Terrqge Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Mam następujący problem, reguluję sobie prowadnik (przerzutki shimano altus) śrubami L i H, no i na przerzutce 1x jest wszystko dobrze a łańcuch jest oddalony o zaledwie pare mm od częsci prowadnika, która jest po wewnętrznej stronie przerzutki, na przerzutce 3x również wszystko jest w porządku i łańcuch nie ociera, jest bardzo minimalnie oddalony od zewnętrznej częsci prowadnika. Z tym, że mam spory problem z przerzutką 2x. A mianowicie na 2x1, 2x2, 2x3, 2x4 jest wszystko dobrze i łańcuch nie ociera, ale na 2x5, 2x6, 2x7 i przede wszystkim 2x8 łańcuch ociera o prowadnik, na 2x8 strasznie głośno ociera. Ja wiem, że moge po prostu nie jeździć na w/w przełożeniach, ale jak zrobić, żeby aż tak nie ocierał. przy 2x8 po prostu stuka, jest tak blisko prowadnika... Próbowałem już kręcić tymi śrubami w różne strony, niestety nic nie przynosi skutku, przy 2x5 i większej łańcuch zawsze ociera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A baryłką kręciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A baryłką kręciłeś? No właśnie,do regulacji drugiego biegu, służy ta mała nakrętka przy manetce(sis). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 No właśnie,do regulacji drugiego biegu, służy ta mała nakrętka przy manetce(sis). Mówicie o tej małej nakrętce przy lewej manetce do zmiany przedniej przerzutki rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tak. Poczytaj wicej o regulacji: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Wielkie dzięki chłopaki, nieco dokręciłem tą baryłkę przy lewej manetce i już nie ociera. Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.