piotrek17 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Cześc konto mam od dziś i jestem zielony w sprawie damperów otóż mam rower krossa sfx300 z damperem Kind Shock 291 ( ma już ok.3 lat ) przez zakończeniem sezonu w zeszłym roku zauważyłem że wycieka olej , dziś byłem na pierwszej jeździe i problem znów sie pojawił . Roweru nie katowałem , myśle że to może byc przez mocno odkręconą śrube gdyż mam LBS 650 a ważyłem 60 kg . Prosił bym was o pomoc , gdyż nie wiem co mam zrobic , czy oddac go do naprawy czy poprostu kupic nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 "Zbyt mocne odkręcenie sprężyny" tu nic nie winne, przy Twojej wadze mógłbyś jeździć na na 400tce , a sprężynę skręca się tak żeby luzu nie było, mocniejsze skręcenie równa się pogorszeniu czułości. Uszczelki z czasem się wyrabiają i trzeba wymienić, tak to już jest. Kindshocki to żaden szczyt techniki, a właściwie to raczej nic dobrego, raczej trudno żeby w serwisie to naprawili. Chyba że są tam jakieś standardowe oringi. Lepiej poszukać czegoś nowego i lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek17 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 leżeli moge wydac tak max 250 zł to lepiej mi kupic coś nowego czy bawic sie samemu w naprawe tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 4 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 poszukaj na allegro - zimą kupiłem uszczelkę do KS 501 plus olej 2,5 W i damper chodzi zaskakująco dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.