Skocz do zawartości

[Wyjasnienie] Podział amortyzatorów REBA

Mexyk

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem przed zakupem REBY ale nie w pięć ni w dziesięć nie wiem co jest czym. Na stronie RS jest tylko RL i RLT, na aukcjach widzę SL, WC, Race, Team, z U-Turn 120/100/80, 100/80. Nawet w sklepach nie wiedzą co mają. Bo mówią, że SL jest produkowany no ale skoro na stronie RS nie ma to pewnie nie ma. Doradźta ludzie.

Do tego co koledzy napisali powyżej dodam:

- Do 2008 Reba bez U-turn miała skoki 85/100/115 lub 80/100 (przestawiane podkładkami po rozebraniu)

- Te wersje miały na prawej goleni naklejkę z nazwą modelu pod kątem 90°

- W 2009 zmianie uległy dolne golenie, zyskały zgrubienie w połowie dolnych goleni zwane Power Bulge, poprawiono sztywność, zdaje się zmieniono trochę bebechy.

- Skoki od tego rocznika to 80/100/120.

- Rocznik 2009 miał naklejki w formie paska idącego po skosie z góry prawej goleni na dół lewej (nie wiem czy jasno napisałem, ale jak się zobaczy, to będzie wiadomo o co chodzi)

- Rocznik 2010 miał naklejki na tej samej wysokości na dole goleni.

- W roczniku 2011 naklejki o trochę innym kształcie (nie pamiętam już dokładnie jak które wyglądają) są w tych samych miejscach, zmieniły się nazwy na RL/RLT itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...