Skocz do zawartości

[2000-3000] Rower 29" lub 26" dla samej ramy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Postanowiłem przebudować swój rower i chcę kupić coś, żeby wyciągnąć z niego samą ramę, a reszty sprzętu się pozbyć, dlatego nie interesuje mnie osprzęt, a sama rama i w grę wchodzi 29er lub 26 cali. Mam 191cm, więc wiele osób doradza właśnie 29er, bo pewniej się jeździ i wygodniej. Wyselekcjonowałem już ewentualne propozycje i chciałbym dziś lub jutro się zdecydować. Mam też możliwość kupienia samej ramy Meridy do 29er, którą zamieszczam w linkach. Podpowiedzcie mi proszę, co wg Was najlepiej brać i czy kupować cały pozbywajac się osprzętu, czy samą ramę.

Przedział cenowy nie jest sztywny, bo zależy mi tylko na ramie.

SCOTT Poland - www.scott.pl

SCOTT Poland - www.scott.pl

Level B3 (29er) | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

RAMA MERIDA Big-nine 29 TFS XT-d 21 cali 2012 (2261753872) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

HIT!!! NOWA RAMA MERIDA MATTS TFS 900 D model 2012 (2267199621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rower Author Dexter 29 '' 2012r Gdynia (2280948882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

SCOTT ASPECT 29 TOUR rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński

SCOTT ASPECT 29 TRAIL rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński

MERIDA BIG NINE TFS 100D rozmiar 21" | Sklep Rowerowy Żuchliński

GIANT TALON 29er MĘSKI 2 rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński

GIANT TALON 29er 1 MESKI rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński

Te wszystkie biorę pod uwagę i coś muszę wybrać, a w głowie mam totalny mętlik. Nie wiem czy iść w stronę 29er czy zostawać przy 26" nawet.

Napisano

Taka sieczka, że głowa boli, jeśli zależy Ci na ramie odrzuć modele turystyczne a na pozostałych przejedź się i sprawdź na którym pozycja jest optymalna.

Kiedy już to zrobisz wróć do tematu ...

Napisano

Na samą ramę chętnie, ale gdzie ją kupić. Allegro śledzę od miesiąca i w sumie poza Specialized, który mi uciekł i Meridą nic fajnego nie ma. W sklepach mały wybór ram.

Wiem, że sieczka, bo mam nieokreślony styl jazdy. Lubię trasy po 60 - 100km, ale zdaję sobie sprawę, że czeka mnie długi powrót do formy, bo spędziłem sporą część zimy w szpitalu niestety.

Rower do rekreacji, ale dla zabawy chcę pojechać w kilku maratonach.

Jeździłem na tych rowerach i pasował mi Kross oraz Scott. Meirda była też spoko, ale inny model był, więc nie oceniam.

To może spytam inaczej. Powiedzmy, że chcę ramę do 29era i chcę na nią wydać ok. 1000zł. Co wtedy polecacie?

• 4 tygodnie później...
Napisano

a z ciekawości zapytam ile dałeś za niego? bo też mi chodzi po głowie 29cali

Cena sklepowa to z tego co pamiętam 3400zł. Po rabatach wyszło mnie 3200zł.

Okazało się, że kupienie nowego, przełożenie części i sprzedanie starych oraz niepotrzebnych nowych jest korzystniejsze. Wyszło taniej, niż składanie nowego. Nawet uwzględniając uszkodzenie przewodu hamulcowego, którego koszt wymiany sięgnął 250zł, bo były tylko w stalowym oplocie dostępne do tego Hayesa, a już nie miałem cierpliwości czekać dłużej na sprowadzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...