Skocz do zawartości

[Galeria] Pokaż Twojego 29era

ZbyszekP

Rekomendowane odpowiedzi

ZIMONE ja mam 185cm i ciesze się że wybrałem tą rame. Jeździłem na identycznym modelu kumpla z ramą 19" i znacznie lepiej i wygodniej na mojej 21". Co do wysokości siodełka to prawda że do jazdy po mieście powinno być nieco wyżej dla efektywniejszego pedałowania. Za to jak jeździłem po trasach DH to dawałem (co zrozumiałe) najniżej jak się da. Co do opinii nt Cube'a szczerze powiedziawszy nie rozczytywałem się zbytnio na ten temat. Dla mnie ważne jest przede wszystkim to jak mnie się na nim jeździ i jak mnie się ten rower podoba:) nie obchodzi mnie to czy temu czy tamtemu się on spodoba czy też nie. Na tyle ile zaczerpnąłem wiedzy to podzespoły ma całkiem dobre. Przed zakupem miałem okazje się przejechać na ktmie, specu a w momencie jak siadłem na acida różnica była jak dla mnie kolosalna co do wygody jazdy. Dlatego też wybrałem cube'a. Racja że na żywo rowerek prezentuje się o wiele lepiej niż na zdjęciach. Stoję obecnie przed dylematem wyboru do niego błotniczków i nie mogę się na żadne zdecydować. Tak samo na wiosnę będę myślał nad nowym ogumieniem. Schwalbe rapid roba raczej nie kupię. W terenie nie miałem większych zastrzeżeń za to szybko schodzi na asfalcie lecz trudno w sumie się dziwić - kostka stricte pod teren. Pozatym chciałbym spróbować jakiejś nowej gumy...pytanie jakiej? :)

LAGO jak tylko się nadarzy ku temu okazja na pewno wrzucę bardziej wartościowsze fotki bike'a z jakiejś trasy.

Ale też dużo DŻin proszę jak się da. A tak poważnie, do Kostki żadnych zastrzeżeń nie miałem na 26, no może poza tym że okazała się za mała. Miałem kupić 29 też Kostkę, ale panowie z niemieckiego sklepu nagle mieli problem z łącznością co było dziwne.

No więc wybrałem Speca, jako że był na fullu jako największy/dłuższy z możliwych do przejechania w okolicy. I tyle.

BYLE do WIOSNY

dscn1463ke.jpg

Galeria:

http://imageshack.us/g/560/dscn1463ke.jpg/

To ja też się pochwalę: Mondraker Podium Carbon 29 Pro. To nie moja pierwsza przygoda z dużymi kołami. Raz testowałem Speca Epica 29 na maratonie Golonki i mi sie bardzo spodobało. Rower na etapie upgrade-u i odchudzania. Waga rzeczywista to równe 11 kg z pedałami. Mam nadzieje, że do wiosny uda się zejść poniżej 10, bo jest potencjał.

• Mod Team

No Kolego, te żólto-czarne pasy idealnie pasują do industriau grzbietu tej wyrośniętej bestyji.

Ciekawa sylwetka a minimalizm kolorystyczny podkreśla kształty, Całośc w czarnym macie (pościągałbym nawet naklejki z obręczy i tylko czerwone siodło (ale całe) - i choc to nie moja kolorystka-wyglądał by jeszcze bardziej zjawiskowo.

Pozostaje jak zawsze dyskusyjna sprawa wysokości górnej rury w przedniej części ale pewnie to tylko obrona naszych umysłów przyzwyczajonych do zupełnie innego rozwiązania.

źródło inspiracji ? Widocznie kształt ramy ma za zadanie zapewnić niewykrywalność przez radary, dzięki temu niepostrzeżenie dotrzemy do mety zaskakując rywali i sędzów

http://www.lockheedm...oto/f-117-6.jpg

Tak na serio to rama bardzo ciekawa, a na żywo dopiero robi wrażenie !

Edytowane przez madluki

@@Sol, ograniczniki mozna wywalic i swobodnie uderzac kiera o rame wg wlasnego uznania :)

@@stigzak, niestety nie jedyny

z przodu brakuje czerwonego akcentu typu zacisk kola/korki, przewody z przodu mi sie nie podobaja - za dlugie i inaczej puscilbym ten z przedniego hampla

Edytowane przez nabial

W ten deseń frame'esy zdaje się "LOOK" także wyczynia.IMO rama raczej bez sensu.Bo,że niby co po za futurystycznym wyglądem daje ten kształt powyżej główki ramy równo z mostkiem? Mocniejsza (sztywniejsza)w pionie będzie?Lepiej przenosi obciążenia?No dobrze.Jednak mocno zawyża przekrok.Raczej dla bardzo wysokich.Tak czy siak wygląda..... :thumbsup:

Tu chodzi o tworzenie wizerunku marki.

Masz rozpoznawać ten kształt z daleka i kojarzyć go z firmą.

A do tego świetnie wygląda

Bardzo dobrze że powstają takie projekty.

Swoją drogą ten garb trochę przypomina grzbiet byka w natarciu na corridzie :P

A jak by jeszcze rogi zamontować...

No ale w końcu to hiszpańska firma :)