marek93 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Cześć, moje oryginalne klocki właśnie się zużyły i kupiłem nowe accenta dwu składnikowe. Zabieram się do wymiany, wyjmuję stare, wkładam nowe i nie mogę wsadzić koła, tzn, pomiędzy klockami jest za mało miejsca na tarczę. Wyjmuję nowe klocki, zakładam stare i rozpycham na maxa śrubokrętem tłoczki, po czym one znowu troszkę wychodzą Rozpychanie powtarzam kilka razy, ale one zawsze powracają. Macie pomysł co z tym zrobić? Myślę o serwisie zacisku, tzn rozebrać go i nasmarować tłoczki, tylko czym? Do serwisu hampli Avida, używałem specjalnej pasty ATE, mogę jej tu użyć? czy lepiej np, lepszy będzie smar do piast czy może olej mineralny? muszę się z tym szybko uwinąć bo w niedzielę wybieram się na górski maraton i miło by było mieć czy hamować pozdro
Czajnik Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 przed rozpychaniem odkręć tą małą śrubkę odpowietrzającą w klamce, i pójdzie bez problem tylko ostrożnie, żeby Ci płyn nie wyciekł
kepa416 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Dokładnie za dużo płynu było własne a klocki między soba różnią się gruboscia.
marek93 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 ok, dzieki za pomoc, temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.