stpman Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Chcę sobie w końcu sprawić jakiś porządny multitool, który mi będzie służył wiele lat, ale zapewne będzie rzadko stosowany, bo w domu mam komplet narzędzi. Generalnie znalazłem coś takiego: http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=647&&id_pod_kat=65&&id_kat=9 Ale nie ma Torx'a do tarcz (a na trasie nigdy nic nie wiadomo) i nie wiem czy ma klucz do szprych. Ma za to klucze oczkowe, które mogą być przydatne gdyby panę złapała dziewczyna w swoim rowerze:) No i ma łyżki do opon, które aktualnie są na liście zakupów, bo stare się połamały;) Więc co innego byście polecili? W podobnej cenie i podobnej konfiguracji? I o sensownej jakości?
detonator Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Tu proszę trzy tematy o narzędziach, na pewno pomogą w wyborze http://www.forumrowerowe.org/topic/109429-narzedzia-multitool-ktory-wybrac/ http://www.forumrowerowe.org/topic/108112-narzedzia-niezbednik-rowerzysty/ http://www.forumrowerowe.org/topic/90553-narzedzia-idealny-multitool/
gczarnocki Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja ze swojej strony polecę 2 multitoole: SKS Tom 18 (na Allegro za 59 zł) oraz Crank Brothers 17/19. Oba polecane na forum, w cenie do 100 zł.
karbeti Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Nawet nie wiedziałem że Sigma oferuje również klucze.
kepa416 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja mam aurhora co prawda podstawowe klucze imbusy i plaski i krzyżak kosztował 18 zł mieści się nawet do kieszeni spodni a wygodniej się nim pracuje niż zwykłymi imbusami
Artwro Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Topeak Hexus 2. Chyba 85 zł(sprawdzony w terenie)KARBETI !! Sigma tak samo robi klucze jak Shimano okulary
Artwro Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Jeśli Author ma dwa śrubowkręty i imbusy to cóż może tam się zepsuć.
gczarnocki Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Wiecie, gdzie dostać tego Hexusa II w rozsądnej cenie? Na Allegro niestety nic pod frazą "hexus" nie widać.
Plastyk Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 A ja jak zwykle polecę Crank Bros Multi 17 (więcej info tu). Dożywotnia gwarancja, skuwacz, torx, klucze do szprych, imbusy 2 do 8. Miałem go w rękach i to co o nim słyszałem (niezniszczalny itd. wydaje się prawdą. Ja swój kupuję w tym sezonie.)
Artwro Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Wiecie, gdzie dostać tego Hexusa II w rozsądnej cenie? Na Allegro niestety nic pod frazą "hexus" nie widać. Wygugluj Topeak Hexus 2.
adii22 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Jeśli Author ma dwa śrubowkręty i imbusy to cóż może tam się zepsuć. Mogą być tak miękkie klucze, że w kontakcie ze śrubą nagle zechcą się zaokrąglić o to mi chodzi - czy dają radę, czy to kasa w błoto wyrzucona
kepa416 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Mogą być tak miękkie klucze, że w kontakcie ze śrubą nagle zechcą się zaokrąglić o to mi chodzi - czy dają radę, czy to kasa w błoto wyrzucona Odwrotnie bardzo twarde wręcz przerobiły więcej niż inne klucze z napisami Cro -Mo itp. i nie raz w terenie wypadły mi z gniazda śruby. Dokładanie to taki pomarańczowy i piszę na nim : author industries
karpik75 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 A ja jak zwykle polecę Crank Bros Multi 17 (więcej info tu). Dożywotnia gwarancja, skuwacz, torx, klucze do szprych, imbusy 2 do 8. Miałem go w rękach i to co o nim słyszałem (niezniszczalny itd. wydaje się prawdą. Ja swój kupuję w tym sezonie.) Dołączam się do kolegi Plastyk. Zestaw warty swojej ceny. Polecam
gczarnocki Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Wygugluj Topeak Hexus 2. Oczywiście robiłem to przed napisaniem posta Mówicie, że Hexusa II można wyrwać już za 85 zł, tak, ale bez przesyłki. Całkowity koszt: ~ 100 zł. Natomiast najtańszy Crank Brothers Multi-17 w wersji złotej lub czarnej na Allegro już za 96 zł. Także pytanie: Topeak czy Crank Brothers? A może coś tańszego, a równie dobrego?
stpman Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/crank-brothers-multi-19-czarny-cyklomania-i2218529175.html Ten jest fajny:) Zwłaszcza, że ma puszeczkę na klucz:)
Plastyk Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Topeak czy Crank Brothers? A może coś tańszego, a równie dobrego? Założyciel tematu, tak mi się wydaje, szuka czegoś na lata, niezniszczalnego itd. a Crank Multi 17 mu to daje w 100%. To się nie psuje, nie gnie, nie łamie, nie rysuje ani nie zmienia koloru. To ma dożywotnią gwarancję. To wygrało wiele konkursów na tool roku. To waży 165g, czyli o 2g mniej niż Topeak. To jest w wersji złotej - lans jak się patrzy. To cudo. Skoro już znalazł się ktoś, kto nie pyta o komplet z Lidla, pomóżmy mu wybrać coś co będzie mu służyło latami, a jak nie wrzuci tego pod pociąg to i wnuki będą się tym bawiły. Jeżeli zaś wrzuci to pod pociąg, dostanie dożywocie za spowodowanie katastrofy w ruchu lądowym a toola zatrzymają jako dowód w sprawie karnej o wykolejenie pociągu. Pozdrawiam, i życzę dobrego wyboru. Niekoniecznie mój taki jest, tylko prawdopodobnie. A propo powyższego postu: multi 19 od 17 różni się tak nieznacznie, że wolałbym zachować 20zł w kieszeni.
gczarnocki Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Fajny, fajny Ale też trochę drogi, niestety. Jest sens dopłacać około 20 zł do dwóch dodatkowych kluczy? I świetne podsumowanie kolegi Plastyka powinno uciąć już wszelkie nasze dywagacje co do multitooli w tej cenie. A może i ja się skuszę? Piękny złoty Crank Bros 17. Mniam!
stpman Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 Mnie w 19 kręcą nie te dwa dodatkowe klucze, ale ta puszeczka. Jak by nie patrzeć dodatkowo chroni klucz przed kurzem i brudem:) No i lans:) A łyżki do opon z Decatlona zdadzą egzamin? Choć co do łyżek to chyba dopłacę i kupię sobie pedrosy, ponoć wyjątkowo wytrzymałe:)
piotrek87 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja się wahałem między Crankiem a Hexusem i w koncu stanelo na tym: http://allegro.pl/lezyne-klucze-podreczne-rap-13-cyklomania-i2217628744.html mają wszystko czego potrzeba na trasie (przynajmniej dla mnie). Sporo już nimi kręciłem i nie wyglądają jakby miały się zniszczyc.
Plastyk Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Nie mogłem nie napisać, trafiłem w sieci Cranka Multi 17 za... 80zł Patrzcie tu. Nie wiem, ile kosztuje przesyłka, ale mimo wszystko...
mariusz231 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Ja za swojego Topeak H2 zapłaciłem w go sporcie coś około 60 złotych. Był na jakieś promocji, bo niby po sezonie, normalna cena jest w granicach 80 złotych. Nie mam porównania z innymi, ale już mi dupę parę uratował, przy zmianie koła i skuwaniu łańcucha i nie tylko. Także polecam.
Plastyk Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Normalna cena Cranka 17 to od 95zł do 120zł, więc oferta za 80zł rozbój w biały dzień.
brt0555 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Mam Crank Brothers, wydawaly mi sie drogie jak dla amatora, ale powiem Ci ze to najlepszy zakup jaki zrobilem odnosnie narzedzi, przydatny i uniwersalny.
Plastyk Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 I o to chodzi. Wszyscy głośmy wyższość Cranka nad resztą tooli, teraz i na wieki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.