LCQ Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Posiadam RST Gila TL, chciałbym go zamienić na coś lepszego, czytałem o Rock Shox Dart 3, ale opinie są podzielone, jakim amorem warto się zainteresować do 400 zł, co myślicie o tym: http://allegro.pl/amortyzator-marzocchi-bomber-dj3-3-i2277292961.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Nie warto. Rocznik 2008, czyli największe padła od Marzocchi. I ta waga... Pomyśl o Raidonie Air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 jak wygląda porównanie Darta 3 do Raidona Air? wiem budowa inna, ale ogólnie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 A może by poszukać używanej tory powietrznej? Sent from my GT-I5800 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Dart jest strasznie twardy nawet dla bikera około 90 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 a coś takiego ,jest i na allegro też; http://www.vtc-bikes.pl/product_info.php?products_id=1884 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A może by poszukać używanej tory powietrznej? Sent from my GT-I5800 using Tapatalk ciężko znaleźć, może ktoś posiada taką na sprzedaż? jak coś to PW Dart jest strasznie twardy nawet dla bikera około 90 kg. ważę 95 kg, więc chyba nie będzie źle ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Też będzie twardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja proponuję cierpliwie szukać tory. Mój kumpel kupił tore z tłumieniem MC za 360 zł i amorek pięknie chodzi. Jedynie co miał uszkodzoną manetkę blokady. Sent from my GT-I5800 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 LCQ Możesz pomyśleć albo o Raidon'ie albo o takim Marocku - http://www.sklep.gregorio.pl/pl/p/MARZOCCHI-22-LO-2009/819 - jest promocja akurat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 słabne oceny ma ten LO 22, póki co za tą kasę najsensowniejszym wyborem wydaje mi się RS Dart 3.... (wytrzymałość/cena) czekam na dlasze propozycje, może ktoś z forum ma coś do sprzedania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dart wytrzymały? Przecież to ma golenie 28mm, wiesz jak szybko pod 95kg złapie luzy? Mając do wyboru Raidona Air i Darta, zdecydowanie Raidon. A najlepiej z jasnymi górnymi goleniami, czarne szybko się ścierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dart wytrzymały? Przecież to ma golenie 28mm, wiesz jak szybko pod 95kg złapie luzy? Mając do wyboru Raidona Air i Darta, zdecydowanie Raidon. A najlepiej z jasnymi górnymi goleniami, czarne szybko się ścierają. rozmawiałem z gościem z firmy MKBIKE w moim mieście (znawca tematu rzeczywiście od 14 lat ludziska go polecają,)) ma ST i twierdzi że tam gdzie kończą się one zaczyna się RS, w tej cenie polecił Torę, ale nie wiem czy markę czy RS Torę ale u niego 799 zł, powiedział że mojej jazdy RS Dart 2 będzie ok, każdy twierdzi co innego, można zgłupieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tora była fajna, gdy kosztowała 600zł max. RS zaczyna się tam, gdzie kończy się Suntour? To ciekawe. Szczególnie, że kończy się na Axonie i Duroluxie... do których nawet Recon Gold nie ma startu. Facet ewidentnie chce Ci wcisnąć coś ze swojego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LCQ Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tora była fajna, gdy kosztowała 600zł max. RS zaczyna się tam, gdzie kończy się Suntour? To ciekawe. Szczególnie, że kończy się na Axonie i Duroluxie... do których nawet Recon Gold nie ma startu. Facet ewidentnie chce Ci wcisnąć coś ze swojego sklepu. więc chodzi o Rock S. Tora? gość tym handluje: http://www.dobrerowery.com/?cPath=379_126 jak każdy chce opchnąć, ale jak to sam powiedział dobiera sprzęt do użytkownika i ma po części rację ale nie każdy chce amora za 1000 zł jeżeli nawet go nie wykorzysta co ogólnie polecasz z RS ?? może gdzieś wyrwę używkę, jakbyś mógł napisać modele które warto kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Masz ~400zł, na nic więcej niż używaną Torę nie wystarczy Ci pieniędzy. I od tego widelca można już spokojnie patrzeć na produkty RS. Darty to budżetowe konstrukcje, niespecjalne moim zdaniem. Nie twierdzę, że trzeba kupić widelec za 1000zł, żeby być zadowolonym. Sam jeżdżę na Epiconie i moje potrzeby spełnia w zupełności. Ale bez sensu jest wybierać sprzęt widząc tylko etykietkę producenta. "Mam Marzocchi czy RS to jestem super, a RST czy Suntour to sh*t..."? Właśnie Marzocchi się tak przejechało w 2008 i 2009 roku. Przenieśli produkcję na Tajwan i myśleli, że sama marka da im zysk. A ludzie zauważyli, że z wysoką ceną jakość wcale nie szła w parze i firma podupadła. Dlatego należy zwracać uwagę na konkretne modele, nie marki. Nie nastawiaj się tak sceptycznie do produktów Suntour, w ciągu ostatnich kilku lat mocno się poprawili, więc to bez sensu patrzeć na ich lepsze produkty przez pryzmat XCT, XCM czy XCR. Od Raidona wzwyż to bardzo fajne widelce w, nadal jeszcze, atrakcyjnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.