madluki Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Oj zima była zła i full of terror i teraz mamy wysyp aż miło :-) prosimy o większą focie ŚwiętegoKrzysztofa ( no chyba ze coś tam ukrywasz ;-) ) Nabiał.. moja kobieta mówi ze maszyna paskudna ale z charakterem, ale wystarczy wiedzieć ze jest przepikna funkcjonalnie. Łączymy sie w bólu ze jeszcze nie śmiga o własnych kołach Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Napisano 5 Maja 2013 niestety czekam na przednia przerzutke i jestem w kropce, co z lozyskami korby - mam bb30, potrzebuje press fit bb30...jesli ktos ma pomysl na tani sposob pozyskania plastikowych insertow do ramy, to bede wdzieczny moze da sie kupic je osobno, albo przelozyc z pakietu shimano/sram? oryginalne plastiki z lozyskami kosztuja zdecydowanie za duzo Tak krytykujecie Nabiała,że fotka zła, że rower garbaty,że wiochą i komunijną fotką zaleciało. A że owijka na szosie brudna to nikt nie zauważył????? To jest dramata dopiero. Prywatnie lubię popatrywać na proces składania rowerów przez Forumowiczów- jest pasja,zacięcie i oczekiwanie. Sol, korba nijak nie pasi... Anarchy ma jakiegoś narzekacza włączonego- pewnikiem zazdrości.....Taki stary, a zazdrości...fstyd Cytuj
Sol Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Korbę mam dobrą ino wylata, cytując klasyków. Zastępcza jest brzydka ale nie wylata. I jak tu żyć? Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Napisano 5 Maja 2013 Miałeś rotora,nie? Czy źle pamiętam? Cytuj
LoveBeer Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 strasznie wysoko wyglada ze jest przod tego modrakera i chyba nie bardzo da sie go obnizyc ? Cytuj
nabial Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) kiera to riser 18mm i tyle jest do obnizenia, siodlo nie jest ustawione dokladnie, tylko wsadzone 'na oko', ale rzeczywiscie osoby celujace w rozmiar M lub naciagane L beda mialy problem...albo wyprostowane plecki kokpit jest na wysokosci 104cm, w zaboo mialem 102cm i chcialem miec nieco wyzej, ale byly problemy na podjazdach z przednim kolem, wiec wolalem dac podkladke nad mostek, niz walczyc na stromiznach...niezbyt wybitny ze mnie technik, do tego leniwy wygladalo to tak: Edytowane 5 Maja 2013 przez nabial Cytuj
Sol Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Miałeś rotora,nie? Czy źle pamiętam? Mam (post #906). Świetna rzecz, tylko ma lekki feler w postaci luzującej się nakrętki. Od razu uprzedzam - jeżeli ktoś miałby Rotora w planach - że ArMar kompletnie nie sprawdza się jako dystrybutor. Nie mają na stanie części zapasowych, a zamówiona poprzednim razem (chyba na początku 2011) idzie do mnie po dziś dzień. Lepiej korzystać z usług brytyjskiego dystry. Trochę drożej, ale czekam tydzień, a nie dwa lata. W przyszłym tygodniu Rotor wraca. Cytuj
fw66 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) W końcu rama zamieniona z crossowej na 29" Masa zmierzona 10420g (na Maxxisach ciut więcej). Zdjęcie jeszcze przed jazdą. Edytowane 5 Maja 2013 przez fw66 Cytuj
Greg00 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 @nabial Fajna baza - sam chorowałem na mondrakera Rozmiar ramy to 19" ? Jak z regulacją - bo w sumie mostek do przodu/tyłu lub góra/dół można podciągnąć o 1cm (ustawienie góra dół uniemożliwia zpmaine pozycji przód tył) Ten thomson ile jest wsunięty ? Cytuj
Izane Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 To i mojego 29er ukażę U góry po zakupie, a na dole już w "light" terenie Pozdrawiam Mariusz Cytuj
zekker Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 W końcu rama zamieniona z crossowej na 29" Masa zmierzona 10420g (na Maxxisach ciut więcej). Zdjęcie jeszcze przed jazdą. To mam serię pytań: -jaki rozmiar ramy, mostka, widelca, jeźdźca -jak już pojedziesz w teren to jak ze stabilnością na ostrych podjazdach (na siedząco/stojąco) Cytuj
nabial Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 @@Greg00, rozmiar 19", mostek rzeczywiscie mocno ogranicza pole manewru z pozycja, a od pretow siodla do srodka mufy jest 73cm....przy moich 188cm i docelowym ustawieniu, jednak z prosta kierownica, ktora juz zostala zaaplikowana, siodlo bedzie jakies 4cm nad kierownica, co nie kazdego zadowoli, mnie akurat tak Cytuj
fw66 Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 To mam serię pytań: -jaki rozmiar ramy, mostka, widelca, jeźdźca -jak już pojedziesz w teren to jak ze stabilnością na ostrych podjazdach (na siedząco/stojąco) 21", 90, 100, ok 1,9m Zamieniłem crossa na 29" właśnie z powodu stabilności. Dzisiaj pierwszy raz byłem w terenie i różnica jest duża. Najbardziej czuć to na "stromiznach", a o to mi chodziło. Cytuj
Huhu Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 To też się wpisze do chwalęsięcokupiłem wątku . A co! Cytuj
onlybike Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 To też się wpisze do chwalęsięcokupiłem wątku . A co! Zdaje mi się, że widziałem go już na forum. Czyżbyś kupił od jakiegoś użytkownika ? Cytuj
Huhu Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Zdaje mi się, że widziałem go już na forum. Czyżbyś kupił od jakiegoś użytkownika ? Dobrze piszesz. Zdaje ci się. Rama to nic rzadkiego. Rower składany przeze mnie w całości z części nowych i starszych. Cytuj
zekker Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 21", 90, 100, ok 1,9m Zamieniłem crossa na 29" właśnie z powodu stabilności. Dzisiaj pierwszy raz byłem w terenie i różnica jest duża. Najbardziej czuć to na "stromiznach", a o to mi chodziło. To ja mam odwrotne wrażenia. Rama ta sama, amor 80, mostek 110. Na stromych podjazdach jest kupa bo odrywa się przednie koło. Na crossie (rama Accent Shannon 22") z amorem 50mm stabilniej na podjazdach było. Cytuj
zgucior Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Mondrakery są superaśne i prześliczne, no może akurat nie ten Posiadam podiuma w rozmiarze 26' z zeszłego roku i jestem nim urzeczony. Ten Twój jakoś mi nie leży, pewnie dlatego że niebieski a tego koloru nie lubię. No ale gustów się nie ocenia , obu się dobrze sprawował Jak waga kółek Ci wyszła? Cytuj
aciek Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Scott Aspect 920 i Scott Contessa Scale 920. Przy niektórych maszynach tu zaprezentowanych szału nie robią. Ale to pierwsze "poważne" rowery w mojej i mojej dziewczyny rowerowej historii. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2013 Mod Team Napisano 8 Maja 2013 Przy niektórych maszynach tu zaprezentowanych szału nie robią ale fota jest aż miło spojrzec :) Cytuj
adrianello Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 (edytowane) 1620g Oryginalne były dużo cięższe? Tam zdaje się Easton EA90 XC powinien być, ważący według producenta, w sumie nie wiele więcej. Czy raczej mało sztywne były? Edit: A Eastony wewnętrznie mają tylko 19mm i to pewnie je odrzuciło. W wersji aluminiowej jest jeszcze gorzej, nie dość, że masa kół to ponad 2000gr to jeszcze wewnętrznie tylko 17mm... ale ten sezon muszę się z nimi przemęczyć. Edytowane 8 Maja 2013 przez adrianello Cytuj
Hiszpan86 Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Podziele się swoją zabawką Orbea Occam H30, zdjęcia zrobiono telefonem, więc przepraszam za jakość: Cytuj
Sol Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Oryginalne były dużo cięższe? Tam zdaje się Easton EA90 XC powinien być, ważący według producenta, w sumie nie wiele więcej. Czy raczej mało sztywne były? Edit: A Eastony wewnętrznie mają tylko 19mm i to pewnie je odrzuciło. W wersji aluminiowej jest jeszcze gorzej, nie dość, że masa kół to ponad 2000gr to jeszcze wewnętrznie tylko 17mm... ale ten sezon muszę się z nimi przemęczyć. Mówisz o EA90XC? Nie kojarzę żeby kiedykolwiek ważyły więcej niż 1,7 kg i były węższe niż 19 mm. @Hiszpan - ładnie ładnie, myślałem o tej ramce. Jak się sprawuje? Cytuj
adrianello Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 @Sol, a przepraszam, za dużego skrótu myślowego użyłem. W Mondrakerze Podium Pro 29er (aluminiowa rama) są też koła sygnowane przez firmę Easton i o nich pisałem później. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi