karas39 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam. Wczoraj rozpiełem łańcuch (HG-40) i włożyłem go do słoika z ekstrakcyjną. Co robić dalej trzeba go nasmarować? Jeśli tak to czym najlepiej go smarować? Dziękuję! Pozdrawiam! PS.nie mam żadnego smaru do łańcucha może ktoś zaproponować cos do smarowania łańcucha do 23zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Poszukać na forum! O smarowaniu łańcucha jest temat rzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Co robić dalej trzeba go nasmarować? PS.nie mam żadnego smaru do łańcucha może ktoś zaproponować cos do smarowania łańcucha do 23zł. Jak najbardziej nasmarowac tylko bez przesady . Co do smaru to polece rohloff, nieznacznie nadwyrezy Twoj budzet ale przekonasz sie, ze warto (przykladowy link) http://allegro.pl/ol...2281863635.html No i to co napisal kolega wyzej, co prawda to prawda...milej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Niech jednak przeczyta temat ns forum i sam wyciągnie wnioski. Aha, dla mnie rohloff jest do kitu Więc jak widać bez czytania nie ma smarowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Tu masz olej, wersja ekonomiczna : Olej do łańcucha Eco-Lube - Ekosiarka.eu - kosiarki, piły spalinowe, kosy, narzędzia. wersja dedykowana, doskonale nadaje się również na suche warunki : Velo | Części i akcesoria | Finish Line | Cross Country łańcuch po nasmarowaniu i odczekaniu żeby olej wniknął w ogniwa należy wytrzeć do sucha (bez względu na użyty olej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.