Skocz do zawartości

[do 4000zł] Cube Nature Pro czy składać?

Waise

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój drugi temat, bo mam trochę nowych spostrzeżeń.

Ważę 75kg, mierzę 184cm. Jazda po ulicach, krawężnikach i trochę lasach.

Rozważałem Cube Acid 29er, ale wkurza mnie, że ma gorszy amor i przerzutkę od tego samego modelu w wersji 26 (wiem, to normalne. Ale i tak mnie to wkurza :D). Ale zależy mi na dużym kole, dlatego pomyślałem o crossie jakim jest Cube Nature Pro. Ma chyba słabszy amor niż ten Acid 26, ale większe koło. Cena ta sama. Również osprzęt (na moje amatorskie oko) ma porównywalny do Cube Cross CC, ale za to cena sporo niższa. W sumie to nie wiem, skąd te 800zł różnicy.

I tu moje pytanie, taki Nature jest dobrym wyborem za swoją cenę, czy powinienem się rozglądać za czymś innym? A może samemu coś złożyć? Bo trochę biednie, że w rowerze za 3000+ jest amortyzator za 350zł :P Takie składanie wychodzi zazwyczaj taniej, czy drożej? (licząc na szybko rama 800zł, koła 500zł, osprzęt 1500zł, amor 700zł i pierdółki 200zł to wychodzi 3700 a może być chyba ciut lepsze od tego Nature. No ale te ceny to niemal strzelam.) A może jeszcze lepiej kupić coś z gorszym amortyzatorem i go wymienić? Na przykład

http://allegro.pl/nowy-cross-haibike-land-2012-xt-hydraulika-raty-0-i2267199612.html

Ale to oczywiście powrót do 26, więc podejrzewam, że taka opcja będzie lepsza od Acida, ale niekoniecznie lepsza dla mnie od tego Nature.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...