Puma [JFK] Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Chciałbym wymienić napęd na 8, ale nie wiem co muszę dokładnie wymienić. Mam nadzieję, iż przerzutka obsługuje 8 a piasta tylna nie wiem. Mam nadzieję, iż ktoś mi odpowie, podaje oznaczenia: Przerzutka tylna STX RC - RD-MC36 Piasta tylna - STX - FH-MC32 Planuje połączyć to z manetkami alivio i kasetą Srama. Da się zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Piastę maszz bębenkiem na 7 Możesz wymienić sam bębenek na 8/9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cath Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 piasty STX były na 7 biegów, możesz zmienić sam bębenek, ale to nie warte świeczki. Przerzutka STRC obsługuje 8 biegów,ale spokojnie dała by radę z 9ką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 ale to nie warte świeczki Dlaczego? Przy kupnie nowej piasty koszta wynoszą piasta + koszt nowych szprych + zaplatanie czyli około 50 zł dodatkowych kosztów. A bębenek mogę chyba wziąć z używanej piasty np. alivio, którą dostanę za grosze, nieprawdaż? btw to post nr 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Puma [JFK] masz rację jak masz shimanowska piastę na 8 to możesz się pobawić BTW wypadało by też przecentrować troszke koło bo się geometria trochę zmieni z 9 biegami to bym sobie darował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 ja miałem problemy z moją starą przerzutką STX (bez RC) z obsługa kasety na 8. Jeżeli chcesz 8 to szukaj z jak najmniejszą liczbą zębów. Ja kupiłem SRAMa 5 i miałem problem z obsługa największej zębatki. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.