Grzesiek1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam, Postanowiłem przebudować swój rower i chcę kupić coś, żeby wyciągnąć z niego samą ramę, a reszty sprzętu się pozbyć, dlatego nie interesuje mnie osprzęt, a sama rama i w grę wchodzi 29er lub 26 cali. Mam 191cm, więc wiele osób doradza właśnie 29er, bo pewniej się jeździ i wygodniej. Wyselekcjonowałem już ewentualne propozycje i chciałbym dziś lub jutro się zdecydować. Mam też możliwość kupienia samej ramy Meridy do 29er, którą zamieszczam w linkach. Podpowiedzcie mi proszę, co wg Was najlepiej brać i czy kupować cały pozbywajac się osprzętu, czy samą ramę. Przedział cenowy nie jest sztywny, bo zależy mi tylko na ramie. SCOTT Poland - www.scott.pl SCOTT Poland - www.scott.pl Level B3 (29er) | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie RAMA MERIDA Big-nine 29 TFS XT-d 21 cali 2012 (2261753872) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. HIT!!! NOWA RAMA MERIDA MATTS TFS 900 D model 2012 (2267199621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Rower Author Dexter 29 '' 2012r Gdynia (2280948882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. SCOTT ASPECT 29 TOUR rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński SCOTT ASPECT 29 TRAIL rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński MERIDA BIG NINE TFS 100D rozmiar 21" | Sklep Rowerowy Żuchliński GIANT TALON 29er MĘSKI 2 rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński GIANT TALON 29er 1 MESKI rozmiar XL | Sklep Rowerowy Żuchliński Te wszystkie biorę pod uwagę i coś muszę wybrać, a w głowie mam totalny mętlik. Nie wiem czy iść w stronę 29er czy zostawać przy 26" nawet.
Obes Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Taka sieczka, że głowa boli, jeśli zależy Ci na ramie odrzuć modele turystyczne a na pozostałych przejedź się i sprawdź na którym pozycja jest optymalna. Kiedy już to zrobisz wróć do tematu ...
Pepe91 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 to nie lepiej zapolować na samą ramę? tylko właśnie powiedz jak jeździsz? ścigasz się czy jesteś bardziej turystą?
Grzesiek1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Napisano 18 Kwietnia 2012 Na samą ramę chętnie, ale gdzie ją kupić. Allegro śledzę od miesiąca i w sumie poza Specialized, który mi uciekł i Meridą nic fajnego nie ma. W sklepach mały wybór ram. Wiem, że sieczka, bo mam nieokreślony styl jazdy. Lubię trasy po 60 - 100km, ale zdaję sobie sprawę, że czeka mnie długi powrót do formy, bo spędziłem sporą część zimy w szpitalu niestety. Rower do rekreacji, ale dla zabawy chcę pojechać w kilku maratonach. Jeździłem na tych rowerach i pasował mi Kross oraz Scott. Meirda była też spoko, ale inny model był, więc nie oceniam. To może spytam inaczej. Powiedzmy, że chcę ramę do 29era i chcę na nią wydać ok. 1000zł. Co wtedy polecacie?
Obes Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Może poproś o przeniesienie tematu do działu - 29er .
Grzesiek1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Napisano 18 Kwietnia 2012 Decyzja zapadła. Kupiłem Scott Scale 29 Competition. Tutaj link: http://www.scott.pl/product.php?id_cat=570&id_prod=3027 Temat można zamknąć.
Pepe91 Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 a z ciekawości zapytam ile dałeś za niego? bo też mi chodzi po głowie 29cali
Grzesiek1 Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 a z ciekawości zapytam ile dałeś za niego? bo też mi chodzi po głowie 29cali Cena sklepowa to z tego co pamiętam 3400zł. Po rabatach wyszło mnie 3200zł. Okazało się, że kupienie nowego, przełożenie części i sprzedanie starych oraz niepotrzebnych nowych jest korzystniejsze. Wyszło taniej, niż składanie nowego. Nawet uwzględniając uszkodzenie przewodu hamulcowego, którego koszt wymiany sięgnął 250zł, bo były tylko w stalowym oplocie dostępne do tego Hayesa, a już nie miałem cierpliwości czekać dłużej na sprowadzenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.