Skocz do zawartości

[porady] Video grabber,czyli zgrywanie VHS na DVD

Grzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozdzielczosc Obsługuje : NTSC 720x480 @ 30fps, PAL 720x576 @ 25fps

Taka rozdzielczość daje radę... Więcej i tak przecież nie wyciągniesz, ze względu na jakość sygnału na kasecie VHS... Urządzenie kosztuje nic, więc można zaryzykować.

Napisano

Racja,nie ma co cudów oczekiwać,ale jak pamiętam,to same nagrania są w dobrej jakości,o ile nie w bardzo dobrej(jak na tamte czasy(jakieś 15-20 lat temu).Mój dziadek mial w tym czasie taką malutką firemkę, nagrywał głównie uroczystości ślubne.Nie znam sie na parametrach,ale nagrywał dosyć wypaśna wówczas kamerą Panasonic'a.Dziadka już dawno nie ma, sprzęt został.Wracając do sedna-chyba spróbuję się z tym zabawić,specem nie jestem,ale trochę poczytałem i nie wydaje się to być trudne.Ceny takich 'zabiegów' w zakaldach trochę odstraszają,tym bardziej,że to długie filmy, dlatego warto najpierw samemu spróbować.

• 2 tygodnie później...
Napisano

ojciec uzywal dokladnie tego sprzetu do tego samego zadania i daje rade, tylko zorganizuj sobie jakis dobry programik do przechwytywania, bo to co daja na CD to masakra, minuta filmy w 720 to jakies 100MB :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...