Skocz do zawartości
  • 0

20 letni rower rower niemiecki, kupno

Gość Patrycja

Pytanie

Gość Patrycja
Napisano

Cześć.

Mam na oku niezwykle uroczy 20 letni rower w stylu holenderskim, koszyczek, wąskie opony, cienkie ramy. Z góry mówię, że nie mam zielonego pojęcia na temat rowerów, a z racji tego, iż ta moja zachcianki to dosyć spory wydatek (bo aż tysiąc złotych) nie kupię go, zanim nie sięgnę po poradę.

Jak oznajmia właścicielka rower nie był nigdy używany, na zdjęciach śladów użytku nie widać. Rower jest firmy: HANSEATIC LUXUS-KLASSE.

No i przede wszystkim chciałabym usłyszeć jakieś opinie. Dodam, że jeśli mam wydać tysiąc złotych na rower oczekuję, że będzie on w pełni sprawny (podbno jest), nie chciałabym wydawać nań dodatkowych pieniędzy, wymieniać części itd. Chciałabym na nim naprawdę sporo pojeździć (wiosna, lato, jesień) niemal codziennie. No i żeby mi się toto nie rozpadło gdzieś po drodze.

Z góry dziękuję.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

20 letni rower to sporo, nawet jeśli nie był nigdy używany, to czas sprawił, że smar zniknął, czyli przed użyciem będzie trzeba go poroskręcać i przesmarować. 1000zł to trochę za dużo moim zdaniem

Gość Patrycja
Napisano

20 letni rower to sporo, nawet jeśli nie był nigdy używany, to czas sprawił, że smar zniknął, czyli przed użyciem będzie trzeba go poroskręcać i przesmarować. 1000zł to trochę za dużo moim zdaniem

A jakieś koszta związane z tym? Bo raczej nie widzę siebie rozkręcającej rower;).

Problem tkwi w tym, że ciężko znaleźć tak uroczy "holenderski" rower, który by był nowy. Te nowe już nie mają tego "czegoś", a przynajmniej nie znalazłam niczego nowego, co spełniałoby moje oczekiwania.

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 19 Kwietnia 2012 - bez sensu
Ukryte przez mrmorty, 19 Kwietnia 2012 - bez sensu

kompletny serwis wyniesie pewnie gdzieś do 200zł + dopłata za wymianę części - jeśli wystąpiła by mimo wszystko taka konieczność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...