Skocz do zawartości

[Kask] Na szeroką głowę

patus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem niedawno kask Giro indicator przez internet rozmiar 58-61 bodajże i jak sie okazało nie wchodzi na moją głowę :/

Teraz planuje kupic juz w sklepie i wczesniej przymieżyć, ale nie chce brać kazdego kasku po kolei i przymieżać, stad moje pytanie.

Które kaski są szersze w obwodzie ?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

sprubój Giro Venti

Ja kupiłem Giro Venti wersja 58-65 cm. Kaski Giro 58-61 cm też były na mnie za małe. Kask jest super wygodny i ładny, polecam!

Najtaniej tu: http://www.bikeman.pl/kask-rowerowy-giro-venti-xl-p-1136.html

A jeśli chcesz czarny to musisz szukać na allegro, będą jakieś 20 zł droższe.

Pozdro!

No i teraz mam dylemat pomiedzy Giro Venti a Crossover MET :/

Co byscie wybrali ?

To ja Ci jeszcze dołożę :) Też mam dość duży sagan i kupiłem ostatnio kask Bell XLV. Nie jest jakiś niesamowicie fajny ale całkiem przyzwoity no i można go kupić za 120-130zł. Dupy nie urywa ale polecam :)

• 2 miesiące temu...

To ja podbije temat bo sam stoje przed podobnym wyborem. Oprócz tych trzech propozycji o których była mowa wczesniej, całkiem duży i wygodny okazał się Fox Flux L/XL. Zdziwiło mnie to, bo kask jest "pełniejszy" niż w/w i myślałem że nie wejdzie na mój czerep. Nie wiem jeszcze czy go kupię bo jest prawie dwa razy droższy od konkurencji w rozmiarze XL, ale zostawiam info jakby ktoś szukał alternatywy w przyszłości :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...