Speqto Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam. Ostatnio rozkoszując się jazdą stała się rzecz straszna, brak hamulca Zaczął wylewać sie płyn, a hamulec przestał działać całkowicie. Miejsce z którego wylewał się płyn: Brakuje jakiejś śrubki, czy jest to jakaś sprawa poważniejsza. Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel13 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 nie jestem pewien skąd wylewa się płyn ale jak straci ciśnienie to nie będzie hamował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speqto Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Z tej czarnej gumy zaznaczonej, w środku jest dziurka z której wylatywał. Nie znam się na tym, więc nie wiem co tam mogło być i skąd wziąć jakiś zamiennik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Miałem te hamulce. W tym miejscu powinna znajdować się mała, gumowa zaślepeczka, która zatyka otwór (popatrz na drugą klamkę). Bez niej płyn będzie się wylewał. Nie wiem czy uda ci się gdzieś coś takiego dostać, popytaj po sklepach, użytkownikach - może ktoś ma. Ew. spróbuj samemu wykombinować jakiś "korek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speqto Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Czyżby brakowało tej zaślepki: http://roweryokey.pl/zaslepka-otworu-odpowietrzajacego-hfx-9-sole.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dokładnie takiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.