Skocz do zawartości

[rękawice Polednik] rozmiarówka

iza121

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Mam pytanie dotyczące rękawic Polednik z długimi palcami. Jak ta rozmiarówka wygląda faktycznie (jest zaniżona/zawyżona), czy rękawiczki się rozciągają dużo po noszeniu (lepiej kupować rozmiar mniejsze)?

Według rozmiarówki powinnam brać rozmiar L :woot: Co mnie bardzo dziwi, tym bardziej, że na stronie jest napisane, żeby brać rozmiar większe, czyli XL :w00t: (obwód ręki mierzony z kciukiem). Normalnie noszę S, względnie M, aczkolwiek lidlowskie 7 są mi za duże.

Nie jest tak prosto odpowiedzieć w przypadku tej firmy jak wypada rozmiarówka. Swego czasu kupiłem dwie pary z krótkimi palcami i jedne jako jesienno zimowe z długimi. Wszystkie były rozmiaru L i taka też miały wszyta metkę. Niestety różnica między tymi letnimi była bardzo znacząca, jedne były luźne, drugie mocno obcisłe, a zimowe miały jeszcze inny rozmiar. Ogólnie to nie polecam Polednik.W tych letnich wkładki amortyzujące ubiły się tak, że po prostu znikły (cena to coś koło 60 zł za parę, a więc wcale nie najtańsze). Zostały jedynie w tych miejscach, których nie dociskałem do kiery. Zimowe porozłaziły mi się na szwach, co prawda potem już proces nie postępował i można było ich używać, jednak małe dziury na palcach i niesmak pozostał.

Krótko mówiąc, rozmiarówka wypada różnie, w zależności która zmiana je szyła. Lepiej rozejrzeć się za czymś innym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...