego, bo szybko zmieni właściciela. Takie zabezpieczenia w 3 min otwiera się bez narzędzi, na wyczucie kodu, szczypcami w 10sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias666 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Rower fajny, ale kup U-locka Kolego, bo szybko zmieni właściciela. Takie zabezpieczenia w 3 min otwiera się bez narzędzi, na wyczucie kodu, szczypcami w 10sekund. Wiem wiem, mam zamiar kupić, a póki co to przypinam go tylko wtedy kiedy mogę go mieć na widoku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Mój chińczyk. Przejechane ponad 2 tys. km i na 26" już bym się nie przesiadł. Specyfikacja: Rama Karbonowa - 1138gWidelec Rock Shox Reba RL 29" 100mm - 1750 gStery aerozine - 94 gMostek smica - 100 gKierownica specialized - 150 gChwyty piankowe - 40 gSztyca smica - 230 gZacisk - aerozine - 9 gSiodło Thoork - 150 gHamulce xt, klamki, zaciski, tarcze - 898 gPrzerzutka tył xtr -178 gPrzerzutka przód xt -150 gManetki xt -300 gŁańcuch xt 10s - 279 gKaseta xt 11-36 -339 gWkład suportu aerozine - 83 gKorba slx 38-24 - 730 gPiasty, obręcze, szprychy (xtr+ztr crest +Sapim Laser+Alu nyple+taśmy i mleczko) 1700 gZaciski do kół accent tytan - 50gOpony ritchey shield wcs 2.1 - 1080gLinki - 150gRazem około: 9598g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ooo w końcu jakiś Flash na forum fajna rama i piękny rower, jak bym miał brać karbon to właśnie Flasha Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 .... Opony ritchey shield wcs 2.1 - 1080g Linki - 150g Razem około: 9598g Razem około 9.6kg - tak chciales napisac? Kurcze, te chinczyki wagowo i cenowo sa swietna alternatywa na maszyne do scigania, bez napadu na bank Ladnie zbudowany i wyglada 'szybko' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Razem około 9.6kg - tak chciales napisac? Może być około 9,6kg. Napisałem tak bo nie każdą część ważyłem tylko brałem wagę z katalogu. Trzeba by kiedyś zawiesić na wadze cały rower. Ale ramę ważyłem i rzeczywiście wynik dobry. Jest to waga razem z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) a jak sztywnosc i do czego masz porownanie? Edytowane 12 Czerwca 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jaka jest cena ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 (a ja zapytam o thoorka, bo sam mam takowego (wersja czarna/teraz brąz) i za cholerę nie chce zejść poniżej 240 gramów ) a gdzie jeszcze 90 w dół?(a z nową skórą to nawet 255gr waży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Rama jest na allegro albo karbonowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 (a z nową skórą to nawet 255gr waży) To jest team edition i rzeczywiście tyle waży. a jak sztywnosc i do czego masz porownanie? Sztywność - temat rzeka. Jedyne empiryczne porównanie sztywności dla mnie to czy przy nadepnięciu mocno na pedały łańcuch nie ociera o prowadnicę przedniej przerzutki , a mogę porównać do tych rowerów Author sector - rama cromo - przy suporcie na kwadrat łańcuch ocierał, przy korbie xt i łożyskach hollowtech nie ocierał. Cube reaction alu, suport press fit, korba xt - łańcuch nie ociera Flash - suport bb30 z przejściówką na hollowtech - łańcuch nie ociera Nie ma więc tutaj mocnych odszktałceń. Do tego rozszerzana główka sterowa robi swoje i jak dla mnie rower prowadzi się lepiej niż Cube. Jakbyś pomacał ramę to np ścianki dolnej rury pod naciskiem palca się odkształcają - nie wiem jak jest w innych ramach karbonowych, ale to wg. mnie nie wpływa na sztywność konstrukcji, bo przekroje rur są duże. Tylne widełki też są bardzo masywne i wręcz chciałoby się żeby były delikatniejsze, tu się pod naciskiem na siodło nic nie ugina, a np. sprawdzałem KTM Myroon to tam siodło potrafi wychylić się mocno do tyłu pod naciskiem bo górne widełki są płaskie. Jaka jest cena ramy? Warto pogadać z właścicielem karbonowy.pl, na pewno będzie taniej niż na stronie czy allegro. Cena jest bardzo konkurencyjna w porównaniu do innych ram karbonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 ..no tak, karbonowe szyny zamiast vanoxu czy jak mu tam, ciekawe bo wydawało mi się, że Selle I. wycofało się z thoorka. Mam nadzieję, że Tobie lepiej posłuży bo ja z nim miałem/mam same problemy (ale ważę 75kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 ..no tak, karbonowe szyny zamiast vanoxu czy jak mu tam, ciekawe bo wydawało mi się, że Selle I. wycofało się z thoorka. Mam nadzieję, że Tobie lepiej posłuży bo ja z nim miałem/mam same problemy (ale ważę 75kg) Już długo nie posłuży Skóra jest ok i nawet farba nie zeszła, z prętami też nie było problemów ale skorupa zaczyna się dezintegrować i pękać . Zdecydowanie nie nadaje się do MTB. Siodło trochę przeszło bo używam go teraz 3 sezon ale w porównaniu do innych to jest słabiutkie. Ja ważę ok 66kg a i tak nie wytrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 a widzisz mi najpierw pękł sworzeń w tym przegubie z tyłu (85zł nowy ale już mosiężny), potem dość szybko przetarła się skóra na nosie i krawędziach z tyłu, zeszłej jesieni .. pękło w pół Ale łatam i jeżdżę bo po "customowaniu" mam siodło idealne pod swój tyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Uploaded with ImageShack.comMoja maszynka na sztywno z nowymi oponkami Czekamy na koła, waga idzie w dół Anarchy, Koval - dzięki za rady, przejechałem BM w Głuszycy, śmigam po terenie ( do 100km ) i dla mnie to super rozwiązanie Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) no to tylko się cieszyć Zobaczymy ile wytrzymasz bo widzę wokół , że mi się Towarzystwo (Koval, kumpel z paprykarzowa) wyłamuje i na miękkie przechodzi Zapodaj jeszcze za jakiś czas kierę z węgla i dopiero będziesz miał latający dywan.... Edytowane 14 Czerwca 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 ...pojedzie jeszcze 2x na gorski maraton w suchej aurze i tez mu sie odmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 ...pojedzie jeszcze 2x na gorski maraton w suchej aurze i tez mu sie odmieni Nie ma co sarkasić Temat 'sztywnego' to dyskusja na nie jedno ognisko do rana, poruszony na FR niejednokrotnie. Wyrzekanie sie amora jest sprawa czyscie personalna i w duzej mierze uzalezniona od tego po czym i jak jezdzimy, a skoro koledze pasuje to tylko sie cieszyc i czapki z glow. Osobiscie tez lubie, ale do 'do-it-all' mi sie nie godzilo, stad u mnie amor z blokada remote. I nie oszukujmy sie tutaj - jak przyjdzie do napie*dalanki, mam na mysli ostre XC, trudny teren itp. a nie wycieczki walem wzdluz rzeki (bez obrazy) to generalizujac, koledzy z 'amore' zostawia tych na 'rigid' za soba. Over i slonecznego weekendu tym, ktorych czeka jazda w terenie, a nie przepropwadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Nie da się ukryć, że "love amore" przychodzi też trochę z wiekiem...Stawy wytrzęsione jak latynoskie marakasy i ciało umęczone przeróżnymi kontuzjami wszelką dodatkową amortyzację, zwłaszcza w trudnym terenie odbiera jako duuużą ulgę...Również miłego, weekendowego kręcenia i bezstresowych przeprowadzek wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Co prawda to prawda, dlatego na starość warto mieć telepa na rufie i dziobie Salsa Spearfish L3 12', w końcu złożona "do testu", jeszcze kilka zmian sprzętowych - sztyca, pedały, mostek, heble "na dniach" a koła i amor jak się wróżka uśmiechnie! A jak na razie prezentuje się tak oto: p.s.: ...oraz zapowiedź Titus'a Fireline Evo, niestety z powodu braku śrub do korby tudzież awarii piasty przedniej na razie się nie toczy...dzięki anarchy za pomoc w złożeniu bajków! A teraz oby do środy i będzie ogień! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Co prawda to prawda, dlatego na starość warto mieć telepa na rufie i dziobie Salsa Spearfish L3 12', w końcu złożona... ...oraz zapowiedź Titus'a Fireline Evo... POZDRo-:ver Miazga, dwoma rowerami na raz! Cacka ot i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No, no...na bogato kolego kazafaza Czekam na pełną relację z uczłowieczania tytanowego Tytusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Moją opinię znasz Lordzie K. Tytusek zabja waga, a po aerografa sie zgłoszę i zrobimy Ci Rebola pod ramkę - o ileś go kupił? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi