Skocz do zawartości
  • 0

rama z mtb na szose/ostre?

Gość Paweł

Pytanie

Napisano

Witam,

Odkopałem starą ramę z amorem która od widelca do siodła ma 55 cm, mam też do niej koła 26". Czy da się z tego zrobić coś w stylu szosówki dla osoby o wzroscie 190 cm? czy rama nie będzie za mała? Nie wiem czy to dobry pomysł ale myślałem żeby na przodzie zrobic jedną zębatkę a z tyłu np przerzutke na 3. Proszę o poradę.

Pozdrawiam,

Paweł

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oczywiscie idzie to zrobic! sam sie za cos takiego zabralem.mam 19 calowa ramke mtb Author-traction.wpakowalem do tego kola 622.z przodu zmienilem widelec na 28 cali.jesli chodzi o tyl...pojawily sie problemy z hamulcem(na razie jezdze z wolnobiegiem)piwoty sa za nisko.ale i na to jest sposob-montaz hamulcow szczekowych szosowych.(albo tarcze jesli ktos lubi)jesli chodzi o te hamulce szosowe to trzeba zwrocic uwage na ich rozmiar bo standardowe prawdopodobnie beda za krotkie.w moim wypadku bedzie to rozmiar 52mm.mozna dostac u shimano albo tektro. jesli chodzi o naped to jeszcze nad nim pracuje...z tylu mam kasete 8 rzedow, przod...no wlasnie,klasyczna mtb(shimano lx),wykrecilem sredni blat i w jego miejsce chce przelozyc duzy zeby lancuch troche humanitarniej potraktowac.trzeba tylko troche podszlifowac korbe bo pare mm roznicy. na zyczenie zdjecia mailem...macin_s79@hotmil.com w temacie oczywiscie prosze napisac o co chodzi zebym nie potraktowal jako spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...