Skocz do zawartości

[do 2700] Cross - 3 typy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Noszę się z zamiarem kupna roweru będzie on służył przeważnie do jazdy po utwardzonych nawierzchniach i tylko sporadycznie jakiś szuter czy niedyży podjazd po żwirze.

Z tego co wyczytałem na forum i po dzisiejszej wizycie w Sklepie mam 3 rowery na których się skupiłem i tu prośba do Was drodzy koledzy o ocene poszczególnego wyposarzenia w rowerach ponieważ ja kompletnie sie na tym nie znam :)

Kross Evado 4.0 - wyczytany z forum (2499zł)

http://www.kross.pl/pl/2012/cross/evado-4-0

Unibike Zethos GTS - oglądany w sklepie (zachwalany przez sprzedawce) (2699zł)

http://www.unibike.pl/zethosgts.html

Merida Crossway 300-D - wyczytany z forum (2679zł)

http://www.rowerymerida.pl/produkt415/crossway-300-d-rower-merida.html

Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe namiary na sklepy itp z niższymi cenami tych rowerów lub może zaproponować jakiś rabat będę bardzo wdzięczny również za informacje o tym:)

Pozdrawiam Łukasz

nikt niepodpowie?

Napisano

nikt niepodpowie?

nikomu niechce się na pesymistyczne pytanie odpowiadać!! :thanks:

zazwyczaj sie poleca to czym się jeździ/ło

ale w podanym przedziale cenowym masz olbrzymie pole do popisu

kross na tej ramie jest fajny ale do 1500zł

unibike ma sporo ludzi ze wzgledu na cena-jakość

a ja oczywiście polece meride bo ma najfajniejsza rame :thumbsup: (na aukcji 300D jest za 2150pln)

ale ja bym zrobił taki myk

ten http://allegro.pl/damka-hercules-cala-na-deore-xt-stan-idealny-i2277974589.html

najlepsze możliwe komponenty w tej klasie model na 2010-2011r.(nowy od 5000pln

a jeśli rama niepasi to nową za 500pln i przełozyć reszte a rame za 100-200pln sprzedać

a i miło by było jakby autor wątku przynajmniej potwierdził ze zechciało mu sie przeczytać-to chętniej ludzie odpisuja :verymad:

Napisano

No z tego co widze to tam wszystko z najwyższej półki od Shimano, XT to już z tego co czytałem bardzo porządny sprzęt. Czyli co proponujesz nie brać Crossa tylko wziąsc MTB i ewentualnie z amorem pod siodłem zeby wygoda była większa i dało sie po asfalcie jeździć?

Napisano

nie mtb tylko treking=cros bez bagażnika(do twoich potrzeb tylko 28" koła)

jaki rozmiar ramy potrzebujesz??

ten rower niesprzedał się jeszcze tylko z powodu nieatrakcyjnej dla większości ramy

i w takim rowrze v-brecki wcale nie są wadą

sztyce w siodełku służą do ściągania klienta w sklepie,bo w praktyce szybko dostaja luzu i się zacierają(no chyba że kosztuje 500pln :laugh:

sztyce w siodełku służą do ściągania klienta w sklepie,bo w praktyce szybko dostaja luzu i się zacierają(no chyba że kosztuje 500pln :laugh:

Napisano

Rama jakiej potrzebuje to 18-19" jak MTB to nie wiecej niz 18". Z drugiej znowu strony zastanawiam się czy jednak nie wziść MTB bo w mojej okolicy (bieszczady praktycznie) górek nie brakuje więc może to będzie lepszym rozwiązaniem. A co myślisz o rowerze skladanym? Kupić wszystko oddzielnie i wtedy Dać komus do serwisu żeby złożył i wyregulował?

Napisano

cross w codziennym użytkowaniu bije na głowe mtb ,a leśne dróżki czy szlaki to nie problem(kwestia opon)jest masa wypowiedzi na tym forum

jeśli masz ponizej 20l to wybierzesz mtb jeśli ponad 30l to tylko na kołach 28"(to taka moja teoria na szybko) :icon_cool:

ja CI daje własnie baze do złożenia roweru(osobno wcale taniej nie wyjdzie -a wybierzesz niższe grupy)

tyle odemnie -niech i inni sie poudzielają

Napisano

no ale jak sam na pewno dobrze wiesz, jezeli kupowac uzywke to tylko sprawdzoną i sprawną, a jaką mam gwarancje ze to po roku czy dwóch coś mi nie padnie, sam napisales te komponenty Shimano są z 2010-2011. Co do przedziału wiekowego to nie łapie się w Twoich widełkahc bo mam 22l wiec ani ponizej 20l ani powyzej 30l:) hehe niemniej jednak widzę ze nikt inny nie ma ochoty się wypowiedziec i to mnie troche smuci :( Poza tym teraz to juz sam nie wiem czego chce, czy Crossa czy Mtb ;/ Ale jezeli mowisz ze Crossem tez w teren pojade to sie teraz waham

Napisano

mam podobny problem, tylko trochę latek mniej (17)

po poście

jeśli masz ponizej 20l to wybierzesz mtb jeśli ponad 30l to tylko na kołach 28"(to taka moja teoria na szybko) :icon_cool:

zaczynam poważnie się zastanawiać : Kellys Saphix 2011 (cross), Kross Level A2 2011 (mtb xc) czy jakiś Hexagon (np. V6 czy V8). Chciaż może w tym jest trochę prawdy.

Tobie czerwony polecałbym jakiegoś crossa z pewnością (dodatkowo jeśli planujesz dużo jeżdzić), mtb w tym przypadku będzie trochę mniej wygodne (szczególnie ze względu na większy bieżnik opon).

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rower kupiony, nabytek to używany niecały rok przez starszego Pana CUBE Acid z model 2011r. Wszystko w stanie idealnym, ryski nawet jednej na ramie nie ma, poobklejany taśmą, żeby linki hamulcowe nie obcierały. Kwota za jaką go kupiłem to 2000zł. Dodatkowo ten Pan mówił ze przejechał około 2000km. Wydaje mi się że zakup udany.

Dziękuje wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...