Skocz do zawartości

[Spodnie] Obcisłe kolarki, a wkładki

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, po zakupie roweru powoli zaczynam uzupełniać odzież, na razie delikatnie, z czasem pewnie ogarnę jakiś lepszy sprzęt.

Raczej niezbyt jestem (jeszcze) zwolennikiem obcisłych spodenek, dużo bardziej trafia do mnie idea wkładki pod spód, a na wierzch luźniejsze spodnie (docelowo pewnie Hummvee Endura, ale to później).

Czy jest różnica między rzeczami opisywanymi jako "kolarki" (np. Decathlon - B'Twin 5 flat ) a wkładkami do luźniejszych spodni ( Mesh Liner Clickfast )? Czy to w gruncie rzeczy te same produkty, i każde obcisłe spodenki z wkładką można założyć pod luźniejsze spodnie?

Dodatkowe pytanie - takie obcisłe spodenki nosi się na bieliznę, tak? Czy bezpośrednio na skórę? Oczywiście najchętniej bym ogarnął sobie właśnie te Endury, ale nie mam w pobliżu stacjonarnych sklepów.

• Mod Team

Obcisłe z reguły noszone są bez bielizny chociaż nie jest to dogmatem.

Obciślaki określane jako kolarki to odzież wierzchnia, natomiast wkładek do luźnych raczej nie da się nosić jako warstwa wierzchnia.

Na obciślaki można założyć spodenki luźniejsze ale w upalne dni może się co nieco zagotować. Wkładki są z reguły wykonane z siateczki dlatego bardziej nadają się pod luźne.

Możesz używać pod szorty lub luźne spodnie bieliznę z pampersem, np.:

http://www.velo.pl/produkty/default/?m=1&pk=%&id=148

czy podobne innej firmy.

Takie bokserki mają krój dopasowany do ciała, choć oczywiście nie są tak obcisłe jak spodenki zewnętrze. Pod te bokserki nie zakłada się dodatkowej bielizny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...