MikeSkywalker Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 W poprzednim sezonie śmigałem na rowerze w butach do biegania. Wentylacja rewelacyjna, ale średnio się trzymały na plastikowych pedałach, zwłaszcza w deszczu, do tego pewnie część siły nóg amortyzowała podeszwa. Buty się rozwaliły bo miały parę lat, poza tym szukam jakiś bardziej przystosowanych na rower. W rowerze zmieniam pedały na platformy, do tego na wakacjach kupuję streetówkę i tam też wiadomo platformy. Także szukam jakiś butów z płaską podeszwą ale chociaż dobrze wentylowanych. Pytanie jak buty na deskę czy BMX'a sprawdzą się w XC? Wiadomo czasem trzeba pod górkę się wspinać z rowerem na plecach czy obok siebie, czy takie płaskie podeszwy dadzą radę? Do tego wiadomo buty będą na co dzień na uczelnię i do śmigania w streetcie. Cena? Okolice 200złotych, im mniej tym lepiej. Jakieś firmy polecacie, jakiś unikać? Marki skateboardowe, Nike, Etnies, DC, Vans? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Buty do XC to SPD, a na platformy to w czym Ci wygodniej, byle podeszwa była w miarę szeroka i dobrze trzymająca się na śrubach. Jeśli chodzi o marki typowo skejtowskie to DC, Etnies, Vansy baunsy, Gravisy i resztę tego typu odradzam, chyba że chcesz ładnie wyglądać przez tydzień, a potem jeździć z wytarganymi dziurami w 'dobrej' jakości zamszu czy tam innych materiałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Z tego co zauważyłem to sporo osób śmiga po lasach na platformach dlatego sam myślę nad zmianą, w SPD się pchał nie będę bo za bardzo szaleję na rowerze i na mieście i w terenie. Mogłem napisać zamiast XC enduro bo coś w ten deseń praktykuję na słabym sprzęcie. Właśnie byłem ciekaw czy ktoś może korzysta i jakiś konkretny model poleci z płaską podeszwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ja tam póki co jeżdżę w butach z decatchlona za 120 zł kupiłem do biegania ale wolę jeździć póki co daję radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 · Ukryte przez Schwefel, 17 Kwietnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 17 Kwietnia 2012 - Brak powodu Szkoda, że z tych nie ma większych rozmiarów. Kipiałbyś lansem w takich uciapkanych błotem http://allegro.pl/ni...2094806760.html Odnośnik do komentarza
MikeSkywalker Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 · Ukryte przez Schwefel, 17 Kwietnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 17 Kwietnia 2012 - Brak powodu Wiesz, taką ironię możesz sobie odpuścić bo nie po to zakładałem temat żeby jej słuchać. Poczekam na reakcję moderatora. Rozumiem że takie buty to dla Ciebie również lans http://allegro.pl/buty-661-dually-spd-rozm-43-i2238413311.html szkoda tylko że w moim mieście jest większy wybór "nierowerowych" butów z płaską podeszwą. Odnośnik do komentarza
skubany3 Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 ja tam póki co jeżdżę w butach z decatchlona za 120 zł kupiłem do biegania ale wolę jeździć póki co daję radę Buty do street mają być wygodne dla ciebie i lepiej aby były miękkie podeszwy (lepsza przyczepność ) ja polecam buty VTy znajdziesz je w daichmanie dobre tez są nike albo adidas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 A wie ktoś jak z wytrzymałością butów 661 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.