Gienio Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam mam problem z wybraniem hamulców do 300zł. Mam na oku http://allegro.pl/avid-juicy-3-three-komplet-p-t-od-1zl-i2266073791.html albo Shimano Deore BR-M445 tył, Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jeździłem trochę na Juicy 3 . Dla mnie lepsze od niskich modeli tarczówek Shimanowskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Miałem okazje przetestować BRki Shimano i niestety wypadły słabo ;/ , jeżeli miał bym wybierać z tych dwóch to Juicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Też jezdziłem na br i bardzo słabe hamulce a w dodatku u kolegi z przodu pękł zacisk przy mocowaniach wiec nie polecam. Szukał bym juicy. Sent from my GT-I5800 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 16 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Nie chcę się wtrącać, ale pisząc o 'BR' i tym, że są słabe radzę zauważyć, że wszystkie hamulce shimano mają oznaczenie BR, nawet XTRy, które są dość mocne. Jak piszecie, to precyzujcie o jaki model konkretnie chodzi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Osobiście wolałbym dołożyć stuwencjusza do nowych Deorek 2012: http://www.formicki-...at=18&&id_kat=2 Z używanymi hamulcami to różnie bywa. Można trafić okazję a można wdepnąć w błoto. Dodam jeszcze, że obecnie jeżdżę na tych najtańszych Shimano Brand, i w porównaniu do mechaników są świetne. Zresztą moim zdaniem są to całkiem fajne i przystępne cenowo hamulce. Choć patrząc po cenach nowych Deorek bym już ich nie kupił. Edit: Ustalmy jeszcze czy chcesz sam hamulec, czy komplet na oba koła, czy może na jedno z tarczą i adapterem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Trudno pisać o XTR gdy Kolega w pierwszym poście prosi o pomoc w wyborze pomiędzy Juicy a BR-M445! Aha Juicy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Nauczta sie ludzie, ze oznaczenia Shimano są jasne i logiczne, br - brake, cs - cassette, fd - front drlr, rt - rotor etc. Wysłane z mojego za pomocą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Osobiście wolałbym dołożyć stuwencjusza do nowych Deorek 2012: http://www.formicki-...at=18&&id_kat=2 Z używanymi hamulcami to różnie bywa. Można trafić okazję a można wdepnąć w błoto. Dobrze człowiek mówi. A jak kasy nie ma na 2 kupić jedną Deorkę na przód, a za jakiś czas dokupić na tył. W Juicy nie ma co się pchać, awaryjne. Niższe modele Shimano - słabe dość. Za to nowe Deorki są bardzo ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Podobno Avidy ostatnio wyróżniają się fatalną jakością. Zresztą zapytaj Andrew - on jest specem od hamulców na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Podobno Avidy ostatnio wyróżniają się fatalną jakością. Tutaj chodzi głównie o te nowe Elixir'y. Ale Juicy 3 też dobrych opinii nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Juicy 3 po przeglądzie to dobra opcja. Używanych nieserwisowanych w życiu bym nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.