Skocz do zawartości

[amortyzator] RST Gila na jaki?

LCQ

Rekomendowane odpowiedzi

A może by poszukać używanej tory powietrznej?

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

ciężko znaleźć, może ktoś posiada taką na sprzedaż? jak coś to PW

Dart jest strasznie twardy nawet dla bikera około 90 kg.

ważę 95 kg, więc chyba nie będzie źle :)???

Dart wytrzymały? Przecież to ma golenie 28mm, wiesz jak szybko pod 95kg złapie luzy?

Mając do wyboru Raidona Air i Darta, zdecydowanie Raidon. A najlepiej z jasnymi górnymi goleniami, czarne szybko się ścierają.

rozmawiałem z gościem z firmy MKBIKE w moim mieście (znawca tematu :) rzeczywiście od 14 lat ludziska go polecają,)) ma ST i twierdzi że tam gdzie kończą się one zaczyna się RS, w tej cenie polecił Torę, ale nie wiem czy markę czy RS Torę ale u niego 799 zł, powiedział że mojej jazdy RS Dart 2 będzie ok, każdy twierdzi co innego, można zgłupieć :)

Tora była fajna, gdy kosztowała 600zł max.

RS zaczyna się tam, gdzie kończy się Suntour? To ciekawe. Szczególnie, że kończy się na Axonie i Duroluxie... do których nawet Recon Gold nie ma startu. Facet ewidentnie chce Ci wcisnąć coś ze swojego sklepu.

więc chodzi o Rock S. Tora? gość tym handluje:

http://www.dobrerowery.com/?cPath=379_126

jak każdy chce opchnąć, ale jak to sam powiedział dobiera sprzęt do użytkownika i ma po części rację ale nie każdy chce amora za 1000 zł jeżeli nawet go nie wykorzysta :) co ogólnie polecasz z RS ?? może gdzieś wyrwę używkę, jakbyś mógł napisać modele które warto kupić

Masz ~400zł, na nic więcej niż używaną Torę nie wystarczy Ci pieniędzy. I od tego widelca można już spokojnie patrzeć na produkty RS. Darty to budżetowe konstrukcje, niespecjalne moim zdaniem.

Nie twierdzę, że trzeba kupić widelec za 1000zł, żeby być zadowolonym. Sam jeżdżę na Epiconie i moje potrzeby spełnia w zupełności. Ale bez sensu jest wybierać sprzęt widząc tylko etykietkę producenta. "Mam Marzocchi czy RS to jestem super, a RST czy Suntour to sh*t..."? Właśnie Marzocchi się tak przejechało w 2008 i 2009 roku. Przenieśli produkcję na Tajwan i myśleli, że sama marka da im zysk. A ludzie zauważyli, że z wysoką ceną jakość wcale nie szła w parze i firma podupadła. Dlatego należy zwracać uwagę na konkretne modele, nie marki. Nie nastawiaj się tak sceptycznie do produktów Suntour, w ciągu ostatnich kilku lat mocno się poprawili, więc to bez sensu patrzeć na ich lepsze produkty przez pryzmat XCT, XCM czy XCR. Od Raidona wzwyż to bardzo fajne widelce w, nadal jeszcze, atrakcyjnych cenach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...