elkaziorro Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam, szukam aplikacji/portalu itp. które na podstawie zapisanego śladu GPS potrafią odczytać nachylenie trasy. Do zapisu śladu używam programu MyTrack, ślad zrzucam do Navime oraz Endomondo. Niestety oba programy nie oferują ww opcji. Nie wiem, czy to kwestia programu w którym oglądam trasę, czy może aplikacji dzięki której trasę zapisuję.
zekker Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Raczej aplikacji prezentujących dane, zobacz w logach czy jest zapisana wysokość. Tak czy inaczej jeżeli nie masz porządnego wysokościomierza, to nie ma sensu wyznaczanie nachylenia.
elkaziorro Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Napisano 16 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi o wysokości to nie ma problemu, są wszystkie dane, zarówno te z GPS jak i te dokładniejsze, odczytane z mapy. Dane dotyczące różnicy wzniesień są podawane. Niby mogę sobie wyliczyć jakie mniej więcej jest nachylenie, ale chyba są programy, które policzą to za mnie.
zws Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Niby mogę sobie wyliczyć jakie mniej więcej jest nachylenie, ale chyba są programy, które policzą to za mnie. Zerknij na gpsvisualizer -> profiles.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.