Skocz do zawartości

[Damper ] Kind Shock 291 - problem z olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc :) konto mam od dziś i jestem zielony w sprawie damperów :) otóż mam rower krossa sfx300 z damperem Kind Shock 291 ( ma już ok.3 lat ) przez zakończeniem sezonu w zeszłym roku zauważyłem że wycieka olej , dziś byłem na pierwszej jeździe i problem znów sie pojawił . Roweru nie katowałem , myśle że to może byc przez mocno odkręconą śrube gdyż mam LBS 650 a ważyłem 60 kg .

Prosił bym was o pomoc , gdyż nie wiem co mam zrobic , czy oddac go do naprawy czy poprostu kupic nowy :)

• Mod Team

"Zbyt mocne odkręcenie sprężyny" tu nic nie winne, przy Twojej wadze mógłbyś jeździć na na 400tce :), a sprężynę skręca się tak żeby luzu nie było, mocniejsze skręcenie równa się pogorszeniu czułości. Uszczelki z czasem się wyrabiają i trzeba wymienić, tak to już jest. Kindshocki to żaden szczyt techniki, a właściwie to raczej nic dobrego, raczej trudno żeby w serwisie to naprawili. Chyba że są tam jakieś standardowe oringi. Lepiej poszukać czegoś nowego i lepszego.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...