Skocz do zawartości

[Galeria] Pokaż Twojego 29era

ZbyszekP

Rekomendowane odpowiedzi

czy mi się wydaje czy ta sztyca już jest odgięta do tyłu? uważaj żeby się nie złamała

Tak mi zasugerowałeś to wygięcie, że sam je zacząłem widzieć :) Na szczęście sztyca bez problemu cała wchodzi w ramę a jej wysunięcie

jest 2 cm powyżej znacznika wysunięcia maksymalnego. No i to jest ustawienie na lekki, niewymagający teren oraz asfalt, na cięższy i tak sztyca idzie o połowę w dół.

na razie nie wiem, jak mr. ride sie sprawuje, jest to testowka, ktora bede meczyl przez najblizszy miesiac, ale na pewno nie jest to zwykly rower w pozytywnym i negatywnym tego slowa znaczeniu :)

kola eastona robia swietne wrazenie, tyl nie dosc, ze ma ciche sprzeglo, to jeszcze kreci sie praktycznie bez oporow, zupelnie jak przednie

Edytowane przez nabial

• Mod Team
Napisano (edytowane)

kola eastona robia swietne wrazenie, tyl nie dosc, ze ma ciche sprzeglo, to jeszcze kreci sie praktycznie bez oporow, zupelnie jak przedni

a jak tam łożyska? :) bo ja o ich "świetności" słyszałem....

A zupełnie z innej beczki - kto co to ta ROSA (bo koło de rosy to nie leżało)

I czy wrzucicie jakiś detal haków w obu rowerach wyglądają jakoś "tajemniczo" :)

W sumie tak jak piszecie - z pewnością nietypowe (ale czy ładne czy brzydkie kwestia smaku)

Edytowane przez anarchy

rower wyciagnalem nowy z pudelka, przejechal 15km, na razie lozyska pracuja idealnie, jak nowe haha :D zupelnie serio, to nawet jesli ich trwalosc jest mizerna, to watpie, aby przejechanie 1000km pozwolilo to wykazac

rose to stara niemiecka firemka z tradycjami, ktora dosc niedawno dostala 2. zycie, chyba za sprawa mlodziana z rodu, ktory postawil na ekspansje

na haki nawet nie zwracalem jeszcze uwagi, moze przy okazji kolejnych fotek, ale taka blaszka na glowce moze choc troche polechce twoje poczucie stylu ;)

IMGP1846.JPG

Edytowane przez nabial

• Mod Team
Napisano (edytowane)

.. a ja jak bym przeczytał, że przed 1000 padły to nie zdziwiłbym się, z drugiej strony - widziałem łożyska w nowych carbonowych ROVALACH po jednym transalpie (600km?) - smutne/żałosne (szczególnie, że gwarancja tego "nie objęła")

o! "R"! :) blaszka fajna, prosta i czytelna - od razu widać artystyczną duszę Niemca hehe

Edytowane przez anarchy

• Mod Team

widziałem łożyska w nowych carbonowych ROVALACH po jednym transalpie (600km?) - smutne/żałosne (szczególnie, że gwarancja tego "nie objęła")

Jakiej klasy sprzęt i za ile trzeba kupować, żeby móc takie łożyska zareklamować po 600km? A jak nie wyścig tylko zwykłe katowanie w górach na tym samym dystansie, to co gwarancja uwzględniona? Dziwny jest ten świat :)

o! "R"! :) blaszka fajna, prosta i czytelna

Do Sarny jak znalazł :P;)

seb2k6 - zaje... rower! alfine? thomson w srebrze (ach!) i mocno gięta do tyłu kiera Ritcheya (10*)? kurcze, bardzo ciekawie złożony-gratuluję smaku!

Jeden z 5 najładniejszych w moim prywatnym rankingu, tu na FR.

Dzięki za wyróżnienie :) Kiera w takim kształcie bo to jedyna sensowna jaką znalazłem w srebrnym kolorze. Specjalnie nad tym gięciem nie dumałem ale rzeczywiście jest to wygodne :)

• Mod Team

adamos - pytanie raczej czy tej klasy koła maja prawo paśc po takiej trasie pod "turystą" w średnim wieku (nie, nie omnie chodzie hehe)? Pod pojęciem transalpu miałem na myśli klasyczne przejazd  a nie legendarny wyścig.
A co do blaszki - nazbyt barokowa do Sarny hahaha (blaszka miał byc i nawet znalazłem wytwórcę na miejscu ale Mistrz Rychtarski pospieszył się i dał "nalepku" pod lakierem)
W temacie Die Shone Rose :) blaszka urokliwa ale spójrzcie na krawędz zdjęcia jak znikają linki w rurze sterowej - ha!
I jeszcze jedno - jedna Róża ma widoczne spawy, ta pod Nabiałem nie - szlif i wiadro szpachli czy węgiel z Zagłębia Ruhry? :)