Skocz do zawartości

[do 1500zł] uniwersalny do jazdy po mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem zainteresowany kupnem roweru, który będzie mi służył do jazdy do szkoły (około 7km) oraz do weekendowych przejażdżek (około 150km), po lesie i górach nie będę jeździł, ewentualnie rzadko trafi się troche terenu. Jako iż jestem całkowitym laikiem liczę na waszą pomoc. Chciałbym aby rower mieścił się w cenie do 1500zł, aby był szybki, wygodny na długie dystanse i przede wszystkim wytrzymały, abym nie musiał go naprawiać.

Najlepiej gdyby był to rower z firm wymienionych w niżej przedstawionym linku:

http://www.rojax.pl/o-firmie/partnerzy

Jak napisałem przede wszystkim liczy się jakość, wytrzymałość i wygoda ale również im niższa cena tym lepiej.

Napisano
Chciałbym aby rower mieścił się w cenie do 1500zł, aby był szybki, wygodny na długie dystanse i przede wszystkim wytrzymały, abym nie musiał go naprawiać.

Przejdź do alternatywnej rzeczywistości...;)

A poważnie, musisz przedewszystkim poszukać na forum taki temat wałkowany był w tamtym tygodniu codziennie !

Rower muszisz dobrać do tych wycieczek, bo wtegy będzie najintensywniej eksploatowany.

Napisano

A czy możecie mi polecić jakieś konkretne modele rowerów do 1500zł? Tak jak mówiłem rower mam zamiar kupić nowy, najelpiej z firm wymienionych pod linkiem w pierwszym poście.

Niestety się nie znam, toteż możecie polecić i MTB i szosowy i trekkingowy a na 100% mi pomożecie.

Napisano

Witam.

Z własnego doświadczenia mogę polecić Kross`a Level A2. Do 1500 znajdziesz spokojnie nowy. Można nim pojeździć szybko, a w teren też się świetnie nadaje :)

Napisano

Można nim pojeździć szybko, a w teren też się świetnie nadaje

przecież napisał:
...służył do jazdy do szkoły (około 7km) oraz do weekendowych przejażdżek (około 150km), po lesie i górach nie będę jeździł...

Po jaką cholerę polecasz mu rower MTB? W dodatku przepłaca ok 500 zł w stosunku do innych firm polskich.

lukik223 - poszperaj w postach z zeszłego tygodnia, były pytania identyczne, znajdź / wybierz sobie kilka modeli, podlinkuj i wtedy na pewno ktoś ci pomoże.

Napisano

Wg mnie NIE, ładny jest oki, ale za drogi jak na osprzęt, przeciętny amor - choć dobra firma, bardzo przeciętna kaseta, jak zwykle źle dobrany łańcuch (jeden z najtańszych) dość słabe hamulce i przerzutki. Wg mnie rower powinien kosztować ok 800 zł. Polski produkt za 900zł dostaniesz na osprzęcie o dwie klasy wyższy.

Napisano

http://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/3689633

Co wy na to? słyszałem że romety nie są polecane, nie wiem czego, podobno trudno naprawić ale czy często się psują?

Możecie zlinkować jakieś rowery? Chodzi mi o trekkingowe w tych cenach.

Czasem będe musiał zostawiać rower i te rowery są zapinane tak że łatwo wyciągnąć kółka i siedzenie, da się jakoś to zmienić, zablokować czy nic tylko kupić długie zapięcie?

Napisano

Też szukałem do 1500 głównie na miasto i najbardziej odpowiadał mi Romet RX-500... nie da rady jednak dostać go na ramie 21" . Zdecydowałem się na Kands Maestro na podobnym jakościowo osprzęcie, a w cenie znacznie niższej (allegro, różne wersje)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...