WuuChaa Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Cześć, oglądałem wiele postów na ten temat, lecz żaden z nich nie spełnia moich oczekiwań. Posiadam Meride Matts 40-V. I chciał bym do niej kupić hamulce tarczowe, lecz moja rama nie jest przystosowana pod tarcze. Wiem że są takie adaptery, ale one mają inne mocowanie, czy mógł by mi ktoś pomóc i wstawić linka z odpowiednim adapterem pod to ?. Cena max do 200zł. Nie opłaca mi się zmieniać ramy bo w same części wydałem ok 1200 zł. o takie coś ; ) http://www.naszekrosno.pl/files/pict/2010-03-23/adapter-pod-hamulec-tarczowy-do-zwyklej-ramy-1Tc2MDc4MD_o.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 lepiej kup lepsze v-brake niż ten adapter, adaptera to zawsze adapter i często się nie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WuuChaa Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 lepiej kup lepsze v-brake niż ten adapter, adaptera to zawsze adapter i często się nie sprawdza a jakie byś poleciła vk do 200zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Avid SD5/7 albo jakieś Shimano Deore/XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Nie wiem jakie hamulce tarczowe planujesz ale wróżę same problemy z tego typu adapterem, jak wyżej kup lepiej avid sd7 i na 100% będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dobra rzeźba Olej takie wynalazki. Masz dwie opcje: wysyłasz ramę do Mielca i tam powinni Ci dospawać adapter albo zmieniasz ramę na inną z mocowaniem bądź, tak jak słusznie Ci poradzono, kup dobre V-ki. Ja bym myślał o nowej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.