Mod Team anarchy Napisano 3 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ...skoro oryginalna po stokroc ja zakładał bym jakiegoś customa, LuxTech?Sikorka? Choc Kolega Nabiał chyba nie darzy aż taką wiarą polskiej myśl i rzemiosła.Ach, sztywny w jakiej płaszczyźnie? Bo sztywny dziś znaczy co innego niż pokazany Marathon - bo jak przeczytałem "sztywny" to myślę "o ja! Nabiał po bandzie poleciał!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) az tak naszej mysli nie ufam, albo inaczej - za duzo mnie niepokoi co za tym idzie, nie bedzie az tak wystrzalowo, nawet nie singlowo, ani full rigidowo...przeceniles mnie niemniej chyba moge napisac, ze garbate szczescie czasami oznacza 100% pozytywu Edytowane 3 Maja 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Jest dobrze, akceptuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 za pierwszym zerknięciem to się aż wystraszyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianello Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Trafiłem po drugi wpisie Jest piękny (może dlatego, że sam mam taki w wersji alu:P) Stąd było pytanie, czy gotowiec do zmian, czy sama rama:P Chociaż tak patrząc na kolorystykę, to jednak chyba samą ramę kupiłeś, dobrze myślę? Mostek w zestawie był, czy nie będzie pasujący do garbika? Nie wiedziałem w sumie, że same ramy są dostępne... może i dobrze, bo by mi się jeszcze karbon zamarzył Edytowane 3 Maja 2013 przez adrianello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 "zgadnij jaki będę miał rower" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 ja wiedziałem, że tak będzie, choć mi się te mondrakery akurat nie bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianello Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Akurat te Mondrakery są rowerami typu, albo pokochasz od razu, albo nigdy nie będziesz ich chciał. Faktycznie kształt dość kontrowersyjny, który zwraca uwagę. Obok tego roweru raczej nie przechodzi się obojętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Przedwczoraj macalem takiego w szarym macie. Niestety, brzydki jak noc listopadowa. Ale sa gusta... Edyta:/ Mondraker kojarzy mi sie z Hawkiem tylko skrzywienie kregoslupa inne. Sent from my using Edytowane 4 Maja 2013 przez ukaniex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 niestety czekam na przednia przerzutke i jestem w kropce, co z lozyskami korby - mam bb30, potrzebuje press fit bb30...jesli ktos ma pomysl na tani sposob pozyskania plastikowych insertow do ramy, to bede wdzieczny moze da sie kupic je osobno, albo przelozyc z pakietu shimano/sram? oryginalne plastiki z lozyskami kosztuja zdecydowanie za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Jezusiekilibobieczlowiekunagorze... A pono to moje rowery sa obrzydliwe Anyway... Nie bardzo czuje co potrzebujesz ale jest troche adapterow BB30 tu i owdzie... http://www.ebay.co.uk/itm/Wheels-Manufacturing-FSA-PressFit-30-Bottom-Bracket-Adaptor-Hollowtech-II-/380613697639?_trksid=p3284.m263&_trkparms=algo%3DSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BIEW%252BFICS%252BUFI%26otn%3D21%26pmod%3D390547328397%26ps%3D54 http://www.ebay.co.uk/itm/New-FSA-Bottom-Bracket-Adaptor-386-EVO-Crankset-BB30-PressFit-30-Frame-/390546716639?_trksid=p3284.m263&_trkparms=algo%3DSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BIEW%252BFICS%252BUFI%26otn%3D21%26pmod%3D390547328397%26ps%3D54 Nie wiem co zaglama konkretnie w Twoim przypadku ale moge sie rozgladnac po tej stronie Wielkiej Sadzawki i poslac kopertowka... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 ta rama to coś świetnego, zazdroszczę "projektu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 rzeczywiście, albo pokochac albo .... "nie" A mówią, że to Nomad wygląda jak sra_ący pies, tu mamy psa z przełamanym kręgosłupem.Wybacz Nabiału, ale pewnie zdawałeś sobie sprawę, że rower będzie wzbudzał kontrowersje. Jak koncepcję i cierpliwośc w budowie szanuję tak nie zrozumiem, jak można tworzyc ramy (to do artysty "konstruktora") jak abstrakcyjne rzeźby bez baczenia na konstrukcję, ba - w przeciwieństwie do niej, to nie rower do bicia rekordów prędkości, to nie pokaz haute couture, to nawet nie jest strunobeton.A wracając do Właściciela -Nabiał, u mnie prywtanie dwie pały na półrocze - jedna, że pokazałeś rower przed skończeniem- druga za to jak to zrobiłeśPanowie Koledzy (już kiedyś nudziłem w temacie) - budujecie często świetne rowery, indywidualne, wydajecie kupę kasy i czasem czasu a potem zdjęcia że płakac się chce, z komórki, z półobrotu, z za węgła, na tle sofy, kaloryfera, suszących się majtek i kalesonuf.Spójrzcie jeszcze raz na tytuł wątku- GALERIA. W wielu polskich galeriach wisi cokolwiek i byle jak, tu nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Oj, daj spokój, bo się zrobi zadęcie... Co do ramy, to budzi we mnie na tyle mieszane uczucia, że nie jestem w stanie stwierdzić czy mi się podoba, czy nie Zastanawia mnie natomiast mostek, da się np jakoś obniżyć kierownicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 jest mimosrod w mostku, ktory pozwala regulowac w marnym zakresie +-1cm gora-dol i przod-tyl, mnie akurat styka i zbytnio zycia nie uprzykrzy, ale jak ktos ma 180cm, albo mniej, to szczerze mowiac tego nie widze fotka typowo w przyplywie ojcowskiej dumy bez baczenia na cokolwiek jak 'pies' wyjdzie na rehabilitacyjny spacer do lasu, to i bedzie dokumentacja godna mtb i aparatu oburecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kyrde... Co za ciężkie czasy z temi ludziami... Nie ma zdjęć to o nie proszą, choćby o takie kalkulatorem zrobione, choćby fotka cienia... ... a jak już jest zdjęcie zajawkowe to nagle budzi sie w Nas World Press Foto Award i zaczyna się wybrzydzanie... A że saturacja zła, a że fotosklepem za bardzo pomiziane, a że kadr niezafajowy i w tle Ciocia Bronka ... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 ano ciężkie IvanJa rozumiem lat temu 20 gdy nie było netu, dostępu do zagramanicznych gazet a bikeBoard był 75% czarnobiały. Ale dziś mamy wzorce, zdjęcia co do niektórych pocą się chopoki jak do pierwszych filmów VHS z niemieckimi "ja-godami", mamy net, katalogii, filmy przy których James Błond to niewydarzony Plastuś.Nie wymagajmy to się nam społeczeństwo nie wykrztałci, nie wyczuli.amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Uuuła, ale szydera poleciała...Dział o 29'erach a tu fekujący pies, skarpety, strunobeton i członkowie rodziny się pojawili... Koledzy: "de gustibus non est disputandum!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Specjalnie dla kolegi anarchy, coby mógł jeszcze dziś powybrzydzać i pójść spać w sobotę w złym humorze Serio - dział służy głównie podbijaniu sobie bębenka, czyli chwaleniu co się nabyło, a nie popisywaniu umiejętnościami foto. Oczywiście miło by było, gdyby chwalenie się miało artystyczną oprawę, ale jak ni mo to nie ma co robić afery. Na fajne fotki liczę bardziej w dziale Trekking z elementami frirajdu. @nabial - fajnie wyszedł, ja akurat lubię takie deathmetalowe kształty. Ale korbę musisz oskrobać i namalować niebieski pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 no i nie dosc, ze lampka, to jeszcze odblaski na ogonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 adamos - drogi kolego mój ja tu nie o gustach ale bylejakości formy w jakiej większośc podaje swoje dopicowane biki.I o "myśli konstrukcyjnej" jaka przyświecała Kiszpanom. Nic ponadtoA Nabiał po częsci rozumie, towar gorący, wyjątkowy no i Forumowicze go podpuścili.A co do opinii ( chyba nie wiesz co to szydera) albo to jest galeria albo Lizyduopstwo&VazzelinaBeach. Bo jeśli tak to ja przepraszam, wychodzę. ps: a propos "de gustibus nos...." - po za tematem - zbyt często przytaczany a nie do końca właściwie. O gustach się nie dyskutuje to fakt ale wśród osób które gust posiadają. Tak jak " o pieniądzach nie dyskutują" tak naprawdę tylko Ci co je mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 i namalować niebieski pasek A najlepiej 3, żeby było "giciowo" i "ziomalsko" Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Sol, humor mam wyśmienity i taki chcę pozostawic do rana:) Szczecin to jedno z nielicznych miejsc gdzie przez całą majówkę było słońce - jak się nie cieszyc. Zresztą fota całkiem, na pewno lepsza niż ta pierwsza - no właśnie sam zauważyłeś chyba, że rower (bezbłędny - w swojej klasie - co by nie było) przeszedł prawie bez echa - zginął w tym kadrze.Jeden zwraca uwagę na odblaski w kołach, inny na źle ustawione siodełko, ja na sposób podania. No ale, że się wymaga to już nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 no i nie dosc, ze lampka, to jeszcze odblaski na ogonie Bingo, tudzież koszyk na bidon, który tkwi wyłącznie po to żeby osłabić efekt "znowusefiutkupiłrower" u mej piękniejszej połowy Mam parę bez lampki, ale pokazują zastępczą korbę ę fas w całej swej brzydocie, a tego nawet moje tolerancyjne oko nie jest w stanie ogarnąć. @anarchy - nie zależy mi na rozgłosie. Gdyby było inaczej, kupiłbym biały rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 A co do opinii ( chyba nie wiesz co to szydera) anarchy, kolego drogi mój - ja się tylko odnoszę do tego jakich określeń/epitetów/przenośni użyłeś do wyrażenia swoich "zachwytów" (w poście #1038) nad ramą, którą ktoś sobie wybrał z takich czy innych względów. A za kolegę nabiała bym się nie tłumaczył, bo przecież to jest jego wybór i decyzja.Jeśli też słynnej łacińskiej sentencji użyłem w złym momencie i niewłaściwie, to niech tak pozostanie, ale pozwól że tylko w Twoim przekonaniu.Moja opinia: przykro mi kolego nabiał, ale rama mnie osobiście się nie podoba, ale o gustach się nie dyskutuje Poza tym: "Peace & Love"Koniec OT z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi