Sol Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Kjurde, tak jak nie lubię żółtego, tak przyznaję bez bicia, że wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 no i jest żółty...super się prezentuje, tylko mi jeszcze brakuje kilku innych elementów w tym kolorze, ale wiadomo, że to nie tylko o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Rower kolegi z team29er na fotkach (facebook) wygląda zupełnie inaczej niż tu. Kolor jest zdecydowanie pomarańczowy, a tu żółty. Fotka, fotce nie równa jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Tu widać, że jest naturalnie, mocno oświetlony i za to może inaczej wygląda. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek7 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jeszcze kilka elementów do wymiany, waga minimalnie powyżej 10 kg. Hej, mam parę pytań Złożyłeś ten rower bezpośrednio pod maratony czy może bardziej na jazdę rekreacyjną i sporadycznie maratony? Pytam ponieważ również jestem na etapie składania roweru na tejże ramie. Moje preferencje to głównie rekreacja i sporadycznie maratony. Również myślałem nad zakupem ZTR Crest ale nie jestem do nich do końca przekonany (właśnie ze względu na moje preferencje). Może powinienem wybrać coś bardziej "masywnego"? Co jeszcze brałeś pod uwagę gdy je wybierałeś i czemu akurat wybór padł na nie? Mógłbyś zdradzić całą konfigurację kół czyli piasty szprychy itp? Amortyzator z tego co widzę to Reba RL? Również go rozważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Komin będzie przycięty, kierownica wymieniona na szerszą. Kolor jest rozjaśniony przez słońce, na żywo odcień jest taki jak w okolicach główki na zdjęciu. Rower złożony na wyścigi i maratony. Piasty Novatec, szprychy Pillar. Obręcze brałem ze względu na wagę i możliwość jazdy bez dętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 zycze szczescia z bebenkiem, bo szkoda kol - za 200zl wiecej mogles sobie kupic bezwarunkowy 'swiety spokoj' na kilka sezonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek7 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 za 200zl wiecej mogles sobie kupic bezwarunkowy 'swiety spokoj' na kilka sezonow Jakie piasty masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 zycze szczescia z bebenkiem, bo szkoda kol - za 200zl wiecej mogles sobie kupic bezwarunkowy 'swiety spokoj' na kilka sezonow oj tak, ale to taki 'problem' przez ktorych chyba trzeba sie samemu przegryzc btw mozesz podac rozpiske wagowa, bo wagowo jak na te komponenty wyszlo nad wyraz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Bardzo ładnie się prezentuje w tych kolorach. Interesuje mnie siodełko co to za model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 @@tommek7, dt 340/350/440...co najtaniej idzie wyrwac w danej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 btw mozesz podac rozpiske wagowa, bo wagowo jak na te komponenty wyszlo nad wyraz dobrze. Właściciel wie najlepiej, ale jak na moje oko realna waga tego roweru to coś koło 11kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 tez bym stawiał że to bliżej 11kg niż ciut ponad 10kg chyba że to ciut to 1kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Rower waży 10,25 kg. Na zdjęciu SKN, teraz jest SLR. Rozpiske wrzucę wieczorem. Komponenty - X.9, XT, Smica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Pochwalę się, a co udało się wreszcie go zbudować, po długim, długim ciułaniu każdej jednj części Więcej na jego temat można poczytać w dziale projekty, do którego odsyła link w sygnaturce Pozdrawiam BB Edytowane 2 Marca 2013 przez BbartekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 <ziew> kolejny krosiak... W sumie co sie dziwić... Jakie forum, takie sprzęty... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 a czy nie jest to miejsce, gdzie dwudziestkidziewiątki spisują sięnajlepiej i ich zalety są najbardziej widoczne? Sam jakbym składał powiedzmy jakiegoś enduraka, na pewno też byłby wielkokiszkowcem, ale to już raczej kwestia mojego wzrostu - ta rama ma 21,5" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Korba wygląda jak klasyczny Race Face z I-Beam? Mógłbyś podać model i przybliżyć geo ramy (link?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 To Race Face Turbine, ramiona jak najbardziej I-Beam, z tym, że to aktualny model, następca klasyków sprzed kilku lat. Rama to wyrób z chińkiej matrycy o oznaczeniu 056, sprzedaje je na przykład Hongfu, jako HF FM056, i to chyba najrozsądniejszy wybór. Co do geometrii: http://www.speedyshare.com/nyuFr/HF-FM056-21-29ER.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Tak, chodziło mi o klasyczny kształt, którego RF się trzyma od tylu lat. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Punkt widzenia Ivana jest znany, nie ma co się przejmować. Z resztą i tak mu się podoba, tylko nigdy tego nie przyzna;) Fajnie poskładany, wizualnie też ok. BTW, Ivan - wiesz że obrażeni na emtb mają już swoje forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ivan to Ivan kotu kółka doczepić szprayem trysnąć i miodzio maszinka się zrobi dla niego Ramka ma bardzo ładny spokojny i stonowany kolor nie jak straszaki w tęczowej barwie moje gratki za wygląd daję 5+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Omamo... Jak to fajnie ze Wszyscy dookoła wiedzą co to ja lubie i wogóle... Wzruszyłem sie <chlip> OK BbartekK, masz u mnie plusa za Turbinę. Jestem fanem, szczególnie tych starych, na kwadrat i z pająkiem BCD 94/58. BTW, Ivan - wiesz że obrażeni na emtb mają już swoje forum? Staaary... Ja się "obraziłem" na EMTB w czasach kiedy to ani trochę nie było cool Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Rozpiska https://picasaweb.google.com/olek.xtr/Peak29#5851149997987975778 Co można niewielkim kosztem wymienić na lżejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vetiq Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Oto i moja nowa bestyjka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi