Skocz do zawartości

[Napinacz] Problem ze spadaniem Łańcucha.

AstrO95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Wczoraj zleciłem założenie napinacza Cloud Perform na korbe Truvativ Howitzer 36t, używam przerzutek 9-rzedów. Po założeniu odrazu udałem się na lokalną traskę traskę FR. I w ciągu całego pobytu łańcuch spadł trzy razy. Na początku zastanawiałem się na złymi ustawieniami które ustawił pracownik sklepu rowerowego ale po dwóch kolejnych "wypadkach" nie jestem pewien. Wracając do napinacza jest to napinacz z rolka na dole a na górnym ramieniu posiada ta rynnę która ma zapobiegać spadaniu łańcucha. Sprawdzałem również opinie o napinaczu i wszystkie znalezione sa pochlebne. Jako że nie mam mocowania ISCG w ramie używam adaptera. Tylko ze w czasie konfiguracji napinacza zauważyłem że mogę go obracać swobodnie bez uzycia dużej siły , nawet przekręceniu całego napinacza w prawo czy w lewo ustawienia wokół suportu on sam się wyrównuje według łańcucha. Stąd moje pytanie czy adapter nie powinien być nie do ruszenia? Czy z tego mogą wynikać problemy ze spadaniem łańcucha?

Od strony mechanicznej jestem zielony także prosze o wyrozumiałość. NIe potrafię założyć suportu ani korby. Także po waszych poradach dowiem się czy konfigurować dalej czy udać się odrazu do serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...