YgreK Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Cześć. Na początku powiem, że jestem zielony w kwestii hydraulików. Nie bedę opowiadał całej historii związanej z tymi hamulcami, tylko przejdę do sedna sprawy. Czy tak powinien wygladać hamulec po zdjęciu klocków? Czy ten tłoczek nie powinien być na płasko w środku (jak ten z drugiej strony)? Zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Pytanie czy dotykałeś klamki po wyciągnięciu okładziny, oraz jak wygląda klocek i tarcza? Bardzo mocno się wysunął prawie wypadł jeśli się dostał piasek a klocek był wytarty to mogło dojść do zapiaszczenia a potem nie chciał wrócić na swoje właściwe miejsce. Odpowiadając na twoje pytanie: nie powinno to tak wyglądać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 BM Wrocław, błoto, brak klocka. z jednej strony, takie metalowe coś między klockami zniszczone. Prawdopodobnie jest jak mówisz. Jak doprowadzić to do stanu normalnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Wciśnij i przytrzymaj tłoczek aby wysunąć ten drugi(pompując klamką). No i przede wszystkim umyj zacisk, bo w syfie nic nie będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 BM Wrocław, błoto, brak klocka. z jednej strony, takie metalowe coś między klockami zniszczone. Jakbyś opisywał mój zacisk po tym samym wyścigu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Przeczyściłem, zrobiłem tak jak Andrew polecił i wszystko okey. Schowały się. Teraz czekam tylko na klocki i będzie git. Wybrałem spiekane metaliki A2Z. Zobaczymy jak się spiszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PauL605 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ah ten niedzielny BM we Wrocławiu... U mnie w RX po 30 minutach tylnego hamulca nie było. Tylne klocki do blachy. W przednich trochę zostało okładziny. Ja zamówiłem komplet EBC Gold. Czy po takim maratonie , nie trzeba czasem wymienić płynu , profilaktycznie odpowietrzyć ? Co zrobić z tarczami , gdy używaliśmy hamulców w których klocki to jedynie kawałek blachy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 To czy trzeba coś zrobić zależy jak bardzo tblachy zaszalały po powierzchi tarczy. Zobaczyć jak się ma powierzchnia cierna tarczy, gdybam że można jej używać nadal. Jeśli hamulec po założeniu nowych klocków działa tak jak przedtem to nie ruszałbym go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A czy te klocki A2Z w wersji Gold, czyli jak pisze YgreK spiekane metaliki, nie wpłyną negatywnie na żywotność tarczy (oryginalne Formuli) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Pewnie trochę ją zmniejszą ale czego nie robi się dla skutecznych hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.