Witam i pozdrawiam wszystkich rowerzystów. Jestem tutaj po raz pierwszy. Jestem też zielony w temacie rowerów. Mam pytanie odnośnie rowerów treckingowych.
Chce robić długie trasy z kampingowaniem i potrzebuje roweru treckingowego. Wybór padł na firmę Unibike ze względu na to że płaci się za rower a nie za nazwę.
Pytanie
Gość Dawid
Witam i pozdrawiam wszystkich rowerzystów. Jestem tutaj po raz pierwszy. Jestem też zielony w temacie rowerów. Mam pytanie odnośnie rowerów treckingowych.
Chce robić długie trasy z kampingowaniem i potrzebuje roweru treckingowego. Wybór padł na firmę Unibike ze względu na to że płaci się za rower a nie za nazwę.
W grę wchodzą dwa modele:
droższy Unibike Globtrotter
oraz
tańszy Unibike Expedition
-o różnicach w osprzęcie nie mam pojęcia lecz wiem że Deore jest lepsze, proszę o wypowiedź
-czy opony Schwalbe marathon są o wiele lepsze niż schwalbe silento ?
-chcę umieścic bagażnik również z przodu ale na zdjęciach nie widzę na widelcu dodatkowych mocowań (gwintów) (wnioskuję ze zdjęcia)
-gwinty w ramie na uchwyty bidonu pozwalają zamocować tylko jeden uchwyt (wnioskuję za zdjęcia)
-hamulce V zadowalają mnie w zupełności
-chcę dynamo w piaście, oba rowery je posiadają lecz droższy ma deore, różnice ?
-przy wzroście 180cm planuję ramę 21 cali.
-różnica w cenie jest dość znacząca, czy warto wybrać droższy model?
-czy powinienem wiedzieć coś jeszcze?
Z góry dzięki za opinie.
Dawid
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.