Skocz do zawartości

[Formula RX] Czy tak powinno to wyglądać?

YgreK

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Na początku powiem, że jestem zielony w kwestii hydraulików.

Nie bedę opowiadał całej historii związanej z tymi hamulcami, tylko przejdę do sedna sprawy.

Czy tak powinien wygladać hamulec po zdjęciu klocków? Czy ten tłoczek nie powinien być na płasko w środku (jak ten z drugiej strony)?

Zdjęcia:

P1120464.JPG

P1120458.JPG

Pytanie czy dotykałeś klamki po wyciągnięciu okładziny, oraz jak wygląda klocek i tarcza? Bardzo mocno się wysunął prawie wypadł :P jeśli się dostał piasek a klocek był wytarty to mogło dojść do zapiaszczenia a potem nie chciał wrócić na swoje właściwe miejsce. Odpowiadając na twoje pytanie: nie powinno to tak wyglądać!!

Ah ten niedzielny BM we Wrocławiu...

U mnie w RX po 30 minutach tylnego hamulca nie było.

Tylne klocki do blachy.

W przednich trochę zostało okładziny.

Ja zamówiłem komplet EBC Gold.

Czy po takim maratonie , nie trzeba czasem wymienić płynu , profilaktycznie odpowietrzyć ?

Co zrobić z tarczami , gdy używaliśmy hamulców w których klocki to jedynie kawałek blachy ?

To czy trzeba coś zrobić zależy jak bardzo tblachy zaszalały po powierzchi tarczy. Zobaczyć jak się ma powierzchnia cierna tarczy, gdybam że można jej używać nadal.

Jeśli hamulec po założeniu nowych klocków działa tak jak przedtem to nie ruszałbym go.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...