marek93 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Cześć, moje oryginalne klocki właśnie się zużyły i kupiłem nowe accenta dwu składnikowe. Zabieram się do wymiany, wyjmuję stare, wkładam nowe i nie mogę wsadzić koła, tzn, pomiędzy klockami jest za mało miejsca na tarczę. Wyjmuję nowe klocki, zakładam stare i rozpycham na maxa śrubokrętem tłoczki, po czym one znowu troszkę wychodzą Rozpychanie powtarzam kilka razy, ale one zawsze powracają. Macie pomysł co z tym zrobić? Myślę o serwisie zacisku, tzn rozebrać go i nasmarować tłoczki, tylko czym? Do serwisu hampli Avida, używałem specjalnej pasty ATE, mogę jej tu użyć? czy lepiej np, lepszy będzie smar do piast czy może olej mineralny? muszę się z tym szybko uwinąć bo w niedzielę wybieram się na górski maraton i miło by było mieć czy hamować pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 przed rozpychaniem odkręć tą małą śrubkę odpowietrzającą w klamce, i pójdzie bez problem tylko ostrożnie, żeby Ci płyn nie wyciekł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dokładnie za dużo płynu było własne a klocki między soba różnią się gruboscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ok, dzieki za pomoc, temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.