MokryxD Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Parking bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 fajne ujecie, ladnie prezentujacy sie rower, ale z podkrecaniem fotki przesadziles, az oczy gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawko192 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Przepraszam ...ale bez retuszu było widać głównie błysk lampy aparatu, więc starałem się to jakoś zniwelować. Porządne zdjęcia to tylko w terenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jednak czy 26 czy 29 z siodełkiem poniżej kiery wygląda co najmniej komicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiras Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 ZIMONE ja mam 185cm i ciesze się że wybrałem tą rame. Jeździłem na identycznym modelu kumpla z ramą 19" i znacznie lepiej i wygodniej na mojej 21". Co do wysokości siodełka to prawda że do jazdy po mieście powinno być nieco wyżej dla efektywniejszego pedałowania. Za to jak jeździłem po trasach DH to dawałem (co zrozumiałe) najniżej jak się da. Co do opinii nt Cube'a szczerze powiedziawszy nie rozczytywałem się zbytnio na ten temat. Dla mnie ważne jest przede wszystkim to jak mnie się na nim jeździ i jak mnie się ten rower podoba:) nie obchodzi mnie to czy temu czy tamtemu się on spodoba czy też nie. Na tyle ile zaczerpnąłem wiedzy to podzespoły ma całkiem dobre. Przed zakupem miałem okazje się przejechać na ktmie, specu a w momencie jak siadłem na acida różnica była jak dla mnie kolosalna co do wygody jazdy. Dlatego też wybrałem cube'a. Racja że na żywo rowerek prezentuje się o wiele lepiej niż na zdjęciach. Stoję obecnie przed dylematem wyboru do niego błotniczków i nie mogę się na żadne zdecydować. Tak samo na wiosnę będę myślał nad nowym ogumieniem. Schwalbe rapid roba raczej nie kupię. W terenie nie miałem większych zastrzeżeń za to szybko schodzi na asfalcie lecz trudno w sumie się dziwić - kostka stricte pod teren. Pozatym chciałbym spróbować jakiejś nowej gumy...pytanie jakiej? LAGO jak tylko się nadarzy ku temu okazja na pewno wrzucę bardziej wartościowsze fotki bike'a z jakiejś trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ale też dużo DŻin proszę jak się da. A tak poważnie, do Kostki żadnych zastrzeżeń nie miałem na 26, no może poza tym że okazała się za mała. Miałem kupić 29 też Kostkę, ale panowie z niemieckiego sklepu nagle mieli problem z łącznością co było dziwne. No więc wybrałem Speca, jako że był na fullu jako największy/dłuższy z możliwych do przejechania w okolicy. I tyle. BYLE do WIOSNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aph3X Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Galeria: http://imageshack.us/g/560/dscn1463ke.jpg/ To ja też się pochwalę: Mondraker Podium Carbon 29 Pro. To nie moja pierwsza przygoda z dużymi kołami. Raz testowałem Speca Epica 29 na maratonie Golonki i mi sie bardzo spodobało. Rower na etapie upgrade-u i odchudzania. Waga rzeczywista to równe 11 kg z pedałami. Mam nadzieje, że do wiosny uda się zejść poniżej 10, bo jest potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Klasa. Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No Kolego, te żólto-czarne pasy idealnie pasują do industriau grzbietu tej wyrośniętej bestyji. Ciekawa sylwetka a minimalizm kolorystyczny podkreśla kształty, Całośc w czarnym macie (pościągałbym nawet naklejki z obręczy i tylko czerwone siodło (ale całe) - i choc to nie moja kolorystka-wyglądał by jeszcze bardziej zjawiskowo. Pozostaje jak zawsze dyskusyjna sprawa wysokości górnej rury w przedniej części ale pewnie to tylko obrona naszych umysłów przyzwyczajonych do zupełnie innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Kosmicznie wygląda ten Mondraker Producent podaje niby 9,9kg. pozdr. R/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 normalnie miodzio, wygląda jak coś przygotowanego no XXII wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Mondraker fajny. To nie będzie jedyny tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Wygląda fantastycznie. Prawdziwa besta i postrach bezdroży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Hehe, ciekawe czy producent uzasadnia w jakikolwiek sensowny sposób taki kształt ramy? Bo NA PEWNO rzuca się ona w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Rzuca się rzuca i mi osobiście się nie podoba, bo trochę pokraczna bestia, ale o gustach się nie dyskutuję przecież - stylistyka Lamborghini też niektórym nie odpowiada:D A gdyby ktoś chciał wymienić mostek na taki z inną geometrią? Producent oferuję kilka wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Cóż, moim zdaniem rama wygląda, jak po czołówce z drzewem, ale przykuwa spojrzenia, to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) źródło inspiracji ? Widocznie kształt ramy ma za zadanie zapewnić niewykrywalność przez radary, dzięki temu niepostrzeżenie dotrzemy do mety zaskakując rywali i sędzów http://www.lockheedm...oto/f-117-6.jpg Tak na serio to rama bardzo ciekawa, a na żywo dopiero robi wrażenie ! Edytowane 13 Lutego 2013 przez madluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Mię się podoba. Czytałem tylko, że taka konstrukcja mostka ogranicza kąt wychylenia kiery. Oczywiście nie chodzi o kąt przydatny w jeździe, tylko o wartości bliskie 90st. - czyli przydante przy początkach opanowywania stójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Wyróżnia się z tłumu, jest to jakąś zaletą. Może z tego powodu jest mało atrakcyjny dla złodzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) @@Sol, ograniczniki mozna wywalic i swobodnie uderzac kiera o rame wg wlasnego uznania @@stigzak, niestety nie jedyny z przodu brakuje czerwonego akcentu typu zacisk kola/korki, przewody z przodu mi sie nie podobaja - za dlugie i inaczej puscilbym ten z przedniego hampla Edytowane 13 Lutego 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 W ten deseń frame'esy zdaje się "LOOK" także wyczynia.IMO rama raczej bez sensu.Bo,że niby co po za futurystycznym wyglądem daje ten kształt powyżej główki ramy równo z mostkiem? Mocniejsza (sztywniejsza)w pionie będzie?Lepiej przenosi obciążenia?No dobrze.Jednak mocno zawyża przekrok.Raczej dla bardzo wysokich.Tak czy siak wygląda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimone Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Piękny nie da sie ukryć. Wzbudza emocje u wszystkich jak widać. dasz sie karnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Tu chodzi o tworzenie wizerunku marki. Masz rozpoznawać ten kształt z daleka i kojarzyć go z firmą. A do tego świetnie wygląda Bardzo dobrze że powstają takie projekty. Swoją drogą ten garb trochę przypomina grzbiet byka w natarciu na corridzie A jak by jeszcze rogi zamontować... No ale w końcu to hiszpańska firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 mi mamuta przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maras 79 Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Kross Level B9 Więcej zdjęć http://md-bike.blogspot.com/2013/02/o-nowym-levelu-b9-treningach-i-diecie.html Edytowane 13 Lutego 2013 przez Maras 79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi