iza121 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Hej Mam pytanie dotyczące rękawic Polednik z długimi palcami. Jak ta rozmiarówka wygląda faktycznie (jest zaniżona/zawyżona), czy rękawiczki się rozciągają dużo po noszeniu (lepiej kupować rozmiar mniejsze)? Według rozmiarówki powinnam brać rozmiar L Co mnie bardzo dziwi, tym bardziej, że na stronie jest napisane, żeby brać rozmiar większe, czyli XL (obwód ręki mierzony z kciukiem). Normalnie noszę S, względnie M, aczkolwiek lidlowskie 7 są mi za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Nie jest tak prosto odpowiedzieć w przypadku tej firmy jak wypada rozmiarówka. Swego czasu kupiłem dwie pary z krótkimi palcami i jedne jako jesienno zimowe z długimi. Wszystkie były rozmiaru L i taka też miały wszyta metkę. Niestety różnica między tymi letnimi była bardzo znacząca, jedne były luźne, drugie mocno obcisłe, a zimowe miały jeszcze inny rozmiar. Ogólnie to nie polecam Polednik.W tych letnich wkładki amortyzujące ubiły się tak, że po prostu znikły (cena to coś koło 60 zł za parę, a więc wcale nie najtańsze). Zostały jedynie w tych miejscach, których nie dociskałem do kiery. Zimowe porozłaziły mi się na szwach, co prawda potem już proces nie postępował i można było ich używać, jednak małe dziury na palcach i niesmak pozostał. Krótko mówiąc, rozmiarówka wypada różnie, w zależności która zmiana je szyła. Lepiej rozejrzeć się za czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Przeor, dzięki ale to niedobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.